Friday, July 30, 2010

Kenduri arwah (part 1) <---

2 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan

Aku hari ni tak sabar sesangat nak hapdet..nape..?

actually this time, pertama kali akan jadi sejarah untuk semester ni aku balik umah..

kenapa?macam "batak" ke.?sebab dah hampir 3 bulan jugak la aku tak pulang ker rumah...so..

"VERY EXCITED"

tambah2 lagi nenek dan atok buat kenduri arwah kat rumah dan family paklong datang..huhu...

aku shangat happy okeyh...

dah alang2 pulang ke rumah..bolehlah lawat pusara bonda...yeyeh....

Ok lah kawan-kawan..aku nak kemas beg ni...nak siap2..nanti boleh la balik dengan bas kolej..jimat tmbang..


hahahhhahaha....daaaa~salam...

p/s: kazen yang keje under TUDM datang..so amat excited nk jmpe....kekasih gelap kot..muahahah...statement gatal ea..hahah..muah....

Ekau BuET dEn NunGGu Yo...

2 Jom komen-komen


 Aku rasa tadi macam bengang jap..

korang nak tau kenapa..?

tadi nak pegi jumpa lecturer a.k.a. supervisor tok final project aku..

kol la dia..

Sir : Hello
Aku : Hello...i'm your student HND in project subject, i want to show you about our circuit that you told me b4 this.....where are u now sir..?
Sir : i'm in meeting room..u wait ha..
Aku : ok sir

sejam berlalu....

aku dan member aku aai dah menunggu lama..so decide nak pergi opis tempat dorang meeting tuh..tunggu kat dalam opis jerk la..lagipun sejuk sikit ader aircond..

then, semua lecturer dah habis meeting..aku terserempak dengan dekan..MR.ARUL..

MR.ARUL : oh..sorry..who you're waiting?
Aku :Mr.veeraiyah,sir...
MR.ARUL :Oh..his already go home..

cet...dalam hati aku..kurang asam tol lecturer nih..yang tak boleh belah aku leyh tak perasan bila dia balik...
tak adalah..dah kate suh aku tunggu dan2 jerk balik..adusss...

Oh..lecturerku....sakit...sakit aku.........

p/s: dah nak kematu dok amik gambar feeling sorang kat tangge tunggu dia boleh lak dia balik ea...Sir oh Sir....

Kau DaH kiCk Aku DaRi Fb KaU, SkArAng KO naK add BaLik..???

4 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

 Nih nak story-mory sikit.....Sebelum ni aku jalan dan jalan lagi dari "mukabuku"-FB aku ke kawan-kawan aku..jalan punya jalan...tetiba aku ternampak seorang ni..before nih dia jadi member aku..bila aku nak tengok page dia aku bukak jerk..ak ternampak "ADD ME AS FRIEND" ..aku pelik..bukan B4 nih memang dia dah add aku ker..?

So,maksudnya disini..dia dah 'KICK OUT ' dari jadi membernya..
ADA AKU KISAH!!!....

ikot suka kaulah..aku xkisah pon...and then..sampai la malam ni..godek punya godek..aku tengok ader orang request friends kt aku.bukak2 jerk..alorh..dia nih ker..?mimpi aper beb..??pelik aku..

Actually dah 2 kali gak dia send request...aku tak approve..aku rasa dia saja jerk nak menyibuk nak ambil tau pasal aku..sebab..pakwe die kan EX aku..so..ader aku kisah..?????

Bila orang dah buat taik kat aku..faham-faham jerk la...malas aku nak ader kaitan dengan orang macam tuh..Nak jadi member..?ops..sorry ea..aku nih bukan yang jenis sanggup tengok orang yang dah huru-hara kan hidup aku b4 this...

Paper pon thanks gak kat dia la kan..kalau tak pasal dia lah.aku tak jumpalah buah aty aku sekarang yang 10x ganda baik dari EX aku tuh....alhamdullilah..bukan nak riak...tapi aku yang rasa,so aku tau la...

kalau korang kat tempat aku..korang APPROVE ker dia....????

                                               ::Ini page FB aku::

::INilah orangnya..boleh click tok besarkan::

so...bagilah cadangan kat aku ea...
^_^

Thursday, July 29, 2010

Menu Istimewa dari aku...

