Thursday, July 30, 2009

**Aku DAn ArMY**

5 Jom komen-komen
MySpaceaSSALAMMUALAIKUM..semua..

Selamat tengahari kepada pembaca blogku..hehehe..hari aku nak ceritakan aktiviti aku pada sabtu dan ahad minggu lepas...bila ada kelapangan aje aku akan mengikuti aktiviti yang ada pada kem..
disebabkan aku dah daftar sebagai anggota sukarelawan askar wataniah REJIMEN 508,sikamat SEREMBAN..maka dengan sah lah aku nih adalah seorang askar..walaupun bukan askar yang tetap..huhuhu..

Bila cakap pasal pengalaman..memang banyak yang aku dapat bila menganggotai askar wataniah nih..huhuh..kalau nak cerita pun memang tak akan abis punya.hehehe..wokeyhlah..aku cerita apa aktiviti aku kat sana..oleh kerana pada hari sabtu tersebut trak 3tan tak ada..maka kitaorang seramai 5 perempuan dan 6 lelaki nekad untuk pergi dengan kenderaan sendiri..dak2 laki nek motow dan dak2 perempuan nek kete..itupun tumpang seorang akak bernama kak PIKA..huhu..thanks akak..anta kitaorang..huhuhuh..kitaorang bertolak pun dah tengahari..

sampai2 saja di kem,kitaorang pun terus masuk ke kelas..dan diajar oleh TUAN RIZAL..dalam pengajaran IMP(ILMU MEDAN PERANG) dan petang tuh kitaorang ada praktikal..kitaorang belajar mengenai kawad tempur plantun dan seksyen..actually diw bukanlah kawad macam kad padang kawad...tapi lebih kepada strategi untuk menghadapi musuh di hutan..memang seronok..sampai aku tertidur2 nak mendengar ceramah TUAN RIZAL..hahahah..

bila time praktikal lah yang paling besh..bila dibahagikan kumpulan..kitaorang bergabung,bukan setakat dak2 kolej tapi ada jugak dak2 kampung atau orang awam..dalam meramaikan lagi anggota yang sedia ada..selama dua hari sampai hari ahad..aku hanya belajar bende tuh je la..tapi memang seronok sebab banyak gak la ilmu yang aku dapat dari situ..macam nak menghadapi musuh,nak menentang musuh & strategi jika musuh mara ke pengkalan kita..huhuhu..enjoy beb!

bila hari ahad tiba apa yang menyeronokkan aku bila tiba waktu balik..hahahaha..tapi sebelum balik,kitaorang kene kemas dulu bahagian COOK HOUSE dan sekitar kem..huhu..memang penat..dan sekali lagi tyme nak balik..tak ada trak..maka pegawai waren 2 CIK SAMBREE menyuruh anak buahnya menghantar kitaorang..hehehhehe.....yahoo...!!dapat gak la balik awal dari orang lain..hehehe...

itu saja cerita2 aku..haa..sekarang tengok lak gambar aku memakai baju lorenag askar..jeng3....
tada....
::me wit my kazen ayu...::

::Gambar ini disnap oleh kazen aku..isk2.agak kuwang ajoo disitu..kui3..::

:gambar ini juga dicuri snap oleh kazen aku..aduss..penat dalam kelas..sampai aku titon pegang lg buku..::

p/s: jangan tiru aksi ini ketika anda sedang berperang..alamat rosak MALAYSIA..hahaha

♥RiNDu..??♥

2 Jom komen-komen
MySpaceaSSalammualaikum tawan2..

Selamat pagi...semua..agak pelik la kan kenapa aku pagi2 dah updatekan blog nih..actually aku baru kebas sedikit dari demam yang melanda diri aku..aku pun tak tahu cam mane aku boleh demam teruk sangat..mungkin perubahan cuaca yang semakin panas..mana taknya..kebanyakkan pokok yang ada dalam hostel aku telah ditumbangkan..tanpa memikirkan kesannya terhadap kita orang kat sini..straight to the point la..aku sebenarnya update blog nih bukan sebab nak cerita pasal kolej aku..tapi pasal RINDU..?



Kalau kita cakap pasal rindu..tahu kah korang maksud rindu itu sendiri..?erm..mungkin lain orang lain pendapat dan maksudnya..kali nih aku tolong korang ea...setelah aku selidik dan selidik..aku pun buka lah kamus dewan bahasa yang kat internet mencar perkataan RINDU..haa..dah jumpa..nak tau tak..??huhuh..meyh2...kita sama2 fahamkan...

"Menurut kamus dewan bahasa RINDU:
ingin benar akan sesuatu atau ber­jumpa dgn seseorang..
rawan perasaan sangat cinta atau berahi pd seseorang: sayang sekali ~ dendam itu telah menyeksa hatinya; melepaskan ~ men­curahkan perasaan cinta kasih; menanggung ~ menaruh cinta kasih; merindu
menanggung rindu: spt orang ~ sahaja lagaknya; 2. ber­nyanyi-nyanyi kerana rindu, ber­senandung kerana rindu; merindui mempunyai keinginan yg sangat kuat utk bertemu dgn seseorang atau men­dapatkan sesuatu dsb, yg sentiasa berada dlm ingatan, kenangan dsb: orang tua itu ~ anak cucunya; saat itu aku begitu ~ belaian manja ibu dan kemesraan adik-adikku yg tidak akan kutemui lagi di dunia ini; yg pastinya, mereka tetap ~ masakan ibu dan berbuka puasa bersama keluarga; rindu-merindui saling berasa rindu: tentu­nya mereka ~ ketika berjauhan; merindukan... "

Memang sukar nak ungkapkan bila rindu dah bertandang dalam hati..kadang2 kita tak sedar rindu itu wujud..bila kita teringatkan seseorang yang sudah lama tak berjumpa..maka rindu itu bertamu dengan sendirinya..rindu pada ibu,ayah,adik2,teman,kekasih,sahabat,guru2,sekolah,kenangan lama dan macam2..susah kita nak tunjukkan atau pamerkan perasaan rindu pada orang yang kita sayang atau ingatkan..kerana dalam dasar hati kita ada satu jalur yang indah melakar dengan penuh mengasyikkan tanpa kita sedari ia makin bertambah dan bertambah...indah bukan..?

