Sunday, August 29, 2010

Aku kena seluk..???

MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

sila abaikan penggunaan nama arisa..
hari ini saja nak guna nama arisa..
nak change kejap jerk name from abby to arisa..
bolehkan.?korang kate x..aku tetep buat..
blog aku kan..?

Salam ramadhan kepada semua kawan2 blogger.actually i'm quite busy few days ago..biasalah banyak perkara yang perlu disettlekan..hari ni..Arisa nak share sumthin pasal semalam..
rasa geram+sedih+kecewa...nak tau sebab apa??

Jom layan cerita Arisa jom....meyh dekat lagi...dekat lgi..jangan campai tercium pC or Lappy lak ye..=)

Semalam Arisa dan Farass bergerak ke KL untuk memulakan misi mengambiL komponen electrik yang dijanjikan..berbekalkan semangat yang berkobar-kobar..kami menunggu bas kolej untuk menghantar kami ker KTM batang benar..*tau x..kt mane..?x..?atas sikit nilai..tp dah kire area n9 au*

So..gedebak gedebuk..*malas nak cerita nek LRT sume..faham2 jerkla..short story* kami pun sampailah kedai tuh..name die CALTRUS yang terletak kat jalan pasar KL..tak tau ye..haa..pergi google sekarang...pastuh smbung baca entri ni..Oklah..tau korang malas..ni Arisa dah siapkan google tok korang..


Tunggu punya tunggu,Jam kat tangan dah menunjukkan angka 6..akhirnya dah siap..dah soal macam2 kat tuannye yer kedai..kami beredar dan meneruskan perjalanan pulang ke kolej..tapi Arisa dan farass berpisah kat LRT pudu..sebab Farass nak berbuka bersama akaknya... =)

So..Arisa pulang la sorang2..*sob3x..sila wat2 sedih..*time nih la ader 1 insiden terjadi..dahla tren lambat sampai..last2 dekat 40 minit tunggu tren pon sampai..tren ke seremban..biasalah ramai orang kan..dalam dok rebut2 nak naik tren nih..Arisa rasa macam berat jerk beg nih..pusing tepi tengok mamat INDON ni tengah seluk beg Arisa...Owh GoD!

Pucat terus muka dan dengan muka selamber jerk mamat INDON tuh terus masuk tren...buat2 xder per berlaku..Arisa tak jadi masuk tren dan ambil keputusan nek tren lagi 1..time tuh jantung dah nak berhenti degup da...cek2 beg..kalau2 ader barang hilang kan..
Alhamdullilah..tak ada...dia tak sempat ambil pon...lega sangat...*rasa nak tampar jer mamat indon tuh..dah la datang tmpat orang..bulan2 pose wat keje tuh..arggghhh!*

So..Arisa mcj la Mr.Pelangi..tapi tak ada balasan mcj pon dari sidia..sangat sedih okeyh...*time nak tenangkan hati kena ader supporter..*..dah rasa kecewe sangat tak ada respon..so mcjlah cik Farass tadi..bagitau pasal bende nih..
(antara dialog arisa dan farass)

A: salam ai*panggilan untuk farass*,abby *panggilan untuk arisa dikalangan kawan2*..kne seluk saku,bodohnye indon,seb bek perasan..

F: ha? ada brg hilang x?abby ok x?abby kat mana tuh?

A: Abby kt BTS*bandar t.selatan* td,mase nk nek tren y 1 dtg, tgh nk masuk ase beg berat,tgk sebelah indon2 cepat2 kuarkan tgn..pastuh wat muke tak malu,wat bodo jerk,abby xjd nek tren 2

F:Dah check ade brg hilg x.?siot jerk..cepuk je mke die..gerammnyer ai...

A:tuhla,tak sempat..dia seluk kat tmpat yg ader butang jerk..tkot gler abby..seb bek xder paper kat situ..kalo die bukak zip pun dmpet kt bawah kotak*kotak circuit*

F: Nasib baik ada kotak,abby..alhamdullillah..bla..bla..bla...

::hati2 dengan penyeluk saku..terutamanya wanita::

So..pengajaran yang Arisa dapat dari apa yang Arisa alami terutamanya kepada perempuan atau gadis2 atau makcik2 atau wanita2..sila alert ya dengan kes begini..sebab dorang nih tak kira mangsa dan tmpat...so..peluk beg kuat2..kalo boleh..jangan pakai beg sandang ye...senang citer bawak beg kecik taruk kt poket depan...okeyh...so..ader2 sape nak berkongsi tips pasal mengelakkan seluk poket..??komen2 kat sini...

daa......Selamat berbuka..
masih trauma dengan insident semalam..
Benci tengok orang indon...
bilalah dorang nak sedar ni...
cam mana nak hilangkan fobia ni..?

1 comment:

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.

Related Posts with Thumbnails