Tuesday, August 31, 2010

Award KhAs dari Cik fatin Buat Blogger..

1 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan dan selamat pagi..

Apa khabar semua..?sihat tak..?hari ini baru nak up entri baru..ini pun setelah di tag oleh my sweet BFF CIK FATIN dengan award beliau sempena bulan kemerdekaan...Masih terasa bahangnye lagi kan..so..jom tengok award apa....scroll ke bawah...
|
|
|
|
|
v
AWARD SAHABAT MERDEKA

so..menjadi kebiasaan pemberi awardlah kan..mesti ada syarat-syaratnya..isk..mana boleh tak ada syarat..ini menyalahi undang2 berblogging..hahaha *ini statement sendiri..ader ker..??*

no.1 ape pndpt kamu ttg award ni
n0.2 suke tak suke tak suke tak dpt award ni??
n0.3 ape azam kamu utk kemerdekaan kali ni.
n0.4 tag sorg BFF kamu.
Jawapan bertuah : 
no 1 -> award ini sangat unik kerana grafiknya sangat menarik..memandangkan semangat kemerdekaan masih berbahang lagi..so..bendera Malaysia sebagai semangat serta pembakar utama dalam memperjuangkan kemerdekaan negara yang ke-53 sangat sesuai..di tambah semangat patriotisme yang ada dari pemberi award..Merdeka cik fatin!

no2-> huish..kalo cik fatin yang memberi award ni..of course la i loike..muaahhx...thanks syg..

no3-> Azam cik Arisa untuk merdeka ini adalah..ermm...*kerut kening..nak memikir..nmpak x..?haha* siapkan asemen yang esok kena anta dengan jayanya..haha..*ada kena mengena tak..?ampun cik fatin*

no4-> tag sorang BFF
*disebabkan ramai Bff kan..dah wat cabut undi segala bagai..cik Arisa dengan bangganya sudah berjaya memilih..*
done..sila jawab ye cik farass ..kepada yang tak ditag..silalah amik award ni dengan rasa bangga..untuk mengsupport blogger2 kite..chayok3x....daaaa...adios.~!

Terima kasih Nuffnang...

7 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Hari ini semangat kemerdekaan semakin tinggi..31 Ogos 2010..hari bermakna bagi negara kita...betul tak..?huhu..
so..dihari yang cuti nih...korang pergi mana..?ermm..mesti beshkan kalo dapat luangkan masa bersama tersayang..tak kiralah..family, teman2 sekuliah ataupun buah hati kesayangan..tapi Arisa kat cnih berteman bersama lappy dan TV dihostel..huhu..bosan tau..

Tapi time nihlah kan nak relax2 kat hostel..tapi ader gangguan pulak dari mat2 motow yang tak reti nak diam..bunyi motow dah macam motow bot rasa nak pergi bom jer dorang tuh..xrespect betul budak2 kat cnih..
Memandangkan hostel kat tempat Arisa ni ramai jugak yang dah ader family..so berkemungkinan ada anak2 kecil..dorang masih tak bertimbang rasa..taulah semangat nak berkonvoi..tapi fikirlah untuk orang lain juga..betul tak..??

lupakan pasal tuh sekejap..sekarang Arisa nak berkongsi kegembiraan yang Arisa tunggu sekian lama..
Terima kasih kepada Nuffnang yang memberi sedikit tabung bersamamu pada Arisa..huhu..macam jejak kasih pulak..huhu





Sudah hampir setahun lebih Arisa berblogging..so..hari ini baru tengok hasilnya yang meningkat sedikit demi sedikit..walaupun angka earning yang hanya baru beberapa ringgit..itupun dah syukur sangat..atleast aderlah peningkatan dari rm0.10-rm3.00...Alhamdullilah..




Terima kasih banyak2 kepada blogger yang sudi menyinggah kat cini dah up traffic sesame blogger..Jasa2 korang hanya tuhan je yang membalasnya..sekadar menolong dan membantu dikalangan blogger pun sudah dikira amal juga kan..?

Tanpa kritikan korang..siapalah Arisa yang dalam dunia blogger ini..Walaupun masih baru dalam dunia blogging ini..Arisa harap dapat menyampaikan sesuatu dalam setiap entri yang Arisa post kan..JIka ada yang perlu Arisa ubah..mungkin dari segi idea..luahan isi hati..kritikan ataupun info...silalah perbetulkan kesilapan Arisa...ternyata dunia berblogging ini sangat bermakna kepada Arisa..