Cam mana kita nak kurangkan perasaan rindu yang sudah semakin menebal..??bila terbacakan blog ZOOL LIGA KAMPUNG..maka terdetik hati untuk mengeluarkan entri ini..mari aku kongsikan tips2 untuk mengurangkan rindu yang dah menyemak dan mengunung ini...

a).. Jangan terlalu kerap menghubungi individu yang dirindui. Ini bagi mengurangkan tahap sayang terhadap individu terbabit
b) Sentiasa menyibukkan diri dengan aktiviti luar.. Dengan melakukan aktiviti luar sedikit sebanyak kerinduaan terhadap seseorang itu dapat dikurangkan.
c) Terdapat juga kes-kes mereka yang merindui orang yang telah pergi meninggalkan diri.. Kita seeloknya patut lebih realistik dengan kehidupan.. Cuba-cubalah mencari rakan-rakan yang baru bagi menggantikan yang telah pergi..
d) Bagi mereka yang belajar di luar negara sudah semestinya rindu pada kampung halaman menjadi sesuatu yang tidak dapat dielakkan.. Banyak-banyakkan berjalan dan melihat dunia ciptaan ALlah yang luas ini.
e) Berdoa dan sentiasa ingat kepada Tuhan. Bagi yang beragama Islam amat-amatlah digalakkan untuk beribadat samada solat, membaca Al-QUran, berdoa dan sebagainya. Ini sudah semestinya cara yang efektik dan sentiasalah merinduiNya… AMIN..
f) Mencari hobi yang mampu mengisi kekosongan perasaan rindu.. Anda boleh mencuba banyak hobi seperti melukis, menulis, origami dan sebagainya..



Marilah kita sama2 praktikkan ia..huhu..sesungguhnya..aku begitu merindui zaman kanak2 dan kenangan masa lalu......

Tuesday, July 28, 2009

*tragedy yang tak diduga,..**

3 Jom komen-komen
MySpaceASSALAMMUALAIKUM TAWAN2


Hari ini..aku mengupdatekan blog pasal cerite semalam..nak tau kew ape bendenya..huhu..semalam adew satu insiden yang tak pernah berlaku lagi dalam hidup aku..kire2 nih first time la..kui3...nak kate kelakar tak tau..korang leh judge la jadi aku punye HAkim wokeyh..??huhuhu...

Cerita bermula begini..semalam dalam pukul 2petang..aku ada kelas kat ENGINEERING LAB..time tuh kelas MR.HTEIN LEIN dari Vietnam yang mengajar kitaorang..memang pada mulanya rasa malas je nak pergi ke kelas..tapi fikirkan azam baru..hish..kuatkan semangat aku pun mengangkat beg dan ke kelas..

Oleh disebabkan minggu lepas aku dan geng2 aku tak pergi kelas...so kitaorang pun ke kelas untuk siapkan lab report dan litar..aku nih nak kate pandai tak la..setakat basic sikit2 tuh leh la gak..walaupun aku nih dari teknik..tapi hancuss..huhuhu..mula2 aku tak tahu macam mana nak pasang litar ni..mengikut gambar yang diberi oleh lecturer..memang agak blur gak la aku dan geng2 aku..yang terdiri dari ALIA+REDHA+FARASS N DEEYA..huhuhu..semua da blur2 dah..kitaorang pun pasang la..then test gune meter output n input..tetibe aku rasa cam hangit nak terbakar..ermm..mesti salah pasang nih..

Apa lagi terus matikan plug..sementara cari tang mane yang tak betul tuh aku dan geng2 panggilan sorang mamat bernama AIZAT membantu kitaorang..then dah betul da litar kitaorang..cm bangga la gak..hahahha..pastuh kitaorang kene la tukar komponen dalam tuh..mengikut yang ditetapkan..

tengah2 asyik menukar IC baru..aku dan member aku si FARASS pun menguji kaki kapasitor dengan meter yang disediakan...tetibe je.."poooop" bunyi kuat bersama percikan belerang dari kapasitor terkene muka aku..adusss...terkebelakang aku sampai terduduk..sebab tak tahan baunya..alamak..apa yang aku fikir time tuh..muke,hidung,mulut aku adew kew x...??aku pun cek2..alhmadullillah sempurna..tapi aku rasa pening kejap..huhuhu...

dak2 kelas aku semua pandang tempat kitaorang..lecturer aku pun tnyer.."why..?"..aku dan geng2 tersengeh jew..last2 aku kene tukar la kapasitor yang baru dan yang lebih besar..tergelak2 aku dan geng2..tak der lagi besar ker..huhuhu...lepastuh..aku terus bagi geng2 aku yang buat..sebab aku rasa trauma..rupa2nya..aku salah pasang kaki diew..hahahaha..careless..konon nak jd engineer..hampeh lew..hahahaha....

nak tengok tak gambar sebelum dan selepas meletup...kapasitor kecik + kapasitor besau..hehehe..meyh2...tengok la...hahahha...serik lagi aku nak tolong pasangkan..hehehehe...
^_^

::nampak x kapacitor yang besar tuh..haa..baru tukar auw..slepas meletup..hehhee::

::huhu..tuh la gambar dari sudut tepi..nengok lew..::


p/s: aku jadi trauma nak pasang komponen kat
motherboard tuh..ehehehhee..ase cam salah pilih kos lak..kui3..

Monday, July 27, 2009

**inSAn YAng TAk bERsaLaH**

1 Jom komen-komen
ASSALAMMUALAIKUM SEMUA TAWAN YANG MENJEGUK BLOGKU..

PICCA 1:


PICCA 2:


PICCA 3:


PICCA 4:


PICCA 5:

PICCA 6:

HEHEhe..kalau korang tengok gambar kat atas tuh..comel2 kan..memang aku suke sangat2 dak kecik2 nih..comel sangat3..lagi2 gambar baby yang potret tuh..aduhai..cutenye..dah bleh wat aku cair sangat2..aku nih memang suke budak2..xkisah kecik2 atau dah umur 6tahun..kalau tengok dorang membesar depan mata lagi la..aduhai...

Kat rumah aku,makcik aku tinggal dengan aku..so anak die ade dua orang..kazen yang paling aku sayang..azib+alia..walaupun masih kecil..tapi memang dorang kanak2 yang pintar n keletahnya buat aku rasa terhibur..dan dari kecik sampai lah alia umur 5tahun n azib umur 3tahun membesar depan mata aku..sungguh aku berasa terharu sangat2..kalau dorang nangis..aku akan rasa sayu jew hati..xtahu la kenapa..mungkin naluri keibuan aku terusik kot..hehehe..merepek lak..kui3..

Bagi aku baby atau anak tuh satu anugerah yang tak ternilai dalam hidup berkeluarga..anak juga dikatakan rezeki keluarga..tapi kenapa masih ade yang membuang bayi or baby yang comel dan tak berdosa...??kalau tak nak sekali pun baby2 tersebut,masih ade yang memerlukan..boleh dihulurkan pada rumah anak2 yatim atau tempat2 khas..aku sendiri kalau melihat berita mengenai baby terbuang..aku berasa sedih sangat2..kesian pada mereka yang baru nak mengenal erti dunia..

