Friday, October 29, 2010

Jom cantik dengan makeup~!

8 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan....

Hari ini tiba-tiba rasa senang hati..padahal esok ader exam..tak study lagi kot..heheh..tak pe2...tolak tepi jap...
Hari ini arisa nak share sumtin ngan korang...dah lama sangat nak bende nih, bermain2 dalam diri..hahaha...apa bende ye..??

Actually arisa teringin nak makeup sendiri gune eyeshadow,eyeliner,lipstic and lipgloss...tapi sayangnya tak pandai nak applykan macam mana....kan2.....bila tengok orang lain makeup..chanteknye...tuh jerk yang mampu terucap..kalau arisa pergi kelas pun juz pakai bedak biasa..kadang-kadang pakai olay total white tu dengan bedak compact biasa...haaa..simple kan..??

Sesekali nak gaklah bergaya depan sidia kan...huhu..bukan apa saja nak tambat hati die tamoo bagi tengok orang len..ahhahaha....korang ader tips2 tak..??so...godek punya godek...arisa terjumpa beberapa video yang boleh berkongsi dengan korang untuk nampak cantik..jom3......layan...

hope boleh bagi korang tips2 nak berdating dan cantik selalu... =)




senangkan tengok gadis jepun nih applykan..??ermm....nih nak pasang azam nih..ehehe..nanti bila dah berjaya..arisa akan wat entri khas untuk korang..bila dah berjaya merias diri secantik mereka... =)
kalau korang ader tips2 menarik..meyhla share dengan arisa.....sharing is caring kan..??

daaaa,Adios~!


p/s: cantik semulajadi memang dah ader..hahaa..cume nak kasik jadi lagi cantik  =))

Thursday, October 28, 2010

Presentation Days~!

4 Jom komen-komen
Assalammualaikum semua...dan selamat hari jumaat...

Jam kat lappy sekarang dah menunjukkan pukul 1.58 pagi..aiseh..nape tak tidur ye..?sebab arisa dah tidur petang tadi..balik dari presentation terus tidur..badan sangat letih bila minggu ni tak dapat tidur dengan setenangnye...

Alhamdullilah,segalanya berjalan lancar sepanjang presentation projek berjalan walaupun banyak gak la soalan yang pelik2 nak dijawab..heheh..thanks to our group member yang banyak bertungkus lumus sepanjang dua sem nih...rasa macam kejap jerk dah nak habis belajar..bila lagi nak jumpe korang kan..??

Thanks jugak kepada Hussin dan Sara, our senior yang banyak bagi tunjuk ajar kat kitaorang yang pada mulanya memang kosong ilmu pasal projek nih...Bersyukur sesangat Allah mempermudahkan segalanya...memang tipulah kalau tak nervous, sampai apa yang dikatakan semua tak terkeluar ....speechless kot..hahaha

*huh*
tarik nafas lege...

sekarang fokus utama arisa adalah last exam hari sabtu ni dan assignment  untuk disubmit dan lepas nih selamat tinggal kepada dunia study...i will miss this a lot... =)
i will miss all my frewn..
i will miss my lecturer..
i will miss my book and my hostel room....
*kat hostel jerk ader bilik sorang..kat umah kne kongsi..haha*

Aiseh..tetiba rasa sayu semacam pulak..kenapa nih...dan yang paling penting lepas nih dah jauh dari buah ati..hehe..kalo kat sini bleyhla hujung minggu kalo free jumpa...sebab sepang dengan nilai tak jauh mana..tapi kalo dah balik klang..sobsob...jauh ma.....gedizzxnesss dah muncul...ahaks~!

Tiba-tiba pulak datang bayangan nih..nak keje apa pasnih..??wadusss..gamat...future yang tak jelas lagi ni..ada sapa2 yang nak offer keje tak kat arisa...heheh..gaji nak rm1500 boleh..hahaha...

amboi..demandkan...?mestilah....banyak nak kena tanggung...adik2..anak kucing..anak arnab..anak hamster....anak landak..kan banyak tuh nak kena jaga..so banyak nak gune duit..heheh..bolehlah ye..pilihla arisa keje ngan korang.. *kelip-kelip mate..hahah*

oklah kawan...enjoy this picture below...gambar presentation dan gambar ketika menyiapkan projek ni..tak  banyak tp okeyhla..hahah...daaa....selamat pagi MALAYSIA~!

presentation day~!
drilling the PCB~!
salah 1 PCB yang dihasilkan..untuk Sensor circuit
process soldering PCB board..nmpak senang..tp salah sikit susah okeyh..
troubleshooting time..sensor working yep..
betapa bersepahnya meja nak buat semua nih..hehe
this our robot...Line follower robot..comel x..?
lagi...
This is our baby..we love this much..bcoz the cost very *****..huhu

p/s: boleh tidur dengan nyenyaknye..kan3x....daaa...~!