3 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...


Menu kita pada hari ini adalah nasi goreng..haha...buat pertama kalinya di semester baru ini..aku memasak didapur hostel okeyh..*kat umah memang kebiasaan..kat hostel aku jd pemalas sikit..*oleh kerana semalam aku tidur pukul 5.45 pagi..dan terjaga pada pukul 8 pagi..dengan serta mertanya aku terus membuat nasi goreng...*actually aku dah gosok gigi dan basuh muka okeyh..harap maklum..tak ada isu taik gigi terkeluar*..


aku pun tak tahu kenapa tak boleh tidur semalam..puas main golek-golek kat katil..tapi resultnya..hampeh..dekat pukul 6pagi baru nak tidur..kononnya kunci jamlah nak bangun subuh...dengan subuh2 aku terlepas..adesss...apa nak jadilah aku nih..kena QADA lah lepas nih..huhu..*jangan ikot macam aku ea..*

Disebabkan pertama kali aku 'breakfast'..*excited cikit*,so aku nak kongsi dengan korang resepi aku pagi ni..sedap tuh no 2 sebab dah lapar..so makan jerk la..hahahaha...

Nasi goreng Imsomnia :
*sje bg name cmni..sbb semalam aku xleyh tdokan..elok letak name tuh..muahah..aku punye resipe ak punya sukalah..*

 ::ini bukan gmbr sebenar..di ambil dr dato' goole b.mozila..harap maklum::


Bahan-bahan utama :

Nasi putih *kalo xder bahan utama nih..bukan name nasi goreng la ea..*
1 biji bawang besar (belah dua,sebelah hiris, sebelah lagi blender) *jimat*
2 ulas bawang putih
5-10 biji cili api (dibelender bersama sebelah bawang)*kalau nak pedas tmbah ler bebanyak..kasik meleleh air mate*
1 biji telur (ikot suka lah nak gred ape,kalo aku asal jmpe jek trus beli)
garam secukup rasa
minyak 1 sudu (tak kan nak masak tak de minyak kot..kalau rasa takut kolestrol..xpayah taruk ea..muahah...)*ada ke..?*
 
cara-cara memasak :

--..--masukkan 1 sudu minyak kedalam kuali..kalau rasa tak cukup tuh tambahlah sikit minyak ea..mengikut selere tuan puan *eceh..dah macam chef dah..haha*
--..--bila minyak dah panas..masukkan cili api dan bawang besar yang telah dibelender tadi bersama hirisan bawang putih..kacau sehingga naik bau..
--..--then,masukkan telur,pastikan telur tuh dikacau bersama bahan yang diblender tadi..kacau  sampai sebati..jangan sampai hangus ekh..kang tak sedap pulak..huhu
--..-- dan akhir sekali masukkan nasi dan gaul sehingga rata..
--..-- dah nampak kaler die dah chanteq..apa lagi siap untuk dimakan
--..--kalau rasa nak  buat hiasan buatlah...huhu..aku nih orang bujang so,main makan ajerla..huhu




Itulah dia resipi saya nasi goreng imsomnia..mauahaha..try la ea..selamat menjamu selere..
(^-^)



Free Userbars

ZamaN kAnAk-KaNaKku...

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan dan selamat pagi..

Korang rindu tak zaman kanak-kanak rebina dulu.?rindukan..macam-macam kenangan boleh diputarkan kembali..Time tuh semua rasa indah, tak pernah fikir  masalah, yang kita tahu ketawa, bermain, dan bergembira. Semua kita tak hiraukan. Ibu dan papa marah ker, risau ker..kita wat tak tahu jerk sebab yang kita tahu seronok dan seronok.

Mesti korang pernahkan buat aper yang aku buat masa kecik-kecik dulu..jom aku kongsi zaman kecik-kecik aku yang sangat indah...

dulu masa aku duduk dengan arwah WAN (nenek sebelah papa), apa aku nak dibelinya..kalau pergi kedai tak kisahlah mana2 kedai..aku wajib ambil barang mainan dan yang jadi mangsanya WAN aku lah..ehehhe...tapi yang bestnya arwah WAN tak letak pun barang-barang tuh..dia belikan jerk..sayang WAN..

