Thursday, December 27, 2012

Mereka Officemateku :)

3 Jom komen-komen
Assalammualaikum Kawan-kawan,

Apa khabar..baik ke??
Dah lama juga arisa tak update blog ni..memang serius lama kot..hehe..las update pon mase abis belajar..
laju jerk nak update kan..

sekarang ni bila da kerja, arisa jarang sekali nak update blog kesayangan ni..sedih kan kan kan ??
hehehe...Maklumlah kerja dengan company Oil ang Gas ni..banyak sangat dateline dia..sampai tak terkejar..

Jom arisa knalkan kawan2 office arisa :)





 Mereka yang menceriakan hidup arisa di office..hehe..
Thanks for being my colleague and officemate..
chayunk korang semua..

daaa .. ^_*

Monday, April 2, 2012

Hanya Doa yang termampu dari Jauh..

1 Jom komen-komen
Assalammualaikum,

Apa khabar semua..?hari ini arisa sangat2 sedih bila dapat berita dari paklong dan maklong arisa mengenai adik bongsu arisa.

He's sick right now..his life right depend on operation. If i could be there, i cant bear to look him suffer like this..

Arisa tau arisa gagal jadi seorang kakak yang baik..gagal jalankan tanggungjawab yang sempurna buat adik-adik arisa.

Ya tuhan, sungguh berat dugaan yang KAU berikan untukku dan adik-adikku..memang pakcik dan makcik ade bertanyakan pada arisa...

Arisa buat tak tahu jerk..walhal dalam hati arisa...hanya tuhan jer tau macam ane rasenye..Dialah satu2nya adik lelaki yang arisa ade..tak sanggup arisa kehilangan die..

Arisa sedih sangat2..saat dia perlukan arisa,arisa tak ada..

Maafkan akak adik....maafkan akk..

Kenangan dahulu..bersama adik tersayang..



pesanan buat adik:

Akak minta maaf abaikan adik selama ni,
akak tahu akak tak sepatutnya buat macam tuh..
akak adik selamat menjalani pembedahan tesebut..
akak terlalu sayangkan adik dan akak tak sanggup kehilangan adik..
adikla satu3nye adik lelaki yang akak ade..
Doa akak buat adik,moge adik cepat sembuh dan kembali ke pangkuan keluarga dengan sihat...
Akak harap adik kuat harungi dugaan ni,
tabah dengan ujian tuhan..
dan yang penting sabar...semuanya ada hikmah..
akak syg adik sangat2..
maafkan akak adik..
='(

Saturday, March 24, 2012

Rutin hari minggu..

0 Jom komen-komen
Selamat Pagi kawan-kawan.. *ada ke yang jenguk blog ni?huhu*

Hari ahad adalah hari yang di nanti-nantikan oleh semua orang..betul tak?sebab apa..?hari untuk kita beristirehat..mengurangkan tekanan selepas bekerja dan juga belajar..

Hari ini arisa nak berkongsi cerita...tak adalah yang best sangat pun cuma cerita rutin mingguan..

Seawal 8.30 pagi,haaa...perkara wajib kena buat adalah kemas rumah..

Dari menyapu sampah,mengemop lantai, membasuh baju dan melipat baju tuh biasalah rutin harian kita kan...tapi biasalah..selalunya hari ahad la pengumpul nye sampah-sampah dan habuk yang banyak..so..usaha untuk membersihkan juga sangatlah rumit ye kawan-kawan..

Hampir sejam mengemas..so..inilah hasilnya....

Tadaaa......*sorang-sorang kat rumah,kerja mengemas sangatlah menyenangkan,lalala*


halaman depan rumah kite..



Dalam rumah..ruang tamunya yang tak banyak perabut..hehe

Dapur yang comel jerk..huhu..

Ok..itu saja rutin untuk hari ini..laparla pulak..nak buat nasi gorengla..k..
Selamat berhujung minggu semua..

^_________________________*

 

..Terukir dibintang..

0 Jom komen-komen
..Jam Menunjukkan pukul 12.39malam,..

Assalammualaikum semua blogger hot..
 
Nyamuk mula mencari mangsanya untuk mencari makan dengan menghisap darah manusia paling gebu sekali ..*perasan giler gebu an..*

 Arisa tengah buat apa time macam ni? entahla..Buntu jugak..nak update blog pun dah tak ada idea..

Arisa nak bercerita tentang seseorang yang arisa sayang..siapa??siapa orang itu?Arisa kenal dia 3 tahun yang lepas.

Mengenali dia memang kenangan yang paling indah yang arisa tak akan lupakan..Dia sangat baik, hormat orang tua..arisa jatuh cinta pandang pertama bila lihat dia treat family dia. Serius..sangat tersentuh..

Sepanjang mengenali dirinya, Arisa sangat bahagia..
Anehkan..
kasih sayang yang dikurniakan oleh tuhan sukar untuk kita ungkapkan dengan kata-kata.

Tipulah kalau arisa katakan dalam setiap perhubungan tiada yang pahit dan menyakitkan berlaku..salah faham, pertengkaran,cemburu, semua ada..rencah dalam perhubungan..