KEnapa dorang tergamak nak membuang insan yang tak bersalah..tak rasa berdosa atau tanggungjawab kepada baby tersebut..dan si ibu yang melahirkan tak kan xmerasa susah payah melahirkan dan mengandung baby tersebut..??tak kisahlah mengandung luar nikah atau pun tidak..tapi takkan tak ada sedikit pun belas ihsan pada insan yang telah disenyawakan didalam rahim mereka..??YA ALLAH...sungguh aku berasa sedih melihat gambar2 baby terbuang ini..

KOrang boleh tengok gambar yang aku post kan kat bawah nanti..betapa sedihnya hati aku melihat kekejaman yang mereka buat pada baby yang tak berdosa ini..saat aku menguploadkan gambar ini..menitis air mata aku..kerana terlalu sedih n sayu melihat nasib mereka..insya-ALLAH syurga yang dijanjikan buat mereka...

Seharusnya mereka berfikir dahulu sebelum membuat atau terjadinya perkara sebegini..bukan aku ingin menyalahkan sesiapa malah aku juga perempuan yang tak lepas dari dosa2 sebegini..aku berharap ini sebagai pengajaran buat diri aku dan insan2 yang lain insya-allah...
amin...





p/s:renung2kanlah..adakah kita sanggup melihat mereka sebegini...tak adakah keperimanusiaan dalam diri kita lagi..??

**Aku DitaGGeD olEh cIK LiNooR + CiK jUju**

1 Jom komen-komen

Kali ini aku nak menjawab n membalas tagged yang dibuat oleh cIk LInooR+CiK jUjU..
HUHU..mari join aku..meyh2...

TAGGED YANG PERTAMA:
>>sila menguploadkan gambar2 candid anda...

ha..nak tengok kew gambar2 candid aku nih..hehhe..memang special..bkn cm bege special jew..malah dah macam roti special gak..hangat dipasaran..jom3...check it out...JENG3X...

::TadA....Nih gambar aku time dalam monorel..nak g mane ek..??haa..teke2..bisela kalo nek monorel mesti nak g tymes square..ngn CIK FARASS,CIK YANNA+CIK DEEYA..tp aku xsure la sapew yang amik gambar aku nih.. ::

::gAMbar nih ktewg kat CM(central market,KL)..memang tak pasan langsung di snap oleh cik YANNA..time nih aku n Cik DEEYA tengah bebowak pasal piuter yang agak mahal di almari kaca tuh..but nice..::

::Gambar nih pulak diambil oleh Cik FARASS kita..tyme nih aku penat sangat2..tak tahu lak cIk FARASS snap gambar nih..but nice picca..i like very much..ehhehe..::

::tHIs picca mase nih member baik aku kol..HALIM..time nih memang da penat sangat2..aku pun pew lagi duduk la kat dalam tren yg da pnuh tmpat duduknye..teke2..aku duk kat mane..??hahaha..aku duduk kat lantai tren jew..dah penat nyer pasal bersama cIk LInooR kite..hehehe.::

>>itU SAHAje gambar candid dari aku..kalau ade lagi aku akan uploadkan lagi cik LInooR+ cik JUJU..



TAGGED YANG KEDUA:

>>Sila copy this award to ur blog...then answer the question..so...

>>tada...this the award...aku da taruk da..skunk nak jawab soklan die lak..<<
1.nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini...

✖Seorang yang ceria+baik hati+caring+manje+pandai+blur= besh frewn for me..she a good and kind person..n also helping person no wonder she has a many frewn..

✖sHE was born in same month with me..in disember but she very special coz she came out in 31 august 1989..kalau da beberape jam da msuk taun 1990...jd adik lak....hehehhee

✖she is full of secret...that means..kadang2 susah nak tau die nih tgah sedih or what..coz diz person memang pandai menyorokkan masalah..kalau knal die..sntiase happy jew owgnyer..but inside in her heart..who knows rite..??

✖Diz person suke berkawan dengan sapa2 jew tmasuk la haiwan2 pilihan..die suke pada kucing gak..sbb kat umah diew banyak kucing..leyh nmpak diz person seorang yang penyayang...huhu

✖she like to play netball but...she very2 afraid if something come into her face..coz diz person pernah terkene bola tuh yang buat she very afraid to play again n again...

✖She like all colour in this life..huhuh..why i say like that..coz she say that to her blog..so i guest she have many clothes with many colour..like rainbow..hehehh


2.setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri..

✖Nama penuh aku..FARAH NABILAH BTE MOHD RIDZWAN..nih dalam i/c la..kalau nama aku dalam jepun..ARISA FUNABASHI..that why la aku suke taruk that name in my profile MS,FS or Blog..

✖apa yang paling aku suka dan mewarnai hidup aku..adalah blue color..why..??coz for me that color bring me a peaceful and calm in my heart n my mind..kalau korang nak tau..kebanyakkan barang2 aku memang dalam warna biru..xkiralah..towel,cadar katil,bantal,baju or barang2 peribadi..hehehehhe..

✖Aku nih anak sulung dr 3 beradik..ermm..nak kate tegas tuh tak la..asyik kne buli dengan adik2 ade la..hahahha..kesian aku..terbalik lak.slalu akak buli adik..nih adik buli akak..xkisah la..sayang nyer pasal kn..hehehhe..

✖Aku suka bela haiwan2 cumei..cam rabbit,hamster..burung+ikan..tapi sume dah mati..wawawa..ADAM+SARA(hamster) yang paling aku sayang sekali..tapi nak wat cam ane kan..dah downg g dulu..aku redha la.paperpon aku masih windu kat due ekor tuh..sob3...

✖Aku kalau sedih atau tension apa yang aku akan buat cari tmpat2 atau port2 besh..cm pantai or laut..coz i think that place can release my tension n stress..or..i juz hanging out wit my frewn or family to play bowling together..n..the best think and if i have more time n cash..i will go to karaoke..hehehe..even my voice is not like "JACKLIN VICTOR" but i enjoy it very much..hehehehe...

✖i'm a simply person and like to make more frewn..act i'm very friendly..to who know me much..i like laughing+joking and talking very much..huhu..but i'm not crazy to be like that all the time ok..huuhu..bagi aku..kalau dapat membuatkan orang di sekeliling terhibur..itu dah cukup buat aku gembira.. ^_^

Aku suke kebebasan..maksudnya tanpa dikongkong atau disekat apa aje yang aku nak buat..huhu..aku paling tak suke kalau ade jew halangan kalau aku nak wat something..huhuhuh...sebab aku nih pencinta kebebasan..selagi tak melanggar hukum syarak la..hihih..

Aku tak suke bende2 kecik nih..especially binatang2 kecik ni...cm cacing,ulat bulu,sumpah bulan..lipan..n so on..sebab..aku geli sgat2..hehehe..tapi aku tau xbaik membenci binatang ciptaan ALLAh..tapi aku bukan membenci ok..tp mengeli..hahaha..

