Tuesday, September 14, 2010

Bila hati meronta hiba....

MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan

Hari ini aku tak taulah kenapa hati aku sayu sesangat...aku terbaca 1 entri dari kawan baikku iaitu si MR.ErrY tentang luahan isihatinya kepada gadis kesayangannya..tiba-tiba air mata aku mengalir laju jerk..aiseh..kenapa nih..??hehehe...wah..beshnye kalau sidia dapat meluahkan macam tuh jugak..
korang nak tau luahkan ape..?haa..pergilah ke wordpress member aku tuh..

Bila aku teringat balik kisah aku dan sidia..buatkan aku tergelak sendiri...memang tak boleh blah..kenal dari yahoo mesenger then berubah kepada message di handfown..memang setiap yang bermula tuh bermakna dalam hidup aku..

nih yang mengimbau balik nih..hahahah..korang nak tau ker..??isk...malu la pulak...aku kenal sidia hampir sebulan sebelum memberi kata sepakat "bercouple"..tanggal 21 JUN 2009 kitaorang decide "couple praktikal"

Hahahah..kenapa terjadinya begitu..?memandangkan kitaorang masih dibayangi kisah silam masing-masing so sepakat membawa berkat nak buat couple praktikal secara bersejarah..hahah..tempohnya hanya 3 bulan jerk..lepas 3 bulan..baru decide nak teruskan sebagai pasangan atau sebagai teman jer..memang kelakar lah kan..tak pernah dibuat orang..tapi aku yang buat...sebab takut nak bercinta lagi kot..heheh

Cukup jerk 3 bulan..aku masih ingat lagi tarikh nih..20 SEPTEMBER 2009..haaa...malam raya ye..akhirnya terjadi sesi meluahkan perasaan..hahah.nak tau..?jom..
malam tuh sidia kol bertanya khabar dan wish hari raya..then...bermula sesi yang menyeramkan nih...

D : sepanjang sy kenal awak..awk nih seorang yang..bla..bla..bla....semua sy suka kecuali bla..bla..bla...*nak ringkas ye..*
A: owh..yeke...sy pulak..sepanjang berkenalan dengan awk..sy suka semua sikap awk...cuma..bla..bla..bla..*malu nak cakap*
D: so..sekarang ni keputusan kat tangan awk..sama ada nak teruskan ke atau tak..sy ikot jer aper kata awk..sy terima dengan redha..
*huish...ayat giler panah petir nih..hahaha..nih mesti dalam hati tgh mandrem nih..haha*
A: oklah..sy minta maaf andai kata-kata sy nih akan menyinggung perasaan awk..kita masih boleh berkawan lagi kan...sy dah buat keputusan...*dup dap dup dap..time nih tengah diam lame gler..kasi suspen* sy farah nabilah bte mohd ridzwan terima mohd syafiq b.mohd sapuan sebagai teman hidupnya...hehhee...

tiba-tiba talian senyap...lame....aku pelik sesangat..dah tidur ker..?sidia tak dengar ker..??aiseh..malu la nak ulang..
A: awk..??hello..?nape diam?
D: hello..haa..ader nih..ermmm...betol ker..??sy mcm tak percaya jerk..*diam lagi*...yahoooo...~! *eh..soraklak dia..*sy ingatkan awk nak tolak sy...ayat macam menolak..
A: saja kasik suspen..ahhahaha...

tuhla kisahnya..sekarang dah masuk setahun lebih dah couple..kitaorang dah decide nak amik tarikh couple praktikal sebagai tarikh rasmi..so...lagi 1 tarikh...tuh sebagai kenanganlah..heheh....kelakarkan..entahla..tiba2 rindu saat dulu2..

sekarang nih sidia bizi dengan kerja..nak message pun dah jarang..sekarang dah kerap gaduh..ermm...entahlah...kepada sidia..sy nak minta maaf kalau sy nih punca pergaduhan..sy sayang awk okeyh..cume mood memarah sebab awk mengabaikan sy..sangat sedih au..huhu..tp sy tetap sayang awk...

oklah..stop..nanti ader pulak adegen titanic kt sini..hahaha....air mate dah nak lencun pulak time nih..xsyokla..kate minah rock..hahahaha....oklah..kepada semua insan yang bercinta..hargai pasangan anda sebaiknya..sementara sidia masih ada didepan mata korang okeyh..semoga berbahagia...

tinta pena : sangat sayang dia...rindu kat dia...dia sayang kat kita ke tak?rindu kat kita ker tak? still wondering..

9 comments:

Khumaera Ismail said...

aloloo..comelnye..
jgn gaduh2..ta baek.. =)
moga bkekalan hendaknye..

khalidahmacambaguss~O_o said...

semoga berbahagia selalu...;)

HONEYBEE ANJELL said...

biasa lah adat bercinta. kena ada give and take gituuu. i pun selalu rasa cmtu tau. sayang ke tak? tak ke sayang? phewww. ^^"

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

kak khumeerah >> hheheh...tuhla..comel ker..hehe..malu la..

khalidah>>thanks kamu...

honeybee>> ermm..tuhla pasal..perasaan tuh xleyh hilang..syg ker..rindu ker..??kan3x..

syira said...

chumelnye..
mmg xpenah dibuat dek 0rg..siyes..hikhik. =p

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

hahah..thanks shira...tuhla...pertama kali gak buat..hheheh..doakan kami ye..

tyra tirana said...

sweet ar korg !
heheh . xpena dibuad org .
tp sy pena terpikir jerr . hehe
semoge happy wf sidi n kekal yup !
^_^ . follow sy bole x .

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

heheh..thanks tira..doakan kami ye...tuhla xpnah gak terpikir..tp buat gak..hahaha..
^_^

Anonymous said...

Sentiasa pegang peribahasa ini dalam perhubungan

"Saya kenal sayang saya"..

Hehehehe ^^ semoga berbahagia..

-MissEry-

Related Posts with Thumbnails