Wednesday, October 27, 2010

Berdebar..beberapa jam lagi...dup dap..

3 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan..

Dah lamenye tak update blog..rindunya..memang tak sempat langsung this week..

Nak blogwalking pon dah tak ada masa....

Hari ini aku ada presentation project..Ya allah,takutnye...korang doakan ye projek nih dapat berjalan dengan jayanya..

cuaknye..sekarang pon masih tengah troubleshooting circuit..dah 80% siap...
insya-allah..kalo berjaya dan berjalan dengan lancar..pukul 2 dah kena present depan semua lecturer...

Mudah-mudahan dipermudahkan segalanya...Amin...

Oklah korang...banyak nak kne siapkan..presentation slide pon xcomplete lagi..nak hafal2....huhuhu...

nanti ada masa aku update ye..nak join contest n semuanya lah..ehehehe...k2..daaa...salam...

Adios~!
bulpbai...ehehe..

Tuesday, October 19, 2010

Dugaan Minggu ini..

7 Jom komen-komen
Assalammualaikum dan selamat petang kawan-kawan..

Tatkala menaip untuk entri ini..air mata laju merembes keluar dari celah-celah mata...kerana apa..?kerana aku tak kuat untuk hadapi dugaan yang datang serentak dalam minggu ni...aku bingung..sedih..kecewe..gembira dan sakit.....


perkara yang mengembirakan aku apabila aku bertemu dengan papaku setelah hampir 18tahun tak bertemu...dari aku kecik berumur 4-5 tahun sampai dah menginjak ke 21 tahun...barulah sekarang aku berpeluang berjumpa dengannya...tapi setelah kematian arwah ibuku 3 tahun yang lalu...sebagai seorang anak..tipulah aku katakan tak merindui kasih seorang ayah..

Aku memang rindu sangat dengan papa..dulu tengok gambar jerk...tapi sekarang..bila berjumpa..aku tak tau nak buat apa..marah..kecewe dan sakit hati masih ada...siapalah aku untuk menolak takdir tuhan...sesungguhnya ada hikmah yang berlaku..

Dalam kegembiraan dapat bertemu kembali dengan Papa...aku terpaksa pula berhadapan dugaan yang paling aku tak sangka...orang yang aku cintai mula menipu dan mempunyai insan lain...hati perempuan mana yang tak sedih...disaat nak berkongsi kegembiraan ni..dia pula bawak berita yang menyakitkan..YA allah..pedihnya hatiku...aku tak kuat terima ujianMU..

Minggu ni aku terpaksa berhadapan dengan presentation projek..projek pula masih dalam proses....banyak yang perlu aku lakukan dan perbaiki...bila jadi macam ni..aku tak kuat nak hadapi lagi..aku dah rasa give up....Ya allah..kenapa kau memberikan dugaan disaat aku mendambakan kebahagiaan...hanya air mata yang mampu mengurangkan kesakitan hati.....Kuatkanlah hambaMU ni Ya Allah.....


sejak kelmarin..air mata jadi peneman tidurku........sabarlah wahai hati..insya-allah..aku akan bertemu pelangi indah esok hari..AMIn...
:gambar tak de motip..ehsan atok google..::

Sunday, October 17, 2010

Jumpa PAPA setelah 18tahun....

15 Jom komen-komen
Nothing to say...
even 1 word...
my heart stop breathing..
my eyes stop looking..
my voice cant come out..
i'm really speechless....
he comes to me...
juz 1 word i can say it..

PAPA

I see u now..with my eyes....
but still wondering..
it he still my PAPA or not.......
i'm still confused....
But i'm grateful because u r still remember that i'm ur daughter....thanks god..~!