Thanks again kepada nuffnang..semoga rajin2 melawat blog Arisa dan juga memberikan tabung bersamamu lagi..hehehhe..

p/s:sangat terharu..walaupun lambat peningkatannya..banyak yang perlu dipelajari..BE tak pernah dapat..macam mana nak dapat..?ader saper2 tau..??

Monday, August 30, 2010

I Love you contest

5 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan dan selamat pagi

Mood : Contest Addicted
Subject : I love you Contest
Location during this post : Balcony Hostel
Date & Time : 31 Ogos 2101 & 0551 a.m




:click gambar untuk Join:: 

atau

click ---> ASH
Pagi-pagi lagi Arisa terasa nak menjoinkan diri menceburi contest ini..terasa menarik kan..apatah lagi nama contestnya pun dah memikat hati..huhu..jomlah kawan-kawan.kita meng'join'kan diri menyertai contest yang ada,..

Syarat2 pernyertaan :


1) Open to ALL bloggers
2) Buat satu entry bertajuk "I LOVE U CONTEST"
3) wajib menjadi follower blog ni dulu
4) Letakkan banner contest di tepi sidebar blog dan juga entry korang
(harus ada link back ke contest ini ye)
5) sila tag 3 bloggie laen lebih ramai lebih bagus eah
6) jangan lupe comment post ni supaya senang ash nk ambush peserta2

tema concept CONTEST ni adalah dengan cara mengUPLOADkan gambar anda bersama dengan orang tersayang sama ada

♥ gambar bersama mama tersayang @ ♥ gambar bersama papa tersayang @ ♥ gambar bersama sister/brother tersayang @ ♥ gambar bersama BF/GF tersayang @ ♥ gambar bersama BFF tersayang

dan beritahu kenapa anda sayang dia...
 



*syarat 1 dan 2 already done*
*syarat 3*


Follower kamu yang ke-160..


*syarat 4-done*
*Syarat 5- tag blogger lain*


cik fatin


Cik Echah Mashuri


Cik Farass


*Syarat 6-Will Done (after abis wat entri nih)*

Gambar yang dipertaruhkan :

|

|


Sahabat...
kaulah paling ku sayang..
mencari  segenap ruang  mencurah rasa..
berkongsi cerita, duka dan derita..
Kerna itu kau menjadi yang pertama..

Saudara..
pertalian itu pengikat kasih kita..
mengeratkan lagi segala yang tersedia..
Berikrar berjanji sumpah setia..
air dicincang pasti takkan putus jua..

Kaulah adik..kaulah saudara..
kasih dan sayang tiada kesudahannya..
Jiwa dan raga rela jadi korbannya..
kerana sayang aku pada kalian berdua...

Dua orang yang didalam gambar itu adalah adik dan juga sepupuku..dioranglah BFF terapatku dan dioranglah penasihatku...aku sayang mereka kerana kekuatan ikatan keluarga yang mengalir dalam darahku...

-Done-
Tarikh tutup : 3o SeptEmber 2010
Hadiah : surprise..dan pasti yer will be reveal later huhuhu
jom jom jom...join this contest..!!!

Memang Contest Ellen's GiveAway...yeay!!!

3 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum..kawan-kawan

Sebelum terlambat..Arisa nak mengucapkan Salam kemerdekaan kepada semua warga Malaysia kerana menyambut hari kemerdekaan yang ke-53...sekejap jer negara kita dah mencapai umur ke-53..huhu..sangat excited...walaupun tak meraikan tapi cukuplah berasa bersyukur kerana lahir dibumi Allah S.W.T yang turut berada dalam negara yang aman dan makmur ini..Alhamdullilah...



Hari ini aku sangat gembira...mula2nya aku malas nak hapdet blog ni..huhu..tiba2..Arisa tergerak hati nak tengok result kat contest yang Arisa masuk..kot2 ader rezkilah kan..hehe..alhamdullilah...ader rezki..
Rezeki Arisa pada contest Ellen's 1st Giveaway dimana kena meneka umur anak beliau..

Nak kata Arisa pandai meneka tak lah..sebab ada lagi pemenang2nya..Arisa hanya terpilih dari kalangan tersebut..tapi syukurlah..rezki untuk raya..hehe...