Bila petang, aku selalu main dengan budak lelaki..maklumlah aku nih memang lasak..sampai jatuh pun dah nangis..boleh sambung main balik...*adesss..kalau sekarang..nangis dulu...pastuh dah tak nak main..sakit ooo*Bila dah besar sikit, aku dah duduk dengan nenek belah ibu pulak..so,kat sini terhad sikit nak buat nakal..

Bila sekolah jerk..ibu kasi duit belanja rm1..apa lagi, pergi sekolah naik basikal pastuh singgah kedai mesti nak beli permainan tikam..hahah...xkisahlah sampai abis duit..kekadang dapat hadiah..seronok sesangat time tuh.. bila lapar..ha..tahan jerk la tengok orang len makan..hahaha...*padan muke aku*

Yang paling aku tak boleh lupa, aku pergi sekolah naik basikal..so kunci basikal letak dalam poket baju kurung..bila dah tak tahan nak ke tandas..aku boleh tak perasan kunci basikal jatuh dalam tandas..so bila nak balik jenuh cari pak guard suruh potong kunci lock basikal..haaa..balik rumah kenalah marah..pernah 1 hari aku balik jalan kaki..sebab kunci jatuh lagi dalam lubang tandas dan dapatlah hadiah kat rumah...*kena pukul dengan hanger...saper suruh tak jaga n simpan dalam beg,padan muka lagi lah aku*

Dulu nak main dengan budak perempuan susah..masing-masing malu-malu,aku nih masa kecik-kecik tak tahu malu, so main la dengan budak lelaki..aper lagi..bukan setakat main kejar-kejar, polis entri, galah panjang..bola beracun..konda-kondi (permainan macam rounders tapi versi ranting pokok) dan macam-macam lah..huhu.. 

Tapi, kalau diingatkan balik zaman tuh memang sangat besh, dari situlah banyak pengalaman yang aku dapat..erti sebuah kehidupan. so..korang pun mesti ada cerita yang besh2 gak kan masa kecik2 dulu.?so..apa kata share dengan aku...haa.....jom...drop kt komen...mana lah tahu korangnye lagi besh kan...ok....daaaa....hope enjoy dengan ce;;rita aku...~
::comeykan aku kecik2..hahaha::

Dear DIARY.....

0 Jom komen-komen
MySpace Dear diary....

0136 a.m (bilik hostel)
aku rasa arinih bosan sesangat..tak tahu lah kenapa..nak buat itu tak kena..nak buat ini tak kena..kenapa ekh..?
tadi aku rasa sakit sesangat perut aku nih..dah cuba baring kat katil..pusing kanan..pusing kiri..serbe tak kena jerk..hati pulak tetibe rasa tak sedap..*ader sumtin nk blaku ker.?minx2 xder*

Tiba-tiba aku teringat dua orang yang penting dalam hidup aku..arwah ibu dan sidia..hurm..aku teringat pengorbanan ibu..membesarkan aku dan adik-adik dengan tulang 4 keratnya.,tak ada istilah penat dan penat dalam hidupnya. Bekerja baginya adalah suatu kemestian untuk memberikan keselesaan dan kegembiraan anak-anaknya..besarkan pengorbanan seorang ibu..?

Sidia pulak, sejak akhir-akhir ni selalu balik lambat. Kehendak kerjanya membuatkan dirinya tak menghiraukan keadaan dirinya sendiri..kesian pun ada gak..Jarang sekali untuk memberikan khabar berita kepada aku oleh kerana kerja yang tak menentu. Aku kena faham situasi sidia bekerja..pagi bekerja  pukul 8pagi dan 3 pagi baru pulang. Nak ber'SMS' pun dah tak sempat. balik kerja jer terus tidur sebab esoknya sidia akan bekerja..begitulah seterusnya.

Nak berjumpa susah la kekadang sebulan sekali baru jumpa..tengok keadaan sidia..aku tak kisah asalkan sidia jujur dan setia dengan aku. Itu sudah memadai.

Dear diary,
Aku rasa nak tidur..tapi mata masih tak boleh lelap..macam mana ekh..?apa nak buat..?aku kena paksalah diri untuk tidur jugak..tak po kerja aku meng'hapdet' entri yang berguna kat blog..?contohnye..??aper ek..?ok lah..cukuplah kat sini jerk diary aku..ader mase aku buat lagi..daaaaa...
selamat malam semua..have a nice dreammm......