Aku suka tengok bulan dan bintang kalau malam2..sebab ape..bagi aku cantik sangat n sempurna ciptaan ALLAH..aku ase tenang+ sayu bila terpandangkan bulan n bintang..disebalik bulan dan bintang aku adew 1 hajat..hehee..apew ekk..(kalau aku nak meninggal dunia,biarlah perkara terakhir aku melihat ialah bintang dan bulan..sebab itu membuatkan aku rasa lebih tenang..)

3.anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka...

semestinya semua follower2ku n termasuklah sesiapa yang dah teroke blog aku nih..heheh..no excusses..ok..tak kira..termasuk kew..ataw dah terbaca..ANDA DITAGGED OLEH SAYA..huhuhu...padan muke kowunk..wat gak ea...huhuhu..sebab apew aku pilih kowunk..sebab aku rase..kowunk besh..huhuhu...orait...daa....that my second tagged..!


TAGGED YANG KETIGA:


Nama timangan anda?
>>FArah,farahbila,nabila,baby..abby..arisa..n sayang..hehehe..(act xkisah la..selagi sedap didgar n dipanggil)..


Anda Seorang Yang?
>>aku seorang yang peramah,suke termenung..suke ketawa,suke makan,suke tidur..suke dengar lagu n suke berkawan..huhu..act aku nih xreti nak describe tentang diri sendiri..

Lagu Kesukaan?
>>Apa2 muzik asalkan tak membosankan..act aku lebih tertarik dengan classic rock yang melayan perasaan jiwang aku nih n lagu indie yang sekarang meletup2..huhu

Makanan Kesukaan Anda?
>>Makanan kesukaan aku..??hehehe..mestilah yang pedas2..barulah trill beb..tapi xleyh la terlalu pedas..sbb perut aku adew msalah sikit..biase makanan peberet aku..ayam masak merah+masak kicap+sambal belacan+masak lomak cili padi..slurrpp..sedap beb..!

Sikap Yang Membuat Anda Stress?
>>marah2..membebel 24jam..mengada2..cerewet..suka cakap belakang2..talam 2muka..hipokrit..n suke menuduh orang tanpa bukti..paling benci that one..!

Warna Kesukaan Anda?
>>Of course la..blue +brown..LOVE THAT COLOR VERY MUCH..

Benda yg mesti ada dalam beg?
>>HAndfown..lipbalm..compact powder..purse..minyak rmbut..

Kali terakhir anda menangis?
>>a week ago..huhu..sebabnyer..ehem2...secret..

Tag untuk10 orang..

>>Semua follower2ku yang baik hati n sesiapa yang telah membaca blogku..xkire la..yang bagi aku tagged nih..hehehe..ANDA DI TAGGED OLEH SAYA..huhuhu..




**Selesai juga aku mejawab tagged tadi..huhu..sekarang kowunk pulak ea..huhu...hope enjoy...!!

Tuesday, July 21, 2009

**HaRi yaNg INdAh**

1 Jom komen-komen
MySpace ASSALAMMUALAIKUM tawan2ku...

Semalam hari yang indah dalam hidup aku..indah disini bermaksud aku bebas dari segala masalah yang aku alami sebelum ini..masalah apa ea..??haa..ingat lagi tak,pasal aku dan sahabat..??ALHAMDULLILLAH aku dan sahabat sudah berdamai dan berbaik semula dan kami merungkai masalah bersama..segala kekusutan yang aku dambakan akhirnya terlerai juga..aku bersyukur sangat2 dengan apa yang terjadi semalam..YA ALLAH..terima kasih kerana membantu hambaMU ini..syukur ALHAMDULLILLAH..

Walaupun tidak seperti dulu sekurang2nya aku tahu dari mana silapnya segala yang terjadi..semua ini terjadi kerana sikap yang aku tak sedari ada dalam diri aku sendiri..terima kasih sahabat dengan teguran mu..aku betul2 menghargainya..Benarlah kata arwah ibu,kalau kita nak tahu macam mana tanggapan orang terhadap kita,kita kena berani bersemuka untuk bertanya..jika perkara itu benar dan elok untuk perubahan dalam diri kita,tak salah kita ambil sebagai teguran yang berguna..Memang benar aku ini seorang yang keras kepala (degil),memberontak dan angin dalam diam..entahlah..aku pun tak sedar sebenarnya sikap aku begini pada mulanya..aku terima siapa diri aku dimata sahabat2ku..

Semalam,oleh kerana aku terlalu sedih dan gembira..aku SMS MR.RABBIT..menyuruh die datang ke kolej aku bagi aku berkongsi rasa hati..memandang die tengah demam dan berpuasa sunat..aku tak sampai hati..tapi akhirnya, MR.RABBIT datang juga ke kolej walaupun sekejap..aku amat terharu sangat2..dengan keadaan MR.RABBIT yang tak berdaya tapi sanggup bersusah payah..(sayang u r kind to me..luv u so much B)..katanya,die sanggup jika dengan ini die dapat membuatkan aku bahgia..YA ALLAH..sesungguhnya,ada lagi insan yang perihatin terhadap diri aku selain sahabat2ku..aku sungguh terharu..MR.RABBIT seorang yang istimewe buat aku..ALHAMDULLILLAH..kehadiran dirinya mengubah dan mewarnai hidupku dengan sebaiknya..betul2 rasa dihargai..TQ sayang..aku pun meluahkan segalanya pada MR.RABBIT dan aku akui diew seorang pendengar yang baik..

Selepas aku menemani MR.RABBIT membuka puasa,aku meluangkan sedikit masa dengan MR.RABBIT di tasik kolej aku..dan MR.RABBIT pulang dalam pukul 9.30 malam kerana die kerja shift malam hari itu.aku lepaskan dengan rasa berat hati..memandang dirinya demam dan batuk yang teruk..membuatkan hati aku bertambah2 risau.."YA ALLAH,KAU SEJAHTERAKANLAH INSAN2 YANG AKU SAYANG..KELUARGAKU,SAHABAT2KU,GURU2KU DAN INSAN YANG HADIR DALAM HIDUPKU..DAN RAHMATILAH MEREKA YA ALLAH...SESUNGGUHNYA,KAU MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG"..AMIN!!

MR.RABBIT begitu perihatin dengan kebajikan diri aku..dan aku begitu menyayangi dirinya kini..biarlah kenangan silam pergi bersama masa2 yang berlalu..aku berharap esok masih ada hari yang indah buat aku..INSYA-ALLAH..aku terima,apa yang tersurat dan tersirat dalam hidup ini sebagai takdir dari ALLAH..sesungguhnya aku hanya mampu berdoa dan bertawakal agar semua dalam keadaan baik..semakin hari aku berasa semakin sayu dan pilu..aku berasa ingin menghabiskan masa2ku dengan keluargaku,sahabat2ku dan orang aku sayangi..entah kenapa hati aku berasa sayu sekali..mungkin kerana "period pain" aku atau aku........huhuhu..