After 18 years ago he left me and my siblings..and now...for the 1st time he came to the hostel juz for visit me..
That make me feel happy but................ermmm.......confusing....what surpose i do.?accept him or not..???can u help me guys..???i need ur advises.........

Friday, October 15, 2010

Sekejap jerk....

3 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan dan selamat malam...

Firstly aku nak minta maaf sebab dah lama sangat tak update blog..kesian korang tiap kali datang blog aku mesti tak ada entri baru..betol tak..??huhu..sorry sesangat..haa..salahkan assignment yang melambak..salahkan projek yang tak siap lagi dan..salahkan diri sendiri yang suka buat kerja tertangguh...huhu...
*sila jangan ikot perangai aku ye*

Aku sekarang BZ dengan final projek dan exam yang lagi 2 minggu jerk tok aku hadapi..korang rasa tak semangat aku nih..??lagi dua minggu nak habis belajar tau...yabedabedu...yippi....tapi nak menempuh 2minggu nih..agak suffer sikit...

Hari ini seharian aku bersama group menghabiskan masa kat LAB dengan menyiapkan projek..huhu..korang tau kan projek aku yang bab2 mematri ni teramatlah susah..ader saper2 nak volunteer buatkan..??ader tak..?t kite blanja eskrim..*kelip2 mate mengoda...auuuwwww..*

Ok2...stop pasal nih...aku sebenarnya rindunya la pada semua kawan-kawan lama aku..tak taulah kenapa..isk2....bulan 12 nih barulah genap aku 21 tahun..wow...dah boleh mengundi...hohoho..*lari tajuk* ..
aKu rasa sekejap jerk dah 3 tahun belajar kat kolej nih..rasa macam baru jerk daftar sem 1...rasa macam baru kenal kawan2....uhuk3x...sedihnya...........
sobsob...

ok2..stop la...nanti makin rindu pulak..hahah,..jom tidur...sebelum tuh..jom BW...aku nak terjah blog korang...jom tinggal link kat aku..t aku terjah..zassssssssss~!sebelum tuh..jom nyanyi jap...lalalalalla...
daa...Adios~!

video

Thursday, October 14, 2010

Beautiful Blogger award again~!

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan....

Wah...dah lame tak hapdet blog..sorry ye blogku sayang..aduhai..mama bZ la sekarang...nanti2 mama updateye...wah..nk bermama-mama pulak kan....hahha....pheewwiiit....uhuhu

hari ini aku boleh update 1 jerk...pasal aper..pasal aku dapat blogger award dari kak khumeera..huhu..thanks akak sayang...muahahah...lebiu so much much la..ahhaha..


Syarat-syarat award adalah :
1) Thanks the person who give you this award
 
-Thanks to kak khumeera coz give me this award..i'm very happy and appreciate that..u r awesome and gorgeus sista...luv u =) 

2) Link that person at your blogroll
 
-ehem3x...akakku yang comel lote..sila jeling3 right side ye..ade nmpak kah itu nama u yang meletop2 tuh..hehhehe
 
3) Spread to 15 blogger which you think awesome
- so..the special award i want to give to a special person like-->

you..
you..
you..
you..
you..
you..
you..
you..
you..
.......................
you again..
*so,who read this..must take this award...i give u as special blogger"

4) Tell 7 things about yourself
-like talk much
-like eat much
-love rabbit much
-love him much
-sumtime can be very quite person IF sumtin in my mind
-very caring with some person around me..believe me !wanna me care bout u..?huhu
-like to be "somebody"

 So..take this award ya guys...i love u more and more..hehehe...lagi ramai lagi bagus..korang terbaik..huhu... =)
 
 gmbr xder motip ye..haha..

salam..adios~!

Saturday, October 9, 2010

Teke gambar itu..??

3 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan dan selamat berhujung minggu...

