Friday, September 24, 2010

Kenapa saya tak suka hari sabtu..??

MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Selamat hari sabtu dan berhujung minggu kepada semua..kepada blogger yang cuti pada hari sabtu, selamat berehat saya ucapkan..dan kepada blogger yang bekerja halfday...selamat bekerja..mulakan hari anda dengan senyuman...hehehe..sorry ye..hari ini penggunaan ganti diri aku kepada  saya agar lebih sopan...kui4x.. *sopan ke.ke..ke...*

Ha..hari ini nak buat soalan subjektif..korang suka tak..?haha..tak suka ye..isk..tak bolehla macam tuh..korang kena suka jugak..dah alang2 masuk blog nih kan..baca sampai habis ye...

Kenapa saya tak suka hari Sabtu???

1-Disebabkan dari isnin sampai jumaat adalah hari bekerja belajar..so,banyaklah baju yang terperuk dalam baldi..bukan 1..malah 2..walawey...banyak siot..tak terlarat saya nak menyentalnye..,maklumlah tak ada washing mashine kan..so,tertunggeng la dalam bilik air tuh..tak suke3x *sila buat spt iklan cat..hehhee*

2-kemas rumah..?adess..paling kurang suka..bukan pemalas ye..kurang suka..haaa..besau kasik tulisan tuh..sebab ape..?saya seorang yang sangat sangat sangat allergic habuk..bila dah terkumpul,
1 bersin terhasil dan akan berlanjutan berhari2 lamanya...kesian tak..? tsk..tsk...tsk....

3-Lipat baju..bila dah basuh baju mesti ade adegen meliuk lentokkan jari-jemari dengan melipat baju ye dak..?huhuhu...bila bajunya sikit semangat kita berkobar-kobar nak buat senaman jari tuh..bila dah macam gunung everest..mangai,...maunya..dibungkus terus ye dalam selimut..haaha*ops....jangan tiru aksi ini....lipatlah dengan penuh kasih syang ye*
4-duduk sesorang kat hosel..haa..kebiasaannya kawan-kawan akan pulang ke kampung halaman masing-masing..so..walaupun rumah aku dekatlah juga dengan tempat belajar tapi aku bukan orang yang sangat sangat homesick ye.hahaha...so..teramatlah bosan...nihla jadinya..dok tengok lappy..lappy tengok saya balik...seronok kan...?*ayat sedih..tangkap pilu..sebab member pergi KL hari ini..hahaha..*

5-Faham2 ajerlah..nila dah masuk hari bercuti ni segala assignment,tutorial, testlah semua nak kena siapkan..adess..tension makngah..huhuh..memang tak boleh berpisah..tambah2 lagi kalo date due die dah dekat..memang jadi cacing kepanasan lah kan...hhuhu..tak nak buat boleh..atau..buatkan boleh..?huhuhu...*malasnye nak buat....*

Ha..cukuplah alasan saya yang munasabah tuh ye...hehehe...tapi time hari minggu ni mesti ramai buat jemputan kawen kan..wah..seronoknye..kan...korang dah tengok video yang besh..majlis perkahwinan anak pengasas NAZA..meriah....klik entri ini untuk lihat..korang mesti terharu sesangat....hope enjoy...
::tak ade motip..sebab terkejut dah ari sabtu ye..heheh::

selamat berhujung minggu semua...adios~!

4 comments:

Khumaera Ismail said...

laaa...awat tak kuar dating aje..hehehe~
happy saturday~! =)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

uhuk3x..nak kuar dating cm ane..??sobsob..die kojo..eden duk ajo ler.ket hstel nih ha....haahaha..dating ngn blog bersama akk bleyh..??

skeskekuz said...

hehe~ busan yer..sama la kitew..meh ikut skeskekuz wat puding caramel..hihi~

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

huhuhu..tau xper..aduhai..bosannye...
=(

Related Posts with Thumbnails