Aku berharap agar esok masih ada peluang untuk aku melihat alam ciptaan tuhan yang indah ini..siapa tahu kan ajal.maut,jodoh dan pertemuan di tangan ALLAH..jika ini yang direncanakan..aku bersyukur masih menjadi hamba-NYA yang ikhlas mencintai agamaNYA yang suci dan indah ini..

insya-ALLAH..bulan ramadhan yang akan tiba ini akan aku perbanyakkan ibadat dan mengubah diri jadi yang lebih baik..insya-ALLAH..doa2kan lah ea tawan2..


p/s: semakin hari semakin mengenali diri ini.....

Monday, July 20, 2009

**PeLupa AtaU TERlupa**

1 Jom komen-komen
MySpace ASSALAMMUALAIKUM...

Apa kabar tawan2ku yang sedang membaca blogku hari ini..??hopefully semua dalam keadaan sihat hendaknya..hari ini aku nak berkongsi sedikit dan meluahkan apa yang terbuku dalam kamus diari aku...ini bukan kisah apa2 tapi tentang diri aku..aku tak tahu kenapa sejak kebelakangan ini aku memang pelupa..aku pun tak pasti sama ada pelupa atau terlupa..

Adakah simptom yang aku alami ini begitu parah..?kerana saban hari aku asyik terlupa dan terlupa..tak kira terlupa dari segi apa..kadang-kadang aku terlupa aku meletakkan barang-barang aku dimana, terlupa mematikan alat2 elektrik dan terlupa scedule ke kelas...apakah ini tanda aku sudah nyayuk..??tapi aku masih muda..aku tak mahu nyanyuk dalam keadaan sekarang..aku takut suatu hari nanti dengan keadaan aku yang terlupa boleh mengorbankan orang-orang yang aku sayang..aku bukan sengaja untuk terlupa atau jadi seorang yang pelupa...

Semakin hari semakin buntu aku memikirkannya..aku akui memang aku kerap kali terlupa..aku pun tak sedar aku boleh jadi begini..bukan aku tak mahu pergi jumpa pakar atau doktor di hospital,tapi keadaan yang tak mengizinkan..adakah aku menpunyai penyakit yang serius..??yang tak dapat diubati..??sering kali aku dambakan jawapan yang pasti..sedikit sebanyak,perkara ini membuatkan aku buntu dan pelik dengan keadaan diri aku..semakin hari semakin teruk..YA ALLAH..bagaimana harus aku hadapi masa2 akan datang jika beginilah keadaan aku..

Aku berdoa agar suatu hari nanti,aku pulih dari sakit aku ini..dan berharap ini semua adalah sementara..insya-ALLAH..aku sebagai hamba-NYA hanya mampu berdoa agar diberi kesihatan yang baik dan sejahtera moganya...AMIN!

Sunday, July 19, 2009

**AkU saYAnG saHAbATKU..**

1 Jom komen-komen

Assalammualaikum tawan2..


syukur ke hadrat illahi..alhamdullillah..akhirnya,aku masih bernafas lagi di muka bumi tuhan ini..hari apa yang ingin aku karangkan mengenai sahabat baikku..aku perkenalkan dia sebagai sahabat sahaja..ringkas dan mudah..aku mengenali sahabat dari mula aku memasuki orientasi..tapi ketika itu aku tidak lah serapat mana..kerana tak mengenali dirinya sepenuhnya lagi..dia seorang sahabat yang baik dan rajin membantu kwan2nya dalam kesusahan..dari segi perwatakan dia seorang yang lemah lembut,caring dan manja orangnya..masuk semester ke-2 aku mengenali dia dengan lebih rapat oleh seorang akak yang juga satu orientasi aku dahulu..ketika aku berniat untuk pindah ke rumah akak tersebut,ketika itulah aku mengenali sahabat itu degan lebih rapat..

Kebetulan,aku dan sahabat ditempatkan satu bilik..sahabat yang aku kenali ini seorang yang amat menitik beratkan kebersihan...aku kagum dengan dia..kadang-kadang aku ditegur olehnya kerana aku ini jenis yang clumsy..aku terima teguran sahabat dengan hati yang terbuka..sahabat juga seorang yang pandai dalam serba serbi kerja..dari segi memasak,mengemas hinggalah kebersihan..pendek kata sahabat aku ini dah layak untuk title "BERKAHWIN"..Sedar tak sedar,sudah hampir 2tahun lebih aku dan sahabat berkawan..

Bak kata pepatah.."sedangkan lidah lgi tergigit,inikan pula sahabat dan aku"..walaupun aku dan sahabat memang rapat..tipulah kalau tak ada perselisihan faham..sedikit demi sedikit perselisihan faham terjadi antara aku dan dia..perselisihan faham yang kecil dapat dileraikan dengan mudah,alhamdullillah..tetapi..sejak dari semester yang lepas..hubungan aku dengan sahabat sudah mulai rengang..aku akui semester lepas memang sukar bagi aku..aku stress dengan assignment yang mengila dan test yang banyak..aku pun lihat sahabat juga busy dengan kerja-kerjanya..sehinggalah aku terpaksa tidur ke rumah member aku yang lain untuk menyiapkan tugasan yang diberikan lecturer..

Aku teringat satu insiden yang terjadi semester lepas..kebiasaannya aku akan memberitahu sahabat tentang pemergian aku ke rumah member2 aku yang lain..tapi pada hari aku betul2 terlupa dan kredit aku pulak dah habis..so,aku tak dapat memberitahu sahabatku bahwa aku tidur disana..keesokkan harinya,aku pulang ke rumah aku seperti biasa..bersiap2 untuk ke kelas..aku ditegur oleh sahabat yang menanyakan aku kemana malam tadi..aku menjawab bahwa seperti biasa..sahabatku itu marah dan terasa kerana aku tak memberitahunya dan membuatnya risau..aku akui aku bersalah dalam hal ini..aku sudah pun meminta maaf..dan sahabatku hanya mendiamkan diri..

Sejak dari itu,hubungan aku dengan sahabat pun makin rengang dan rengang..mungkin disebabkan aku atau......aku pun tak tahu..masuk jew semester baru aki ingat ingin bertemu dengannya dan meminta maaf jikalau aku ada menyakiti hatinya..tak sedap pula..duduk serumah dan sebilik tapi tidak bertegur sapa..tapi 1 masalah besar dalam hidupkku..aku tak ada kekuatan untuk bertentang 4 mata..bagaimana untuk aku leraikan ini semua..YA ALLAH..bantulah hambamu ini...