Arisa dapat Alas Meja Sabah..made in sabah au..hehe..seronoknya....boleh bergaya dipagi raya kan..save budget..hahahah.*gelak bangge*


::click tok tumbesaran::

So..lepas ni semakin bersemangat nak join contest..hhaha...  ^_^

mood: happy gegile..

Sunday, August 29, 2010

Tak Boleh berpuasa....!

6 Jom komen-komen
Hari ini arisa tak boleh nak berpuasa..
Sakit perut tetiba datang menyerang....
bukan sakit perut biasa..
tapi gastrik yang teruk..
Baru nak pecah record puasa penuh...
sedihnya......dah cacat 1 hari......

Dah nak kena prepare ganti 1 hari..adesss....
tak apalah nak buat macam mana dah tak boleh puasa kan..
so.korang jangan ponteng puasa tau...

korang dah beli lauk berbuka..?makan aper..??
hari ini arisa makan kat rumah member..
hahaha..malu jerk tak puasa pergi berbuka puasa..
oklah..nak gerak sekarang..Salam semua.. =)

::muka sakit..huhu::

Aku kena seluk..???

1 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

sila abaikan penggunaan nama arisa..
hari ini saja nak guna nama arisa..
nak change kejap jerk name from abby to arisa..
bolehkan.?korang kate x..aku tetep buat..
blog aku kan..?

Salam ramadhan kepada semua kawan2 blogger.actually i'm quite busy few days ago..biasalah banyak perkara yang perlu disettlekan..hari ni..Arisa nak share sumthin pasal semalam..
rasa geram+sedih+kecewa...nak tau sebab apa??

Jom layan cerita Arisa jom....meyh dekat lagi...dekat lgi..jangan campai tercium pC or Lappy lak ye..=)

Semalam Arisa dan Farass bergerak ke KL untuk memulakan misi mengambiL komponen electrik yang dijanjikan..berbekalkan semangat yang berkobar-kobar..kami menunggu bas kolej untuk menghantar kami ker KTM batang benar..*tau x..kt mane..?x..?atas sikit nilai..tp dah kire area n9 au*

So..gedebak gedebuk..*malas nak cerita nek LRT sume..faham2 jerkla..short story* kami pun sampailah kedai tuh..name die CALTRUS yang terletak kat jalan pasar KL..tak tau ye..haa..pergi google sekarang...pastuh smbung baca entri ni..Oklah..tau korang malas..ni Arisa dah siapkan google tok korang..


Tunggu punya tunggu,Jam kat tangan dah menunjukkan angka 6..akhirnya dah siap..dah soal macam2 kat tuannye yer kedai..kami beredar dan meneruskan perjalanan pulang ke kolej..tapi Arisa dan farass berpisah kat LRT pudu..sebab Farass nak berbuka bersama akaknya... =)

So..Arisa pulang la sorang2..*sob3x..sila wat2 sedih..*time nih la ader 1 insiden terjadi..dahla tren lambat sampai..last2 dekat 40 minit tunggu tren pon sampai..tren ke seremban..biasalah ramai orang kan..dalam dok rebut2 nak naik tren nih..Arisa rasa macam berat jerk beg nih..pusing tepi tengok mamat INDON ni tengah seluk beg Arisa...Owh GoD!

Pucat terus muka dan dengan muka selamber jerk mamat INDON tuh terus masuk tren...buat2 xder per berlaku..Arisa tak jadi masuk tren dan ambil keputusan nek tren lagi 1..time tuh jantung dah nak berhenti degup da...cek2 beg..kalau2 ader barang hilang kan..
Alhamdullilah..tak ada...dia tak sempat ambil pon...lega sangat...*rasa nak tampar jer mamat indon tuh..dah la datang tmpat orang..bulan2 pose wat keje tuh..arggghhh!*

So..Arisa mcj la Mr.Pelangi..tapi tak ada balasan mcj pon dari sidia..sangat sedih okeyh...*time nak tenangkan hati kena ader supporter..*..dah rasa kecewe sangat tak ada respon..so mcjlah cik Farass tadi..bagitau pasal bende nih..
(antara dialog arisa dan farass)

A: salam ai*panggilan untuk farass*,abby *panggilan untuk arisa dikalangan kawan2*..kne seluk saku,bodohnye indon,seb bek perasan..

F: ha? ada brg hilang x?abby ok x?abby kat mana tuh?