Wah...dah lame tak hapdet blog..dah bersawang dah ni...aduss..minta maaf ye kawan-kawan..sebab terlampau bz sesangat...perasaaan pun stress, dan badan pun terikut sama..huhu...hari ini nak luangkan masa kejap jek dengan blog kesayangan...dan nak bW kat blog korang.....huhu...sapa yang bertuah tuh ekh..??jeng--jeng--jeng...
Aku cerita pasal kat kelas la kan..bebaru nih kan kat kelas dah jadi macam kesengalan terserlah..masing-masing memang stress...date line asemen yang sekejap, presentation projek lagi 2 minggu dan final exam pun lagi dua minggu...cam mane.??stress tak korang??rasa tak..??hahahha....isk..memang nak tergila kejap aku..

so..disebabkan dah tergila kejap..aku pun suruh kawan aku men lukis-lukis kat tangan aku..see....tak ada keje kan...huhu......nak tau lukis aper..??teke tau..t aku belanja eskrim pop...alalala

pelukis terhebat..huhu..Ary namenye..
haa....first part..sila abaikan tangan yang gemux ye..huu
dah siap...haaa...cepat teka...ader hadiah..huhuhu.. =)

Hahaha..amcam...terserlah tak kesengalan aku..??men lukis-lukis tangan..advance..dah tak main kertas2 nih..huhuhu.....

Oklah kawan-kawan..sajer jerk aku update tak der bende..haa..sekarang aku tunjukkan kawan-kawan kelas aku..huhu......hope enjoy....

milik siapakah gadis ini..?huhuhu
fiza in da house...
Aku dan ain..huhu...comel tak die..??
Ary...ain dan it's me..huhu...

maka berakhirlah entri ini..huhu....haa...jangan lupe teke gambar kat atas..huhuhu..kite tgk sape yang kena..hahahhaa

=)

Wednesday, October 6, 2010

-PETUA IMAM SYAFIE-

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan

Hari ini aku macam tertarik dengan 1 ilmu dan amalan yang amat berguna buat semua umat islam..aku tertarik nak berkongsi dengan korang semua..kalau pasal dakwah ni tak salahkah kita berkongsi walau satu ayatkan..??huhu..jom ikuti petua IMAM SYAFIE yang aku dapat dari FB seseorang nih...menarik....jom..


  • Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas
  • Empat perkara melemahkan badan
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam
  • Empat perkara menajamkan mata
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih
  • Empat perkara merosakkan mata
1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat
  • Empat perkara menajamkan fikiran
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

  • 4 CARA TIDUR
 1. TIDUR PARA NABI- Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH- Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA- Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.
4. TIDUR SYAITAN- Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

mudah-mudahan kita dapat praktikan dalam kehidupan seharian kita...banyak sebenarnya yang kita tak tahu dari yang tahu kan..Subhanallah...renung-renungkan dan selamat beramal..salam buat semua...adios~!

Tuesday, October 5, 2010

Terima Kasih Daun keladi..

5 Jom komen-komen
Assalammualaikum dan selamat errrr.pagi..hehehe

Selamat hari selasa*ader ker orang wish camnih?" kepada semua blogger yang menyinggah di blog aku nih tak kira silent reader ataupun pembaca tegar..*ops..ader ker yang addicted sangat bace blog aku ni..perah sanatn betulkan.muahah..???*

Actually nih entri kali ini aku buat untuk memberi pernghargaan kepada semua blogger yang sudi-mudi menyinggah di blog aku yang tak seberapa nih..Sepanjang setahun lebih berblogging ni..baru kali ini aku dapat mengenal erti blogging dengan kawan-kawan blogger yang lain..Yelah,aku nih bukan mahir plus pakar lagi dalam dunia maya nih..masih terlalu mentah telur kot...*perumpamaan aku sendiri..hahaha*

Alhamdullilah..kepada yang sudi jadi my sweet follower, terima kasih aku ucapkan kerana mengajar dan memberi aku semangat nak menulis di alam maya nih...kadang-kadang aku tak tau nak update apa kat blog..maklumlah student macam aku ni jarang dapat maklumat dan info terbaik...dok mengadap kelas yang penuh dinding putih jerk la..huhu..tapi, aku cuba nak menyampaikan sesuatu yang aku tahu..sekadar berkongsi tak salahkan...sharing is caring what...huhu

Dari blog aku kenal kawan-kawan baru dan berkongsi info baru..menarik kan..??so, sekarang aku mengenal pulak apa itu nuffnang yang selalu diceritakan oleh semua blogger..Masih baru berjinak-jinak dengan nuffnang...alhamdullilah rezeki bulan syawal sedikit meningkat..ramai juga blogger yang aku kenal berada diperantauan..thanks la ye..jenguk2 gak blogger malaysia cam aku nih..huhu....