Hari ini,sahabatku pulang dari rumahnya ke hostel..niatku 1..aku membuka pintu bilik kerana tak mahu suasana yang gelap menyelubungi bilik tuh,,dan langsir aku sepit dengan kemas..oleh kerana petang tadi hujan turun dengan lebatnya..aku tutup tingkap..apabila sahabatku ini pulang..dia melihat pintu bilik terbuka..aku tahu dia marah kerana aku tak tutup pintu bilik..aku tak tutp pintubilik kerana aku masih ada dirumah..melainkan aku keluar..aku akui aku memang sering kali terlupa menutup pintu bilik..maafkan aku teman..sejujurnya..aku terasa kerana dia mengomel dengan nada yang mara tapi kata-katanya tidak jelas dipendegaran aku..aku tahu dia marah dan tak menyukai sikap aku..aku hormati pendirian sahabat yang tak memerlukan aku lagi sebagai sahabat..

Sejujurnya,aku tak tahu dimana silapnya hubungan ini..adakah kerana sikap aku..kata2 aku tuturkan kepada sahabat.."ya allah..ampunkan dosa2 aku ya allah..meyakiti sahabat sebaik sahabatku ini..aku betul2 meyayangi drirnya sepenuh hati aku..dan aku sanggup mati untuk dirinya.."
andai kau terbaca luahan isi hatiku ini sahabat..maafkan aku jika besar kesilapan yang aku buat padamu..maafkan aku sahabat..aku memang meyayangi dirimu..jika diberi peluang untuk aku tebus kesalahan aku..aku sanggup buat apa sahaja hanya untuk membuat kau bahgia sahabat...

Sungguh aku merindui saat bersama dahulu..semoga sahabat dirahmati oleh ALLAH S.W.T..insya-ALLAH...

p/s: tiap saat terpikirkan sahabat..

Saturday, July 18, 2009

**No StOrY....??**

1 Jom komen-komen
MySpace Assalammualaikum...

apa khabar tawan2 yang mengikuti perkembangan blogku..??diharap semua berada dalam keadaan baik..huhu...cume aku disini tak lah berada dalam keadaan yang baik..kerana demam yang tak kebah lagi..walau macam mana sekalipun aku nak gak edit blog nih..tak nak bagi sepi dan kaku jew...sementara adew waktu terluang nih..

Hari nih,tak ada papa aktiviti yang aku lakukan..bangun pagi..terus mandi dan kemas umah sikit..itu jew yang mampu buat..edit blog dan baca blog orang lain yang menarik..kadang-kadang,bila baca blog orang lain..sedikit sebanyak boleh menambahkan ilmu didada..banyak perkara yang kita boleh perolehi dari blog orang lain..petua2 dan ilmu2 agama..sekurang-kurangnya sebagai bekalan dalam hidup..tol tak..??
tah papa lah yang aku merepek pagi2 nih..kan3..??

Td aku terasa tersangat lah bosan..dan aku join la chatroom dan masuk ke laman KEDAH chatroom..memang besh..masing2 mengemukan teka-teki...termasuk jugak lah aku..kelakar gak,tiap kali lihat jawapan yang diberikan..kadang-kadang tak masuk akal..chatting nih sekadar melepas tension..bagi akulah..sebab aku nih jarang nak masuk chatroom..
akhirnya,aku berkenalan dengan seorang mamat yang mempunyai id ADDIN0AIMAN...kami berborak biasa..dan die meminta aku untuk buatkan blog die..
bagi aku,aku boleyh membantu sekadar yang termampu..setakat buatkan blog tak lah sesusah mana...sekurang-kurangnya..masa-masa buhsan aku terisi sedikit..akhirnya http://teratakaddin.blogspot.com pun muncul...hasil karya aku buat member baru aku tuh..hehehe...act nama tuh diew yang pilih..aku juz menambah2 jew apa2 yang patot..

::Mr.aDDin YaNg meminta aku watkan blog dia..::

hurmm..Malam da semakin larut..tapi mata aku masih tak boleh tutup..kenapa..??aku pun xtau la kenapa..hanya melayan member2 di YAHOO MESENGGER..untuk melepas tekanan bosan yang telampau..sambil mendengar lagu di radio..sungguh aku berasa bosan..Nak mcj MR.RABBIT..kredit dah habis lak..tak mau la aku kacau diew sedang kerja..minggu nih,MR.RABBIT kerja malam..ermm...

Ok la tawan2..aku pun dah tak tahu nak cerita apa..t kalau adew cerita baru aku akan postkan lagi ea..k..daaa...
papai sume n thanks sebab sudi baca celoteh aku nih...

MySpace

p/s: kebosanan yang melampau....adusss...!

Friday, July 17, 2009

**mUhAsAbaH DiRi**

1 Jom komen-komen
aSSAlammualaikum tawan2..


Act,aku xada papa nak tulis..saja mengisi ruang kosong dalam hidup aku..apa yang aku nak tulis kali ini..sume pasal kisah kehidupan..Lebih kurang 20 tahun aku mengenal erti dunia tapi sebenarnya aku tak mengenali erti kehidupan ini sepenuhnya..kenapa..??ermm..entahlah..aku sendiri pun tak dapat menafsirkan dengan kata2..kalau kita kaji balik apa yang pernah berlaku dalam hidup kita..semuanya adew sebab dan sejarahnya tersendiri..setiap hamba ALLAH yang lahir didunia ini adalah sama, cuma yang membezakannya adalah corak didikan dan pertumbuhan oleh setiap individu..Aku bersyukur sangat2 dilahirkan dalam keluarga yang menerapkan nilai2 agama oleh atuk dan nenekku..walaupun aku nih memang degil dan agak susah untuk dibentuk..bila aku fikir2kan balik apa yang pernah terjadi dalam hidup aku..memang aku menyesal sebab pernah menyalahkan takdir..

Aku dibesarkan oleh arwah ibuku yang ketika itu sudah bergelar ibu tunggal..aku memang bangga mempunyai ibu sebaik arwah..dia banyak mengajar aku erti kehidupan..dari arwah ibulah aku mengenal erti ketabahan,kegigihan,kesungguhan dan pengorbanan..kalau kita bilang jasa2 ibu kita memang tak dapat di hitung sama ada dengan penimbang berat ataw apa2 sekali pun kerana terlalu besar nilainya...kasih sayang yang pernah arwah ibu berikan memberi impak besar dalam hidupku..tanpa arwah ibuku,siapalah aku pada hari ini..terima kasih banyak2 ibu kerana bersusah payah melahirkan anak2mu ini dan membesarkan dengan penuh kasih sayang...