A: Abby kt BTS*bandar t.selatan* td,mase nk nek tren y 1 dtg, tgh nk masuk ase beg berat,tgk sebelah indon2 cepat2 kuarkan tgn..pastuh wat muke tak malu,wat bodo jerk,abby xjd nek tren 2

F:Dah check ade brg hilg x.?siot jerk..cepuk je mke die..gerammnyer ai...

A:tuhla,tak sempat..dia seluk kat tmpat yg ader butang jerk..tkot gler abby..seb bek xder paper kat situ..kalo die bukak zip pun dmpet kt bawah kotak*kotak circuit*

F: Nasib baik ada kotak,abby..alhamdullillah..bla..bla..bla...

::hati2 dengan penyeluk saku..terutamanya wanita::

So..pengajaran yang Arisa dapat dari apa yang Arisa alami terutamanya kepada perempuan atau gadis2 atau makcik2 atau wanita2..sila alert ya dengan kes begini..sebab dorang nih tak kira mangsa dan tmpat...so..peluk beg kuat2..kalo boleh..jangan pakai beg sandang ye...senang citer bawak beg kecik taruk kt poket depan...okeyh...so..ader2 sape nak berkongsi tips pasal mengelakkan seluk poket..??komen2 kat sini...

daa......Selamat berbuka..
masih trauma dengan insident semalam..
Benci tengok orang indon...
bilalah dorang nak sedar ni...
cam mana nak hilangkan fobia ni..?

Friday, August 27, 2010

Cara-cara memakai inner syria yang stylo....

5 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Salam ramadhan kepada semua blogger dan juga pembaca setia blog Arisa nih..hari ini Arisa nak berkongsi tips dengan korang macam mana nak memakai anak tudung inner syria ini agar nampak lebih cantik dan menawan..
Actually tiba-tiba hati Arisa terdetik nak cari cara-cara pakai shawl bagi nampak lebih cantik..
maklumlah dah nak raya kan..so nak la bergaya sikit..hehe,tapi terjumpa pulak yang ini..

Kat bawah ni Arisa bagi video yang dapat kat Youtube..dan secara kebetulan si empunya badan yang demo ni ader blog jugak..AYUNAR blogshop ..jom layan..

::ini cara pakai shawl ala2 siti::

::ini cara-cara pakai inner syria::

Selamat mencuba kawan-kawan.....

p/s: sorie kalau tak dapat dengar sebab lagu yang kuat.cuba korang slowkan volume kat lappy korang..t dapatlah dengar..huhu..

sangat suka caranya membuat teknik tuh..
korang perasan tak muka die macam scha al-yahya sikit..
saper setuju..??

Thursday, August 26, 2010

Baju Raya Contest -Chenta Hati Mid..

5 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan,
Hari ini Arisa nak join 1 contest, setelah dijemput sendiri oleh tuan punya blog iaitu Puan Khumeera yang comel dan cantik...So..bila Arisa berjalan2 di blog beliau juga, Arisa suka tengok blog beliau yang kemas susunannya dan warna yang ceria iaitu pink..jom lawat blog beliau.. MID CHENTA HATI


So, ini contestnya..Baju raya contest yang pertama kali beliau buat..Jom support beliau dengan menjoin contest ni..Arisa pun nak join..

Syaratnya di SINI

1.Follwer and Blogroll
::dah lama jadi follower akak::
::Blogroll kt blog Arisa::

2 and 3-Done

4. Picca baju vogue
::terima tak akak..?huhu::

5. BAJU INI PALING VOGUE kerana salah jahit...Actually arisa suruh maklong jahitkan baju kurung moden yang belah tepi tuh..tapi dia terjahit baju kurung biasa dan kain tuh selisih depan..sangat sedih..tapi memang nampak vogue okeyh..sebab lain dari yang lain, semua pakat tanya beli kat mana,nampak unik,..Terima kasih maklong!

6. 3 rakan yang ditag :

7.Done

Insya-allah..kalau ader rezeki menang  contest ni..Arisa nak baju kebaya..hehehe..sekali arituh jerk penah pakai..sebab badan arisa yang tembam nih macam tak sesuai jerk pakai..oklah..Arisa dah join..so yang kena tag sila jawab ye..

