Friday, October 29, 2010

Jom cantik dengan makeup~!

Assalammualaikum kawan-kawan....

Hari ini tiba-tiba rasa senang hati..padahal esok ader exam..tak study lagi kot..heheh..tak pe2...tolak tepi jap...
Hari ini arisa nak share sumtin ngan korang...dah lama sangat nak bende nih, bermain2 dalam diri..hahaha...apa bende ye..??

Actually arisa teringin nak makeup sendiri gune eyeshadow,eyeliner,lipstic and lipgloss...tapi sayangnya tak pandai nak applykan macam mana....kan2.....bila tengok orang lain makeup..chanteknye...tuh jerk yang mampu terucap..kalau arisa pergi kelas pun juz pakai bedak biasa..kadang-kadang pakai olay total white tu dengan bedak compact biasa...haaa..simple kan..??

Sesekali nak gaklah bergaya depan sidia kan...huhu..bukan apa saja nak tambat hati die tamoo bagi tengok orang len..ahhahaha....korang ader tips2 tak..??so...godek punya godek...arisa terjumpa beberapa video yang boleh berkongsi dengan korang untuk nampak cantik..jom3......layan...

hope boleh bagi korang tips2 nak berdating dan cantik selalu... =)




senangkan tengok gadis jepun nih applykan..??ermm....nih nak pasang azam nih..ehehe..nanti bila dah berjaya..arisa akan wat entri khas untuk korang..bila dah berjaya merias diri secantik mereka... =)
kalau korang ader tips2 menarik..meyhla share dengan arisa.....sharing is caring kan..??

daaaa,Adios~!


p/s: cantik semulajadi memang dah ader..hahaa..cume nak kasik jadi lagi cantik  =))

8 comments:

Khumaera Ismail said...

hohoo~ baru je na tgk dia make-up..rupenye org laen punye video da.. ;)

~eZmALiZa~ said...

alaa...kalo xmekap pon da cntik... :)

Nora Shahaira said...

adik dah cantik, cuma pakai celak mata, pemerah pipi yg slow sikit, lipstik pun yg comel2 warnanya..cukup la..remaja pakai yg berat2 pun jd tak cantik..biar sweet jer..
akak ada tag nama adik ..jenguk ye..
http://aurajarinora.blogspot.com/2010/10/award-dari-lulu-caldina.html

♥ AyaHikari ♥ said...

no need kot..tol ckp akak atas neh..kai lipstik,eyeliner,blusher dh ok.

AiDa AzRyN said...

Gud luck 4 ur final exam~ ;)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

hehhe..thanks semua..tuhla..sjer2 kadang2 gatal nak belajar make up..heheh..t kite wat video sirik..hehehe

Lulu caldina said...

natural mmg dah cantik..syukur..

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

thanks..alhamdullilah.. =)

Related Posts with Thumbnails