Tak semuanya indah dalam hidup kita..ada masa kita diatas dan ada masa kita akan berada dibawah..bak kata nenek dan atuk aku.."hidup ini ibarat roda..sentiasa berpusing dan terus berpusing..sekejap2 kita akan berada diatas..dimana ketika itu orang memandang,memuji dan menjulang kita hingga kelangit..sekejap2 kita akan berada dibawah pula..dimana ketika itu orang akan mencemuh dan mengutuk kita..."benar kata atuk dan nenek...
walaupun kadang2 aku nih memang selalu memberontak dan melawan kata2 mereka..tapi sedikit sebanyak kata2 yang mereka luahkan tersemat dalam kotak ingatan aku...bukan aku nak mengatakan bahawa aku nih adalah yang terbaik dan terhebat...tidak..semua tuh tak benar..sebab aku jugak hamba-NYA yang lalai dan alpa dengan dunia aku sendiri...

Kadang-kadang,bila time sakit atau ditimpa masalah atau malapetaka..time tuh la baru nak ingatkan tuhan dan sujud kepada-NYA..aku bukan nak cakap atau merujuk kepada sesiapa..tetapi diri aku sendiri..aku terasa berdosa sangat2 kepada ALLAH s.w.t. kerana menjadi hamba-NYA yang begitu menurut segala kemahuaan syaitan laknatullah..aku tak tahu kenapa aku menjadi begini..sejujurnya aku akui..apabila aku mengalunkan ayat suci Al-Quran..hati aku tersa sejuk dan damai sekali..aku merasa terlalu kerdil disisi ALLAH s.w.t..Subhanallah..sesungguhnya,ayat yang terkandung di dalam Al-Quran begitu indah maksudnya walaupun apabila kita mengalunkan tanpa megerti maksud tersirat...

Sungguh indah percaturan ALLAH s.w.t kepada hamba-NYA..aku bersyukur..kerana aku masih diberi peluang untuk hidup dan bernafas di muka bumi ALLAH s.w.t. ini..apa yang aku karangkan disini sekadar luahan rasa hatiku..ia tidak ada kena mengena dengan sesiapa...
insya-ALLAH..aku berdoa agar 1 ari nanti aku akan berubah sedikit demi sedikit memjadi hamba yang lebih baik dari sebelumnya..AMIN....

p/s: kesayuan hati bila terdengar azan berkumandang...



**dMAm YAnG MeLAmpAU..**

1 Jom komen-komen
Assalammualaikum sume..

kali ni ak nk tulis pasl arinih yg wat ak ase sakit sgt2 sluruh bdan...
huhuhuh..nk taw napew..??jom ikuti citer ak yg agak merepek nih....sjak 2-3 ari lpas bdan ak memg ase lmah n xlrt..dada ak lak skrg krap trase akit gilew2 thap tenuk..ak xtaw la napew..mgkin sbb cuace kot yg jd cmtuh..arinih ak g la klas cm bise..blik dr kelas jew ak da ase cm bdan xlrt..xtaw la..ase nk dmam blik,tp bdan ak kt luar sjuk dlm yg pnas..adusss...memg ase xlrt sgt2..ak ngn
DEEYA dah janji nk mam megi..DEEYA blik umh diew andi n dtg umh ak ngn bwak bkaln megi tok mkn..ak da siap mask air la..tp mse ak nk tggu DEEYA dtg,ak da mkn megi dlu..xtahn lapar nyer psal la..so, DEEYA pon mam la megi smbil tgk2 blog owg..ak de la bce 2-3 blog somebody yg besh gak..huhuh..agak kagum....cter yg dsampaikan bbndg blog ak yg tah apew2 tah..hhuhuh..bhse pon rojak2..(bahase lmbang budaye)...hahaha..tp ak yg merosakn bhse ibunda nih..almaklum la mlas nk tulis pnjg2..hhhuhu...

Back to the story...pas2 layan blog tuh..ak tgk
DEEYA da dlamun mimpi..n ak ase bdan yg da skit2 n pning2 ak pon join DEEYA titon kt ruang tamu bralaskan tilam keras ostel nih..(mau patah pingang titon ats tilam nih..keras cm batu)..ak lak da ase bdan strt pnas n pnas..kaki da mle nek sejuk lak...kipas lak ase cm xbjlan jew..slow lak tuh....ak tsedar jew..ase pning2 lalat...(cm nmpak lalat2 bterbangan kt palew bsme bintg2...)..ak tgk DEEYA da kmas brg nk blik umh diew sbb diew memg nk blik umh diew kt PJ..ak yg msih mamai..hnye pndg jew..huhuhu..smbil lmbai2 diew sbek hlg dr mate ke pintu umh...hihihi...(da melalut yg bkn2...),
ak bgun trus duduk n tmenung jap...cm pk nk wat pew..ak ankt la kain yg ak sidai smlam..n then lipat..per lg..bdan ase xchat..trus g andi ksik kebah ckit...


Lebih kuwang andi ngn pnuh knikmatan,ak pon siap2 la solat mgrib n mcj MR.RABBIT...MR.RABBIT pon da sttle kn bhgian yg wajib..so juz tyerlaa kabo sblum diew g keeje kol 11 mlm td.enta napew lak mlm nih ak EMOsional thap tangkap leleh...ak cm ntah la..mcm2...bmen dpkran..ble ingtkn tarikh arinih..17 JULY 2009,tringt kisah lame..arghh..kne lupekn..skunk da adew MR.RABBIT..kne setia..huhuhuh....(maaf ea MR.RABBIT..tringat kisah silam..ampunkan patik)..ermm..pas MR.RABBIT kol sbb isaukan keadaan ak..then ak pon lyan la cter...yg dberikan dak umh ak.si HAZIRAH..cter yg memg ak nk tgk sgt2...cter per tawan2...SYURGA CINTA...akhirnyer dpt gak..yes!!!!

Dah puas lyan cter SYURGA CINTA...ak pon pew lg..edit la blog nih..cter kt kowunk..act ak nih..dmam apew ek...ermmmm..tah la..mikn teruk..dah la skunk nk msuk n kuar kolej kne cek TEMPERATURE...yg ntah btol kew tah tidak..kejap2 32 la..ptg kang 34 lak..esk kang 33 lak..cm men2 lak bende tuh..sejak H1N1 Nih da jd serius..kolej pon amik la lgkah bjg2...
bak kate membr ak la kn...lbih kuwng la bunyi nyer"abby,kalo ak ataw ko kew kne H1N1 kn..hehehe,msti besh sbb t leyh cuti 1 sem..hahaha..kne kuarantin .."...maaf ea kalo adew salah bhgian ayat tsebut oleh tawan2 yg mgeluarkn ayat ini...huhuhuh...
wah2..cm xepy lak cuti 1 sem beb...4 bln..leyh keje..cri wet poket..wah2....sonok...tp itu sume kalo..lgpon elak la dr pnyakit cmtuh..akootnyer la...bhye leyh bwak maut!!!XNAK.....
Arinih SHOUTAWARD kt tB bpew ntah...DEEYA blik sbb tuh la..ak pew lg..trus suh diew rakam..td pon juz dgr kit2 kt XFLY.FM..tp still xpuas aty sbb xpat tgk dpn2...kt tb ea la kt umh ostel ak nih adew tb....huhuhuh..ermmm...t ble da blik kne tyer DEEYA ..cm anew pjalnananugerah tsebut..wah2..excited lak..kuang3x...argghhh...ttbe ase pnas n sejuk lak bdan bdan nih..somebody help me..bdan da akit2..xtahn2..awawawaw....,now..i need rest,rest n rest..k..daaa..i will add new post when i feel better..hope 2morrow i feel better than today...
OMG...my eyes was RED..k daa..my beloved frewn...tq coz still intresting view n read my blog..k..