so...rajin-rajin la menyinggah ke teratak maya aku ni ye..komen dan kritikan korang memang membina..dan membuat aku semangat nak bergiat dalam dunia berblogging..Dalam perancangan, aku ingin menubuhkan blog baru khas untuk aku membuat cerpen atau novel..insya-allah...aku pun perlukan sokongan korang...buat masa ni aku baru buat 2 cerpen..korang boleh tengok kat sidebar kiri...cerpenku..bacelah..pastuh komen okeyh..huhu...

okeyhla..terpanjanglah pulak entri kali nih....salam semua...adios~!

Gaya Tudung Vogue - Versi Arisa

6 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan..

Kali ini nak menyempurnakan hajat hati kak khumeera yang membuat contest "Gaya Tudung Vogue"..actually sejak akak khumeera post pasal contest tuh..memang ader terfikir nak masuk..tapi kan...nak pilih yang terbaik tuh yang susah..ha..sekarang jom tengok pelbagai gaya dari aku..haha..jom join...

 
dari:

syaratnye boleh lah korang tengok kat atas tuh ye...klik kat link blog beliau...
so..gaya yang aku pertaruhkan adalah...jeng..jeng..jeng..

gaya 1
gaya 2
gaya 3
gaya 4
gaya 5
gaya 6
gaya 7

Mangai..gile kuasa ker aper kan taruk banyak gambar..haha...ampun ye kak khumeera...tak tau nak pilih yang mana..hahah..banyak sangat pilihannya...disebabkan kak khumeera tak bagi tau berapa kuantiti yang boleh ditaruk..so...kite pon bantai la taruk sampai 7..hahahha....sangat giler gambar kan..hahah...kalau tak menepati syarat maaf ye..hehe..sajer suka suki....

so..kat atas tuh la gaya "The styloo and the BooM Arisa wearing Hijab"..
huhu...amacam...??ok tak..? so nak tag 2 orang...


sekian trima kasih..hehehe...~!

Monday, October 4, 2010

Give Away 4jam..

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan...

SEkarang nih terasa nak cepat jerk...hhaahha..kenapa ye??macam kena kejar jerk kan...taklah kena kejar orang..tapi kena kejar masa nih ha...huhu...sebenarnya aku kena kejar masa nak join Give Away dari cik cantik comel lote kite..kak Khumeera.. Give Away die limited time hanya 4 jam..jer..huhu...


nak tau syaratnye..??senangnye....tapi korang kena cepatlah ye...klik sini..

hadiahnye..comel beb..haha..notebook dan badge dari ana muslim...


Aku memang minat giler dulu ana muslim..suka beli buku die..hehe..cam majalah idola cilik tuh..banyak fakta menarik..kan3x....ala-ala gurlish gitu..huhu..okeyh2...ta moo bebel panjang..korang pon join la...cepat tau...jap lagi ko 3.15 dah tutup contest nih...Wish me all the besh okeyh...daa...adios~!

p/s:' dan2 ternampak kan kak khumeera..huhu..nk join contest lagi 1..tapi xder gmbo sesuai la cmno..??huhu..

Pakaian Tradisional Contest

5 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan dan selamat pagi...

Meyh sini dekat-dekat...dekat lagi..haa..bagus..jangan sampai terhantuk pale kat lappy udah la yo..huhu..hari ini baru berkesempatan nak menjengok blog kesayangan..ahaha...before ni dok men tag-tag orang kan..sekarang den pulak yang kono yo..thanks bebanyak la kek ekau yo Gegurl...ekau tag den nak join contest nih ha...

Sekarang ni semua blogger dah addicted with contest..haa..termasuk la aku nih gak...hehe...kali ini apa yang mempesonakan...contestnye yang bertajuk "PAKAIAN TRADISIONAL CONTEST" Haa...korang mesti tau kan pakaian tradisional tuh apa kan...tak tau..?melampau la tuh kan..tak tau..kalo tak tau korang pergila google image ye..hahah..kesian korang..skowl tak abis yo..??

                 fieza 1
http://hafidzahhafidz.blogspot.com/

       

Nak tau syaratnya..??