Free Blinkies
TV Icons
Free Blinkies


Aku MaSih BeRnAfAS Lagi....

0 Jom komen-komen
MySpace Assalammualaikum kawan-kawan...

Pertama sekali aku nak memanjatkan sepenuh kesyukuran kepada ALLAH S.W.T bahawa hari ini aku masih bernafas di muka bumi-NYA. Aku masih layak meneruskan kehidupan seterusnya dan melakukan kerja seperti biasa.

Kadang-kadang kita tak sedar bahawa kita sepatutnya bersyukur dengan apa yang dikurniakan oleh tuhan kepada kita. Kadang-kadang kita mengeluh dan merungut,   tapi kita tak tahu disebalik rungutan dan keluhan kita didengari oleh ALLAH S.W.T. Kita tak sepatutnya merungut seperti kita menyalahkan takdirnya yang telah termaktub di loh mahfuz lagi..Astagfirullahazim...

Ini terjadi kepada aku. Aku kerap merungut dan mengeluh..kenapa semua ini terjadi pada aku..?kenapa?
Disaat kita sedih, ALLAH yang lebih dekat dengan kita. Mendengar rayuan kita..ketika inilah barulah menyedari bahawa kekuasaan ALLAH S.W.T lebih dari segalanya.. Aku bukan hambanya yang tahu erti bersyukur..Masya-ALLAH,hamba jenis apakah aku..?

Saat aku kehilangan orang tersayang,iaitu Ibuku..aku salahkan takdir..kenapa tidak aku yang diambil-NYA..kenapa ibuku..??Benarlah sesungguhnya segalanya ada hikmah-NYa..Tuhan ingin memberi kesedaran kepada hamba-NYA seperti aku, agar tahu nilai kehidupan, kasih sayang, ketaatan dan kepatuhan kepada-Nya.

Tapi kenapa aku masih lalai mengerjakan suruhan-NYA? Masih terhibur dengan duniawi yang sementara...?"Ya ALLAH,kau ampunilah hamba-MU ini, berikanlah aku kesedaran ke jalan-MU..Bimbinglah aku mengikut lorong-lorong cahaya-MU..Jadikanlah aku hamba-MU yang tabah menghadapi segalanya. Kuat untuk teruskan perjuangan hidup berlandaskan syariat-MU.Sesungguhnya KAU lah MAHA PENGAMPUN LAGI 
MAHA PENYAYANG"

Aku berharap agar hidupku sentiasa diberkati ALLAH dengan hendak-NYA..AMIN



p/s: mengingati asal kejadian dan terlahirnya aku didunia..merasakan bahawa semakin kerdil diri aku disisi-NYA. Subhanallah...

Tuesday, July 27, 2010

BerGuRaU sEnDa...

0 Jom komen-komen
MySpaceaSSALammualaikum kawan-kawan dan selamat pagi..

tak ada apa pun nak di post..juz nak share cerita lawak yang aku jumpa di http://kahkahkah.mnazman.com/
jom layan....zaaaasssss*ala melodi gituh*

Part 1:
Di Lema  Seorang Lelaki bernama Doktor

Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.Ia pulang ke rumah dengan wajah muram. Setibanya di rumah, ia merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang.

Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,

“Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim dengan pesakit terjadi di mana-mana. Jadi kamu tidak perlu merasa bimbang.”

Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi. Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,

“Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan seksual antara doktor dan pesakitnya.”

Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih…Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,

“Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan…”
 
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Part 2: 
Teknologi Malaysia vs Jepun vs Amerika  
Pada sebuah pertemuan antara Menteri Teknologi Sedunia di Langkawi. Menteri Jepun, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang ‘mengeteh’.

Menteri Jepun : Kalau anda ke Jepun, anda gali tanah kami, baru saja sampai 7 meter, anda akan temukan banyak chip, rangka-rangka besi, papan sirkit elektronik dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa sejak zaman nenek moyang, kami bangsa Jepun sudah mengenal teknologi robot.

Menteri AS : Kalau anda ke Amerika, anda gali tanah kami, baru saja sampai 3 meter, anda akan temukan jejak-jejak radioaktif. Ini adalah petanda bahawa sejak zaman dahulu kala, kami bangsa Amerika sudah mengenal teknologi nuklear.