Tapi, Arisa jenis susah nak menduga apa yang dia rasa..apa yang ada dalam hati dia..

^
|
|
|
|

Ini dia insan yang arisa duk sebut-sebut..Name die Mohd Syafiq B. Mohd Sapuan. Anak Jati Kluang, Johor.

5 Perkara tentang dia yang sweet gula-gula kapas:
  • Pendiam..dan akan bercakap bila hanya kenal dan rapat dengan seseorang..
  • Penyayang.sangat mengambil berat hal adik beradik,mak dan abah di kampung dan jangan terkejut bila tengok cara dia layan kucing...perghh...sangat jeles okeyh..!
  • I love you? memang tak akan di ucapkan..kecuali akan ucapkan bila betul2 rasa perlu..dan baginya untuk apa ucapkan kalau tak betul-betul merasainya..pelik kan?
  • Pendengar yang baik..dia kurang bercakap..dia suka mendengar dari bercakap. Tapi kalau dia dah bercakap..nasihatnya berganda-ganda...huhu..belum lagi bab membebel ye..hahah
  • Penjimat..Dia sangat jimat dalam berbelanja..haaa..maklumlah arisa ni kuat sikit shopping..dan dialah selalu jadi pakar penasihat..mana yang patut beli dan yang mana tak.. 
Sejak family dia datang merisik..arisa lah orang yang paling happy sekali..


Perempuan mana yang tak gembira untuk hidup bersama insan yang dia sayang..betul tak??


Kepada sidia..

Maaf andai diri ini selalu menyakiti hati kamu, kita tahu kita tak sempurna mana..banyak buat kamu sakit hati..marah-marah..tapi kita tetap sayang kamu..walaupun macam-macam yang berlaku dalam hubungan kita..kita doakan agar tuhan memanjangkan jodoh kita berdua..dan hubungan ini direstui oleh yang ESA. Terima kasih sebab dah bagi kita kebahagiaan yang tak ternilai harganya..sayang kamu sangat-sangat..Tapi andai jodoh kita tiada,kita doakan tuhan temukan kamu dengan orang yang boleh jaga kamu dan membahagiakan kamu lebih dari kita..dan kita akan doakan kebahagiaan kamu selamanya..

Okla..dah mula dah nak menitik air mata pompuan ni..huhu..sejak akhir-akhir mudah sangat nak nangis.. Entahlah musim air mata sedunia kot..hihi..


Selamat Malam semua.. =)

P/s: Layan lagu yuna "terukir dibintang" khas untuk kamu ye..

lagu boleh mengubat segala perasaan dihati..?betul ke?

0 Jom komen-komen
Assalammualaikum..

Sambil melayan TV3 cerekarama hari sabtu sambil-sambilah mengupdate blog yang tak seberapa ni..Arisa nak buat pengumuman..jeng3.

.ketepi..
ketepi....
ketepi....
*bkn keretapi ye..*
VVVVIIIP nak lalu ni..


apa ye agak-agaknye yang arisa nak umumkan?kahwin??isk..
tak lah..tak terfikir lagi..calon pon belum kompemkan lagi..
*garu-garu dagu yang tak gatal,sambal terbayangkan orlondo blomm(btol ke eje??)haha*

Sebenarnya tak ada pengumuman apa-apa pun..cuma arisa nak berkongsi 1 fakta..mesti korang penah dengar jugak kot..ataupun arisa punye fakta jerk ni..huhu..

Benarkah lagu boleh mengubati segala macam perasaan dalam hati manusia?
Agak-agak korang betul ke tak fakta ni??Bagi arisa kadang-kadang betul jugak sebab arisa selalu amalkan...hehehe..

contohnye..

1. Bila putus cinta
-ha..yang ni pasti la anak-anak dara,anak-anak teruna,bapak-bapak,mak-mak semua pernah buat..bila tang putus cinta..mulalah dengar lagu jiwang rock kapak kan..
tiba-tiba rasa lirik lagu tuh semua kena jerk dengan jalan hidup kita yang cinta tak kesampaian..hahahha....*angkat-angkat kening..betul tak?arisa pun sama jugak..haha*
 

2.Bila happy (dpt berita yang happy-happy jerk)
-Yang ni normal la kan..selalu dengar lagu yang best-best jerk kat radio mulalah otak hafal lirik lagu tuh..walaupun liriknya yang tah hape-hape tah..hahaha..
sampaikan dalam bilik air pun boleh nyanyi kan..konon-konon feel nak masuk malaysia idol..tapi hakikatnye suara ala-ala katak tersepit bakul..huhu

3.Bila dah buat salah undang-undang(insaf sbb buat jahat sekejap)
-haaa...time nila mula search kt internet lagu-lagu nasyid terkini..lagu saujana "sepohon kayu" pun keluar..hehehe...selawat nabi..lagu-lagu keinsafan pun mula bermain-main dibibir..jiwa tenang jerk melayan lagu yang berunsurkan keinsafan..teringat kejahatan yang dibuat sambil mengalirkan air mata dengan lajunya selaju air terjun sungai tekala..hahah..
segala channel hotfm,xfresh fm semua da buang..bukak pulak IKIM.FM..