**********************************
kata-kata manis dari cik tuan blog punya contest...::

Mesti menjadi follower Hafidzah Hafidz..senang nanti nak tau ape perkembangan contest nih..mane tau tetibe den tutup tarikh awal..hehe

Gambar yang dipertandingkan mesti gambar uolss sendiri..hak milik sendirian berhad, ekeke~ tak kesah la gambar tu uols sowg2 je ke, atau ade kawan, family ke hape dalam gambo tu..yang penting muka uolss mesti ade dalam gambar tu..

Mesti posing baek punye..ikut creativiti masing2..tak kesah korang nak wat gaya pe pown, asalkan bukan ade sebarang unsur lucah..if not, gwa saman sama lu..hakhak..suko ati uolss nak pakai baju tradisional ape..kebaya, cheongsam, sari, baju kurung, baju melayu..ape2 je lah, asalkan nampak molek, encem..ok? hehe..nak edit gambo pown leh..jadik sephia kew, black and white kew..ikut creativity masing2..

Buat entry pasal contest nih..bukan buat entry psl blog HAFIDZAH HAFIDZ..but entry CONTEST nih..tapi kalau bt entry pasal my blog, tambah markah A++..hehe..sebarang pertanyaan boleh tanye pada comment or facebook..seelok nye jgn tanye di shoutbox, sebab takut gwa tak nampak shout uolls tu..nak comment leh tekan button bintang yg lompat2 tuh..pengguna blogger mesti mantap kan..hehe

Letak + linkkan banner contest nih kat sidebar blog uolss..Dalam post entry pown kena letak sidebar nih..hehe

Mesti buat entry tajuk "Pakaian Tradisional The Contest"..Dah buat entry, complete semua, linkkan entry post uolss about this contest kat comment gwa..

Tag minimum 2 orang atau lebih rakan anda..lagi ramai lagi baguih..make sure orang yang awak tag tu tau pasal contest nih..ok?? =)

Tarikh tutup27.10.2010
 
 ***********************************
 so..Aku pon godek  punya godek...akhirnya gambar ni yang dipertaruhkan...jeng3x...


 amacam..comel tak..?haha..ader background dedaun lagi..pencinta alam la katekan..hahaha..okeyh2..wish me all the besh for this contest..chayook3x.. ^_^

Dengan suka citanya beta ingin mengetag dua rakyat beta yang beta sayangi..

haha..harap kalian bergembira dengan tag ini..sekian..beta bersurai..huhu...
yeay~!settle....

Saturday, October 2, 2010

Tag sUka-SuKI...

3 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan...

Hari ini aku dapat dua tag...aku settle kan tag dari cik NAJWAZARITH  dan cik Fatin. Thanks ye korang mengeag aku disini..huuuhu....actually tagnye sama cuma ader yang len sikit..so aku sekali kan jerk la ye...
so nak tau tag aper..??jom....

1- Name one person who made u laugh last night?
nobody..
 2- What were u doing 1 hour ago?
watching muvie..avatar the last abenders*betol ker eje?"
3- What was da last thing you said out loud?
Nak buat asemen la lepas nih..*buat ker..??*
 

4- Where's da next place you're going to?
dining room
5- What was da last thing u paid for?
teksi
6- Where were u last nite?
hostel sweet home..haha
7- What's da best ice-cream flavour?
chocolate plus vanilla...yummy..dah lame xdpt..wawwawa
8- Do u wanna cut your hair?
Nop...really regret cut my hair b4 this..huhu
9- Do u love to 'melatah'?
nop..sumtimes  it will be..hak3x..
10- If that so(melatah), what will u said out loud?
ooh mak hang...haha.
11- What does da last text-msg received say?
laa..nape pulak -dari fuad projek
12- Will u get married in da future?
maybe...insya-allah..
13- Do u chew on your straw?
hehe..if i think i want to..ahah 
14- Do u make-up your own words?
 grrrmm.??
15- Is there anyone u like/love right now?
 

Yeah:)
16-Where the Next place u're going??
my bed..haha  
17- Tag to other 5 bloggers/more 
silent reader
my follower 

*********************************************************************** 
tag no 2 dari cik fatin
Ada Rahsia Kecantikan Tak?
tak ada pon...

Bagi Anda,siapa paling handsome dalam kumpulan SUJU?
ekh..?tak pernah dengar pon..haha
Siapa BFF anda?
 
cik deeya

Siapakah Idola Anda?
someone...who..??syuhh..secret ma..