Menteri Malaysia : Oleh kerana tuan-tuan sedang di Malaysia, saya persilakan tuan-tuan untuk menggali di sini biar tahu ada apa di bawah tanah kami.

(Dipanggillah 2 orang tukang untuk segera menggali tanah. Setelah kedalaman 70 meter, ke-2 tukang naik ke atas lagi)

Menteri Malaysia : Apa korang jumpa ?
Tukang gali : Tidak ada apa-apa
Menteri Malaysia : Ada KABEL TELEFON tak di bawah sana ?
Tukang gali : Takde Dato’..

Menteri Malaysia : (sambil ‘menjeling kerek’ ke menteri Jepun dan Amerika) Itulah petanda bahawa kami bangsa Malaysia, sejak zaman purbakala, sudah mengenal teknologi WIRELESS!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Part 3: 
Shampoo, Sabun dan Ubat Gigi Baba

Seorang salesman sedang mempromosikan produk perusahaannya kepada seorang pelajar kolej.. Dia menanyakan pertanyaan tentang produk yang dipakai pelajar tersebut.

“Sabun mana yang anda gunakan selama ini?”

Pelajar tersebut dengan selamba menjawab, “Sabun Baba.”

“Kalau deodorant, deodorant mana yang anda gunakan?”

” Deodorant Baba,” jawab pelajar itu.

“Minyak wangi?”

“Minyak Wangi Baba.”

“Shampoo?”

“Shampoo Baba.”

Akhirnya dengan kecewa si salesman bertanya lagi, “Ok, apakah
jenama Baba ini jenama tempatan atau luar negara kerana saya belum
pernah dengar? Siapa tahu Anda selama ini memakai produk yang tidak sihat.”

Pelajar itu menjawab, “Bukan jenama tempatan atau luar negara. Baba
itu rakan sebilik saya.”


  

Ada mOTif keW...?

0 Jom komen-komen
Lokasi: Jalan Pasar,KL
AhLi: aquh..aai,deeya dan redha.
Motif: meng'survey' barang project

Semalam aku dan 'the geng' menuju ke destinasi menaiki LRT..motif die..?haa..bace tak kat atas..tak payah ler aku citer pepanjang..muahaha..okok...disebabkan dah minggu ke-3..so kami kene mempercepatkan segala yang perlu..tinggal lagi 11 minggu jerk kot final semester nak abis..so..nk wat project ni kene amik masa ler...

Dengan rasa bangga menyarung kasut croc yang comel lote nih..nk tengok ker gmbarnya..?hahha..jap2...

  ::acctually bukan croc sebenar pon aku gune..hahah::

Maka berjalanlah dengan gaya ala-ala model baju kurung..*ops...agak sopan ker..?* dan baru aku sedar...kaki aku dah mula melecet..adess....*tuhla pasal bangge lagi..padan muka aku*  tapi dengan cool jerk jalan jerk la..ahahha...motif sebenar..mane lah tau kan3x..turun sikit berat badan aku nih..muahhaha...*ayat pujuk aty..sila muntah okeyh*

Dari 1 kedai ke kedai len macam nak sasau...nak cri component letrik nih memang payah..macam2 jenis..salah beli kang...effect litar pulak..atoyai...bantai jerk la...kepada yang meng'order' kat kitwg ni jangan lupe kasik upah yo..*penat jalan..bwak brg korang + cos upah sekali ea..kepci  ker kenny ker..~muke jaat* 

Apa yang pasti balik tuh aku bantai tidoq.....krohhkroooh *sjer bg gimik..aku tidoq xdengkor okeyh*
sedar2 dengan bangganye lagi *xcited ma....* nak g umah aai tok wat sensor circuit..tgk jam..haaaa......5 pagi..hahahaha.....*tetibe ase sayu lak..mane nak bangun awal cegini*..trus la aku g mandi...

so..pg t aku kne g  gak..hahha..nk siapkan..maut t siapkan...kne lah pelempang ngan lecturer + supervisor project kitwg...MR.veeraiyah..*die marah bleyh wat jd kaki mengeletaq woooo*.ok la...masa dah time..got to go...daaaaa.....next entri will be sooon....~ 

 ::gmbr xder motif..sile abaikan..::

Monday, July 26, 2010

aDDicTeD tO riVeR....

