Sunday, October 17, 2010

Jumpa PAPA setelah 18tahun....

Nothing to say...
even 1 word...
my heart stop breathing..
my eyes stop looking..
my voice cant come out..
i'm really speechless....
he comes to me...
juz 1 word i can say it..

PAPA

I see u now..with my eyes....
but still wondering..
it he still my PAPA or not.......
i'm still confused....
But i'm grateful because u r still remember that i'm ur daughter....thanks god..~!


After 18 years ago he left me and my siblings..and now...for the 1st time he came to the hostel juz for visit me..
That make me feel happy but................ermmm.......confusing....what surpose i do.?accept him or not..???can u help me guys..???i need ur advises.........

15 comments:

cik QasehThya said...

bg qaseh..better arisa terima...
yea la..
orang kata..
seteruk mana p0n sorg ayah tu...
dia tetap seorang ayah pada anaknya..
kalau untuk future arisa nnti...
mase arisa nk nikah..
ayah arisa akan jadi wali kan..

fikirkn y terbaik untuk arisa n papa arisa ok :)

NazneenNajib said...

hubungan mak dgn anak, ayah dgn anak tak kan pernah putus syg. sepahit mana pun rasa, terima lah ayah kembali.. setiap kejadian ada hikmahnya. sentiasa positif. berbakti, patuhlah dan taatlah sementara kita masih mempunyai ayah & ibu. Baraka Allah lil sis. :)

MiMi PeONy said...

arisa kne trima papa arisa dgn tbuka dan ikhlas,nanti kawen, arisa perlukan dia sbgai wali,rite...??
setiap manusia mesti pernah buat salah, so bagi peluang utk papa arisa...Just think the best for u and ur life...
;)

Khumaera Ismail said...

wow..after 18years?
hurm..sis rase, no harm kalo u all bebaik..dia tetap papa u..btul ckp mimi; nanti dia kn na jd wali u mase kawen. mungkin inila masenye utk papa u tebus sume kslhn dia.ok dear..jgn conpius2 lg..sis tau memg sukar na pecaya owg yg lame tingglkn kite tibe2 muncul semula.anggap saja ini anugrah dr Ilahi. =)

nur said...

walau macam mana dia sekali pun , kita adalah darah daging mereka.. syukur kita masih ada ayah berbanding mereka yg x bernasib baik.

ALL IN ONE

Jannah. said...

Salam arisa.
by hook or by crook, he's your father.
mesti ada sebab dulu dia tpksa tgglkan korang.
betul cakap cik nur.
kita beruntung sbb masih ada ayah.
terima lah dia sebaiknya..

^linas^ said...

he is ur dad.whatever happen.

nurihime said...

terima.buruk2 pun dia masih ayah arisa.setiap kejadian ada hikmah yang sekarang memang kita x nampak.ya mungkin arisa hilang kasih sayang ayah 18tahun dulu.tapi renungkan dalam 18tahun itu apa yang arisa telah capai walaupun tiada papa disisi.adakah dapat perkara yang sama andai papa arisa ada?mungkin itu hikmah yang arisa lupa untuk lihat dan renungkan.apapun,dia masih wali tertinggi untuk arisa.hargai sementara masih ada.jika sudah sampai janji tuhan,sekurang-kurangnya tiada kekesalan..kan?

Elly & Emmy said...

salam..
terima lah dengan hati yg terbuka..walau apa pun dia tetap papa arisa.. wajib menghormatinya..

msraiza said...

salam arisa,
Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Jangan paksa diri utk terima kehadiran papa Arisa sbb apabila melibatkan hati dan perasaan sangat sukar utk di luahkan. Jadi, biarlah ianya dtg secara naturally... Lambat laun ARisa pasti terima kehadiran dia kan. Spt mana dia memerlukan 18 thn utk bertemu kembali dgn Arisa.. ambillah sebanyak mana masa pon. Hanya Arisa yang lebih tahu perihal hati ARisa kan. Tapi, kalaupon hati belum boleh menerima kehadirannya, Arisa perlu hormat dier sbg seorg ayah dan ingatlah, satu masa nanti Arisa akan perlukan dia di sisi.

Akak doakan all d best utk ARisa yer. Bye.

OweizMeZ said...

mmg pedih nk terima kalo pikir wht he had done.. but he is still ur father, xder harm pun terima dia in ur life.. yg penting diri sendiri tu.. wajib ceria.. cheers babe..

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam..dan thanks kepada semua yang komen dan bagi nasihat kat arisa...arisa cukup terharu...
arisa cuba menerima papa sebagai insan yang paling penting dalam hidup arisa...insya-allah..arisa cuba bukakkan pintu hati tuh...walaupun sush...doakan ye.. =)

Pakcik Ery Is Me said...

syukur kehadrat Ilahi akhirnya termakbul juga impian Abby.. Abby harus gembira aww.. Chill okeyh!! :)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

thanks andy..abby happy..hanya tuhan saje yang tau...hehhe

Lulu caldina said...

he's still ur father

Related Posts with Thumbnails