Moto hidup anda?
life must go on..yang penting niat yang ikhlas nak buat sesuatu..sabar yang utama..huhu

Harus Tagkan kepada blogger yang anda sayang dan suka
minimum 8 orang.
huish...ramainya...sama gakla yang kat atas tuh..boleh..??

************************************************************************************************
tag ke 3 dari cik fatin jugak..




1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
*she is caring and loving person...tambah2 lagi bila dengan kengkawan
*she like to make people happy standing beside her
*same bulan kelahiran..hehe
*my lovely frewn from  tecniq school...
*suka buat bende comel..cm karakter katoon..yg smpai sekarang kite ingt..huhu

2.Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
*seorang yang sukar berubah mood..tak kira masa
*seorang pemarah.tapi dalam diam...dan cepat sejuk
*suka pada kanak2..penyayang ke..?
*sangat suka warna biru,..even towel or berus gg pon warne biru..haha
*sangat susah nak jatuh cinta...dan sangat senang sayang orang
*mudah terpedaya atau terpengaruh..contoh iklan makanan ke..haha
*suka pada laut..sungai..air terjun..rasa nak spend time lelame jerk...
*suka memasak..walaupun tak pakar mana..dan masih belajar memasak..huhu
*Bila nangis..suka nangis gegile....huhu..
*habbit bunyikan buku dan men rambut sebelum tido..huhu


3. Pick your most deserving recipients and describe them
cik fara: seorang yang suka pendam..dan sayang pada kengkawan..
 cik fatin:  seorang yang happening dan boleh buat orang senang berdamping dengannya
cik gegurl: kawan blogger yang kelakar dan cun..ehhe
cik khumeera: seorang blogger yang dah berkahwin..tp muda lg..cun dan sangat kurus....
cik Azwandy :sorang blogger lelaki yang mempunyai blog hangat dipasaran.hahaha...
 mamakembar3: blogger yang berstatus mama dan mempunyai anak kmbar tiga...so adorable to her..hhuhu..


tuh jerk kot.haha.penat nak menaip pepanjang..so..terimalah award nih dari kite....daaa..
adios~!

Tak ada tajuk....

0 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan dan selamat pagi Malaysia..

Hari ini sejuk sangat..sekarang kat tempat kita hujan jerk..hujan rahmatkan..tuh yang sedap jerk tidur..semua asemen malas nak buat..apalah nak jadi dengan kita kan3x,..isk2..jangan jadi cam kita au.. semalam Geng Projek kita bergerak ker Jalan Pasar KL untuk mencari lagi barang-barang yang tak lengkap..huhu...susahnye la kan nak buat bende alarh projek aku tuh..alarh kat entri lepas kite ader bagitau.....klik sini kalau nak tau..

sekarang nih ader lagi 4 asemen yang tertunggak..oMG..kita tak sentuh paper pon..ingat lepas update nak buatlah kan..*buatlah sangat kan...hahaha*..sorrylah sekarang nih terlampau Bz sesangat..gara-gara nak siapkan bende alarh ni..nak blogwalking pun dah tak ada masa..nak update petah lagi...korang leyh tolong updatekan tak???hahahaha...bleyh la...bleyh ekh..*sambil kelip2 mate lelaju.....*'

Korang..tiba-tiba pagi2 nih nak melalak karoke  lak..huhu....boleh tak??ader saper nak join..??jom2...kita melalak sesama...actually dah lamanya tak karok..aduss..rindunya nak menyumbangkan suara ala-ala Nurul dan Siti Nor diana..haha*sorry terlebih perasan pulak...sedap la sangat kan..*..siyes..korang dengar suara kita mesti makin lena tidur..yelah kan..ujan bertambah lebat..hahaha....terror x??

 aPelah kita membebel kat atas tuh kan..huhu..okeyhla kengkawan..nak buat asemen kejap boleh..?haha..*perlu ker minta izin ekh..kate kawan blogger terbaik..hak3x...sila muntah okeyh...*
Selamat berhujung minggu... =)



 sekejap jerk dah masuk bulan 10...ermm..
lagi 3 minggu nak abis blajr...takutnye...
korang rasa tak???
Related Posts with Thumbnails