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Actually juz nak post gambar terbaru ketika bermandi manda di sungai Congkak dan sungai Tekali..awal tahun hari tuh..hahah....*baru ker..?cam dah lame kan...xkisahlah..layan jerk la ea..*

lokasi: Sungai Congkak + Sungai Tekali
AhLi2 : Bakal Pengantin (yeye n tunang), bakal bapak orang(zizie n Azlie),dan sweet couple( aku ler tuh)

  ~sidia dan makanan~
~Aku dan bakal2 bapak~
~bakal pengantin~
~Aku dan sidia..sweet couple..ececeh..~
 ~muke kepenatan~

~comel ker..?~

Sila muntah tengok aksi2 budak2 terlebih umur except aku okeyh...hahahha...memg time nih addicted to river la..dah lame xmandi sungai kan3x...so..crazy jap la..jap jerk..hope ader lg sungai yang dpt aku pergi..ahhahaha

oklah...cukup2 la tengok gmbr tuh ea...kang bebanyak upload..tak terlayan kang..trus kentut berdarah..ahahha...dah mule aku nak merepek dah...daaa...adios....~

Virus....blurp...BLurp....

0 Jom komen-komen
MySpace

 Tetibe rase malas mule menjalar kat segenap jejari aku..

tak kiralah jari kaki atau tangan...

malas nak wat assignment...

hahahaha....

*alasan sebenarnya*

Padahal kne hantar kejap lagi...

dush3.... apa nak buat nih...

LAzYnESS dah muncul...

sila buangkan die cepat....

*segala penyakit akan bermula bila muncul virus ini..sila takot okeyh*

OFF or ON...???

OFF....click shutdown...!
papai...

Macam mane nak naikkan rating...??

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

Selamat pagi semua...hari ini aku nak berkongsi sikit kemusykilan tentang nuffnang aku..actually aku baru sahaja berjinak2 meletakkan banner nuffnang diblog aku..huh..berpeluh gaklah aku nak buat..mencari idea bertanyakan orang..thanks kepada sesiapa yang banyak membantu aku..cayang korang...
*kes rasuah nih..kuang3x*

Tengok kat blog2 orang..macam besh jerk kan..tapi macam mana nak naikkan rating aku nih...maksud aku rating traffic blog..huhu...almaklumlah sy budak baru belajar..*ececeh..tlg kami bantu kami anak2 yatim piatu..ops....*
setakat ini blog aku ratingnya hanya ader 22 jerk..aduss..so sad la...ader sesiapa tahu tak cam mana nak naikkan rating..ajar bleyh..kerjasama anda amat aku hargai...mmuaaahhhxx..

Please..help me okeyh.........xoxo...!

pls: perlukan kesabaran yang tinggi kan3...cerita yang menarik kot..tapi nak cerita apa..??buntu2...

KiLLeR pApER......??

0 Jom komen-komen

Setelah hampir 2 minggu la aku start semester baru yakni last tuk aku *mudah2an..tak nak der repeat2 nih*
aku telah memulakan assignment yang pertama...huraayyy...jom bersorak reramai..jom3.....pergh....tak boleh belah..tapi jangan sorak lelame..kejap jerk sebab...assignment nih adalah subject yang paling Killer beb!
xcaye....???jom2....tengok2...*renung kasik dekat2..bio tbeliak bijik  mata kau..hambik*

soklan 1:
 
Determine the series expension for cosh x = 1/2 (e ^ x + e ^ -x)
*jawab ler cepat...aku bagi 10 saat*

soklan 2:
........................
*tak payah nak berlagak nak jawab soklan 2 okeyh..sila jawab soklan 1 dulu* 

hahah....nmpak cam senangkan beb..haha..try la wat....meleleh air liuq wa cakap lu...aku buat pon dah naik segala urat saraf..hahah...korang tau tak subject aper..??
*macamlah korang nak tau kan2....tapi aku nak bgtau gak...peduli ape..(statement kejam)muahahha* 
 
Inilah die subject EngiNeeRinG mAtH...Ini baru assignment 1..ader lg 2 assignment die menunggu..so..korang rase macam mane..??adakah aku akan mula botak..???
*bayangkan jap mke aku botak....tidak!!..sangat ngeri okeyh* 
 