Kadang-kadang bila kita rasa stress mengubat jiwa adalah lagu yang menyenangkan telinga kita dan seterusnya akan dihantar keotak untuk melayannya.

Kalau boleh layan..sedap la didengarnya...Kalau salah dengar lagu..pun tak boleh jugak kan..

Setiap orang ade caranya tersendiri bila menghilangkan stress dan bagi arisa lagu adalah yang terbaik.

Tapi jangan lupa sebagai umat islam..penenang jiwa kita adalah AL-QURAN..bila kita mengaji..insya-ALLAH..lagi tenanglah jiwa kita dan tiada istilah stress dalam hidup kita..hehehe..

P/S: ops..peringatan untuk diri sendiri juga...jom dengar lagu ni..
 


 mood: senang hati..
 


Saturday, March 10, 2012

...Dulu..Kini DaN TerKini...

0 Jom komen-komen
Assalammualaikum,

Petang2 sabtu ni..arisa rasa bosan la sangat..hehe..nape ye.?sebab tak ade bende nak buat..duduk kat umah jerk..yela..kebiasaannya, hari minggu ni orang akan kuar dengan yang tersayang atau pon family tersayang...arisa?erk..???ntah..tapi ade sesuatu yang paling besh...Adik arisa yang bongsu akan pulang bercuti dr IKBN perlis..lame xjumpe die..

So, Entri harini arisa rasa nak upload gmbr jerk la..malas nak bebel pepanjang..hehehe....korang layan jerk la ye..
Actually sume gmbr yang bakal arisa upload ni...dr zman kolej..zaman muda2..n the latest...so..kurang tgk la ye..perubahan diriku ini..hahaha....kalo ase nak gelak tuh..
silakan..arisa tak mara..cume touching2 jerk la..hehehe

Layan keyh...selamat petang semua...
^_^

erk..ade cm artis x?hahaha
oh...chubby sket...
Mse zaman Kolej2..kurus sket jerk..
aku & adik tsyg..hehe
haa...nih dah mkin meningkat da brt den..haha
kt tambun.lalalal..
huhuhu...otw balik klang dr perlis..

Dah la kot..nk tmuntah tgk gmbr sirik..hhahaha...
k....papai semua...
slmt bhujung mggu..

^________________^

Tuesday, February 28, 2012

perasaan terpendam dan terendam akan mengubah menjadi dendam..

0 Jom komen-komen
Assalammualaikum,

Apa khabar sahabat2 lame..huhu..dan blogger yang lain. Memang hampir 3 bulan arisa tak menghapdet blog.

Huhu..rindu sangat2 kat blog kesayangan cuma tak ada masa nak menghapdetnya..Al-maklumlah,kerja yang menimbun2..

Ok..kite stop pasal nih..arisa ade sesuatu yang ingin diluahkan. Entahla..mungkin luahan rasa hati arisa.

Arisa dibesarkan oleh atuk dan nenek selepas kematian arwah ibu arisa. Memang terasa sayu sangat3.yela orang yang paling rapat ngan kita kan.

Entah kenapa,sejak kehadiaran arisa dalam keluarga belah arwah ibu, mereka seperti tidak menyukai.
Arisa dapat lihat cahaya kebencian pada wajah mereka.

Mungkin arisa je yang rasa begitu..?mungkin..?atau mungkin mereka tidak suka dengan cara atau tingkah laku arisa. banyak jugak kebarangkaliannnya.

Sekarang, arisa da menginjak usia 23 tahun, tidak terlalu muda dan tidak terlalu tua *haha..perasan sikit nk mude*

Apa yang arisa rasa sekarang, sayu, sedih dan pedih..Apa yang arisa buat kat rumah tersebut langsung tidak indah pada pandangan mereka.

Setiap barang yang arisa beli, tidak disentuh, malah dijamah sekali pun. Mereka sanggup membeli lain dan memasak lain untuk makan.

Tipula arisa tak rasa sedih dengan apa yang berlaku. Mungkin arisa ade melakukan kesalahan yang besar sehingga mereka tidak ingin memaafkan arisa.

Sudah hampir sebulan lebih arisa tidak bertegur sapa dengan mereka. Bukan kerana ego atau apa,..

Bukan tidak mahu menegur..arisa dah cuba menjernihkan keadaan, tapi mereka tetap begitu..mendiamkan diri.

Maafkan arisa ye nenek dan atok andai ade kesalahan besar yang arisa buat sehingga tiada kemaafan dari kalian.

Arisa hanya mampu berdoa agar pintu hati mereka terbuka untuk memaafkan arisa suatu hari nanti. Dan arisa nekad untuk membawa diri dari rumah tersebut.

Mungkin arisa patut mengalah.Betul tak??

Ada sesiapa tahu apa yang harus arisa lakukan sekarang????

p/s: semakin buntu dengan ujianNYA.. ~_~
Related Posts with Thumbnails