TARIKH TUTUP :: HARI RAYA KETIGA (SUNDAY, 12 SEPT 2010, JAM 12 TGHARI)


dari tadi dok kira cukup ker lebih untuk slogan kat atas tuh..
hahaha....takut terlebih pulak kan...4x..

Esok Cuti..yeay!

1 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Sokseh2 dengar orang bercerita..esok cuti ker??...NUZUL QURAN kan3x...??wah....seronoknye..tapi kat tempat aku area seremban or N9 ni mana ader cuti huhu...so..betapa kecewalah kawan-kawan yang merancang untuk pulang ke kampung halaman...

Tambahan pula kolej aku nih..alert la pulak kan pasal cuti NUZUL QURAN nih..yang dorang tau tahun baru cina!Susah jugak ye kolej Private nih,huhu
..nak cuti raya pun susah..nih barulah dapat perlepasan sikit selepas exam 6aribulan  nanti..

Tak apa..memang syurga dunialah aku bila muncul jerk hari jumaat...kenapa ek..?
nak tau tak..??
hehehhee......
sebab..setiap hari jumaat aku tak ada kelas....ulang balik
TAK ADA KELAS...yeay......!!!!
so..jom berjimba bersama teman2....yabedabedu.....

So dengan ini aku menutup entri bersama serangkap pantun,

Anak Ikan melompat-lompat,
Lompat-lompat sampai penat,
Esok sajalah sambung mengumpat,
  Malam jUmaat cari berkat....

 Nunite semua..salam...

::Muka sengal aku..::

p/s: malam nih nak mimpi basah besh la...naik basikal lamborghini...huhuhu

Macam nih ker pakai.....????

5 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan sekalian...

Apa khabar semua hari ni..?pose tak.?haaa...sape yang tak pose tuh....fikir2kanlah ye..kamu kena ganti nanti..hehehe...Alhamdullilah setakat nih pose aku penuh lagi..dan berharap penuh sampai akhir ramadahan..*boleyh tak camtuh..pnah okeyh..?*

So..disebabkan hal wanita aku yang memang unstable..tuhla yang membolehkan aku pose penuh pada tahun 2008..yeay...jangan jelez ye..huhu..so..hopefully taun nih macam tuh jugak..*harap2 la ye..malas nak ganti3..hahaha...sebab addicted to food..yeay!*

Hari ini aku nak berkongsi something dengan  korang...erm...aku pun tak tahu perlu ker tak..tapi memang perlu..haha..aku sebenarnya dah tertarik cantik menarik kau memang de boom pada semua jenis shawl dan selendang2..hahaha...

Aku adalah beli 2-3 shawl..aku pun try la menjerutkan melilitkan kat sekitar kepala dan leher aku...hampir tercekik gaklah..ahahha....orang bandar,mane nak reti bergaya cun melecun cam orang kampung..ye tak?? *tak der motip sesentip okeyh*

Korang rasa aku sesuai pakai tudung biasa atau selendang2 nih..?maklumlah bila melihat bentuk muka aku yang dulunya ganazzz..cun melecun bujur sirih bertukar kembang telor..hahah..so aku memang risaulah tak sesuai dengan aku..hehe..tapi sekadar nak mencuba tak salahkannnnnn?

Jom layan picca..korang judge la ye ^_^


::selendang ijau plain +inner syria..boolart kan..??::

::ala2..tudung mak datin::
::tudung biasa..suka,xsuka pink okeyh::
::Tudung bawal merah yang senang susah nak bentuk..grrrrr....tudung style wahida::
::selendang itam+inner syria..sangat boolart::
::selendang itam plain yang selalu guna,shagat syg okeyh::


::tudung style syria..adeesss..muka aku boolart okeyh..::
::ini tudung biasa...saje wat cam shawl..huhu::

::Pashamnina yang susah nak pakai sebab tercarik2..huhuh::

So amacam..??sorry la yo..banyak pulak gambo..huhu..nih jerk koleksi yang ada sebenarnya..ingat nak tambah lagi..tok raya ni..huhu..kalau korang ada lagi cadangan cara2 nak pkai shawl atau selendang atau tudung biasa yang cantik..bagitaula..
sharing is caring what!!...huhu..

Oklah...nih jerk nak update dari semalam..huhu..daaaa..salam.. =)

sangat jelez tengok dorang pakai comel2 dan cantik jer..
time aku pulak tak menjadi..wawawa..manyak sedih wooo... ='(
Related Posts with Thumbnails