Saturday, September 25, 2010

Kazen kecil yang kurindui....

MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Aku nih agak poyo sikitlah kan..kenapa ye..?yelah konon2 tak homesick...ayat nak angkuh kan..hahaha..padahal dalam hati ni nak balik umah jer..sebab aku sangat rindu pada azib..siapa azib...??kekasih aku..??ekh..?salah lah..kazen kecik aku yang aku rindu sesangat...wah...azib dah nak masuk 5 tahun dah sekarang..dah pandai..

godek punya godek dalam lappy ni.terjumpa la video yang aku sempat rakam time umur die baru nak masuk setahun..hehehe...nak tengok...jom...


Comelkan..memang aku sayang dia kot..sayang sangat sebab aku dah yang jaga dia masa kecik..ehhehe..kalau balik jer klang...mesti dia jerit.".yeyeh kak bila balik..."..rindunya kat ko azib..

kalau time aku cuti..atau balik hujung minggu..nanti dia cakap.. 
"nanti kak bila nak bagi azib tengok upin ipin kat laptop kak bila kan"
 kadang-kadang tak sedar dah janji dengan dia nak bawak pergi taman permainan kat belakang rumah..aku yang tengah mamai tidur nih dikejutnya...
"kak bila..bangun..kak bila dah janji nak bawak azib dengan kakak pergi taman..bangunlah..." 

 tuhla dia sape suh janji dengan budak kecik...dorang ingat sampai mati punya..hahahha....tapi memang aku akan bawak dia kalau waktu terluang..dia ni kalau nak suruh buat kerja atau minta tolong boleh ajer..dengan syarat ader upah..cet...kenalah bawak pergi taman permainan sebagai upah..ugut ye...?.
aku ingat lagi 1 insiden ni kat rumah..memang kelakarlah dan buat aku dan family terkejut..sebab azib ni petah berkata-kata...baru nak masuk setahun kot...nak tau apa...haaa..begini ceritanya

Adalah 1 hari tuh, Azib ni dok lekalah main kat luar rumah dengan kakak dia..atok pulak tengah urut betisnya yang sakit tuh guna minyak gamat...sambil2 urut..tiba-tiba azib datang...dia pun urutlah sekali kaki atok...
tak sampai 5 minit dia sambung main balik..so atok pun jeritlah kat azib...

"Azib..mana tutup minyak gamat ni?azib amik ke..?"
"tak"
"azib letak mana..hish budak nih...meyh cari sat kat atok"
si Azib nih datanglah tolong cari..tiba-tiba
"tuh kat tangan atok tuh...buta ker..?"
tercengang 1 rumah...apa dia cakap..BUTA KER??pastuh boleh gelak2...isk2..budak nih...memang nak kena kan..hahahahha...pastuh 1 rumah gelak....
amboi2...bukan main ayat diakan..nasib baik cucu kesayangan..kalau aku yang cakap mahu kena makan penampar sulung..bila fikir balik budak2 memang dorang tak tau apa yang dorang cakap dan maksudkan...

Banyak benda yang buat aku teringat kat azib nih..dia sanggup teman aku pergi bandar klang even tak ada sapa nak teman aku nak beli barang..maka jalanlah aku berpimpin tangan dengan dia..orang ingat aku mak dia...what...???

"umur dia berapa?" tanya seorang makcik ni
"tiga tahun setengah cik.."aku tersenyum
"owh..anak ker..??dah besar dah...comel pulak tuh.."aku tergamam..what..??anak..??abislah..jatuh saham aku..muka cam mak budak...tak boleh jadi nih...huhuhu...
"taklah makcik nih sepupu .."aku tersenyum tawar..dalam hati mengutuk diri sendiri..
"ooo..kecik lagi..."sambungnya..
kebetulan bas dah sampai..lege aku..ahahahhaa

Time jaga Azib ni tak banyak kerenah..dia suka minum air kosong..dia suka makan sup dengan nasi..dia suka telur rebus..dia suka bende yang orang lain suka jugak..yang paling penting..mee goreng..kalau pedas cam mana pun dia tetap nak rasa dan makan jugak..paberet dia...dia nih tak cerewet..tak macam kakak dia..huhu..pening nak jaga...

::si kakak::
 
::si azib::
 ::time setahun::
 
::tak suka ikat rambut si alia nih...::
::aku dan azib..time nih dia baru 8 bulan kot::
::kazen kembar yang pandai..baby dan angah::
::si kembar dan alia..serta baby sitter mereka..2008 at langkawi::

cukupla ye..kang termuntah pulak tengok gambar banyak sangat kat entri nih..hehehe..doranglah yang aku sayang..si kembar nih namanya NURLISS NATASYA(angah) dan NURLISS NAFISA(baby) yang sangat comel serta pandai..dorang nih saling berlumba dalam pelajaran kat skola..hehehe...

ini saja entri untuk hari ini...dah ngantok..penat sesangat...selamat malam..adios~!
p/s:perasaan rindu semakin menebal..korang datanglah dalam mimpi ye malam nih..nak peluk2 korang..

6 comments:

Khumaera Ismail said...

haha~ comel2 sepupunye...pttla nmpk cam anak..kuikuikui~

p/s: baru perasan org tu tkr templates baru ;)

Khumaera Ismail said...

haha~ comel2 sepupunye...pttla nmpk cam anak..kuikuikui~

p/s: baru perasan org tu tkr templates baru ;)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

hahahha..yeke..alamak...kantoi la pulak..akak nih..malu kite..xperla..mak pun makla janji maknye comel..ye tak..ahaha

aque said...

huhuhu g ler blik.. cm jauh sgt jew.... hahahaah ai kalo dekat kampong cam abby tiap2 minggu ilang.. hahaahah...

Anonymous said...

comelnya kazen awak...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

aque>>huhu..tuhla..memg nk balik..nanti2la..ehehe...

anonymous>>ehehhe..thanks... =)

Related Posts with Thumbnails