*::muke2 budak nerd...jangan terpedaya dengan gmbr gadis diatas..sgt tekun menelaah pelajaran..hahaha::* 

Lecturer tok subject nih Madam Seah,sgt strict orangnye...huh..sush nak bg markah terbaik punya...so..ko nak mengedix kt die..kne pro ckp cina la..haha..xpon tunjukkan kepoyoan mendapat jawab segala soklan die..*watlah muke2 manje2 kucing... kalo die layan lah...dusshh3....kne gak ak t..*
  
Rules2 tok berjaya subject ini:   
  1. Attendance msti 90% dan keatas
  2. xleyh datang lewat..must be puntual..
  3. lewat 15 minit anda dikosongkan attendance
  4. jika soklan pass anda 1 salah..so xleyh la wat Merit atau Dinstintion (tok A & B)
Sanggupkah anda meneruskannya..??haha..pilihan terletak ditangan anda..tapi aku..??Oh tidak!!!
kna lah terima dengan redha..huhu..last sem beb..semangat mesti lebeh..ahahh.. ok la..
daaaaa.... *sesiapa dah dapat jawab soklan tadi..sila bagi jawapan anda sekarang ea...aku bagi hadiah t..* 

UneAsY FeeLiNG...

0 Jom komen-komen
MySpace ....UnEaSy FeeLiNg....

My HeAD feeL sO heAvY...
jUZ LiKE sUmThIn HEavY FeLLs On iT..
bOdY beComES weAk..
hEaRT FeLt diFFiCuLt  To BReAthE..
DiFFiCuLt To OpEn eYEs..

mood were changes:
resentment, frustration, anger, sadness, untangled
all becomes one..


Do kNOw wHy...
it sUmTHin DIstURb ME...
LEt ME gO...
LEt THeM gO...
thru My HeArt....
plEaSe.........3X..

i'm BeGgIng...
2mOrrOw..nOthIng HAppEN lIKe THis...
PrOmiSe to me!

Saturday, July 24, 2010

SemEStER BaRu...

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

apa khabar..??sihat semua..??huhuhu...korang nak tau x...(kalo xnk tau pon ak tetap nak bgtau gak..muahah)
aku tak sihat sejak bermulanya semester baru ni..aku pun tak tau kenapa..sedihnye...semester baru ini bg aku agak mencabar sebab....nihlah FINAL SEMESTER buat aku...cuak beb!

Disinilah penentu mase depan aku...sekarang nih aku hampir buntu mengadap final projek punye subject..wawawa....sakit paler...berjalan kaki g pasau smpai balik sakit kaki dan demam....nak beli component electrik punye pasal la..dengan naik salah LRT...huhu..memang pengalaman giler la..huhu...

sekarang nih..otak dah tepu..banyak pengeluaran dibuat tok last sem nih..aku harap segala yang diharapkan tercapai..insya-allah....mudah2an ea kawan2.....doakan..go2 chayok3...

p/s: penulis tak larat menaip pepanjang...demam+batuk+selseme yang menghalang..daaa..~<3


Wednesday, July 14, 2010

JUalan kUih RaYA bERmula...

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Memandangkan bulan ramadhan akan bermula tidak lama lagi dan seterusnya hari raya bakal menjelma..aku ada menolong kawan aku menjual kuih raya..harga yang berpatutan berdasarkan jenis kuihnya...kalian boleh lah membuat tempahan kepada aku mulai sekarang sehingga awal bulan 9...jika ada apa2 pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda....selamat menikmati....


cara mengorder: 

1. Bagi nama, jenis kuih yang nak dibeli dan alamat rumah untuk memudahkan kos penghantaran..
2.informkan betul2 sebab yang confirm shj akan dilayan..
3.harga semua tak termasuk postage..jangan risau tidak mahal..
1 tempahan akan dikenakan rm4 postage..limited 1 tempahan 3 jenis kuih..
4. Jika ada pertanyaan bolehlah Pm atau hubungi no diatas.

semoga enjoy dengan anika jenis kuih nih....selamat mengorder....
^_^

p/s: jika ader sebarang perubahan akan diberi tahu...postage juga berdasarkan berapa jumlah yang diorder...harap maklum..
Related Posts with Thumbnails