Thursday, July 16, 2009

**BilA bermula SeM bAru & azaM bArU**

1 Jom komen-komen

aSSaLaMMuaLikUm taWaN2..

sejak 13 Ogos 2009 nih da mjelma,make msuk la ak di sem bwu ngn sglanyer bwu..huhuhuh..apew yg bwu..??agak2 kowunk..??hurm....ok..ak taw kowunk xpat jwabnyer kn3..??ak nyer suasane klas bwu n subject yg bwu...oleh krn sem nih adalah sem ak prgkat "H2"Make ak amik la 4 sbject..yg sumenyer agak KiLLeR bg ak...nk taw sbject apew..mstilah bkisar tntg electrik kn..sbb memg ak amik kos tuh..apew da kowunk nih...nih diew snarai kos diew..

++CONTROL SYSTEM &AUTOMATION++
++DIGITAL & ANALOGUE DEVICES &CIRCUIT++
++ELECTRICAL & ELECTRONIC PRINCIPLES++
++FUTHER ANALYTICAL METHODS FOR ENGINEER++


wah2...agak2 sush x..??kowunk bg cdagan..pat2..hihihi..memg la agk sush..ak yg bwu msuk nih..tpk2..akn mase dpn..agk2 leyh kew ak dpt pointer yg bek..??hurm...insya-allah...moge2 la ea..kowunk pon doakn la yg tbek tok ak..tok baiki pointer yg da truk2 sgt da nih..nazak thap da nk msuk liang lahad!!

dsbbkn ak nyer pointer da truk sem lpas,so ak kne la repeat paper dua sbject..yg due die dlm mse tdekat nih.. sbject apew ek..??sbject ENGINEERING SCIENCE & BUSINESS MANAGEMENT TECHNIQUE...waawwawawaaw..sdihnyer...kn3..??tp nk baiki pointer nyer pasl xkisah la kn..huhuhu...hope pat la lulus n nekkn pointer ak..memg la mulenyer ase cm give up jew..cmpai kering da air mate ak..hahahhaha..i dont want cry anymore..ermmm......ok la tawan2,azan da nk bkumandang da..ak nk bkak pose jap g...pose sunat..huhuhu...

k..daaa...
papai sume....




Wednesday, July 15, 2009

KeBeRANiaNKU.....

1 Jom komen-komen
::ketika di perlis,umh mklong::
aSSaLaMMualaikum tawan2..kali nih ak nk cter pasl kisah apew yg tjd semalam..agak2 nk taw x apew..??teke2...huhuhu...smlm ak ponteng klas...gare2 nk g amik kelas PRA L tok lesen kete..hehehhee...da r bwu mule sem..ak da start ponteng..n for all information nih kali kedua ak ponteng klas..sbb kalo ptame mse klas LAB..sbb ak skit dada...huhuhuh...

k..back to our story....so.pg2 ak di kejut oleh MR.RABBIT sbb ak da gtaw diew soh kjut awl2...sbb nk g sne..oleh krn MR.RABBIT keje mlm..so diew leyh kejutkan ak..gtuh gak ngn YUHANIS MAISARA yg jgak membr ak yg nk g dgr Ceramah pRA L tuh,tlg kejutkan ak..almaklum lah,ak nih kalo da titon memg sush nk angun..kuang3x...ak pon ciap2 la nk g andi n nk g sne..


AKU pon g sne dgn kete yg diamik oleh AMN(AKEDEMI MEMANDU NILAI)....aku,mai,ngn lg dua org akak dr kolej nih gak...g la ke sne..misinyer tok dptkan lesen L..so,ktewg kne la reg dlu,cm thumbprint cap jari..kre cm nk taw la kn mse yg kte amik tuh t ckup kew x..huhuhu..ak pd mule nyer memg adew mslh skit kt ctuh..(dpt bantuan MAI..settle mslh..tq frewn..i'm owe u..)..msuk la klas tok dgr crmah slme 3 jam...

mule2 memg agak buhsan..ea r..sbb cm nk tetiton dibuatnyer...cmpai MAI pon da nguap2..huhuhuh..saat yg dinantikan pon tibe..tok amali 3jam..so dgr la crmah pasal pnerangan enjin2 n sewaktu dgnnyer dlm kete tuh..huhuhuhu....ok la.byak gak bende ak blajr..dr pnapis minyak,enjin,bateri...mcm3 lg la..(xla peke sgt tyme tuh,....)n then mse kt ctuh diew adew bg form yg adew tulis no knderaan..ak dpt no 17..bmkne t ak akn bljr bwak kete ngn ckgu yg nek kete no 17...wah2...memg ak da seram sjuk da...ea la..xpnah pon bwak kete..kalo auto pon kt umh..reverse ngn paking jew taw..hahahahha

ak tgk membr ak n dak2 len sume da g kt ckgu msg2...tgl ak sowg2 jew yg blom lg..huhuh...manew la ckgu ak tuh..dok la tggu dlm 15minit..huhuh...last2..cmpai gak ckgu ak tuh..diew suh ak msuk kete..ak pon msuk la..duduk kt tmpt pemandu..msuk2 jew..ak da tkulat2..cm anew nih..dahla xreti bwak kete..adusss..cm anew nih...sejuk je bdan ak tyme tuh..wah2...xleyh jd nih..pastuh,ckgu msuk kt sblah..tyer ak pndai bwak kew x..ak geleng n jwab dgn konfident "TAK"..hahahahaha..diew pon suh tkar tmpt..diew nk tnjukn kt ak cm anew care2 bwak kete...bwak ak g tmpat parking,3 pnjuru n bukit..huhuhu..bg ak yg ptme kali nih memg la sush..memg ak tension jew..ble cmpai turn ak kne bwak..ckgu tuh pon ajoo 1 per 1..huhuh...agk bdebar la gak..tp seb bek lme2..ak ase cm besh la bwak..cume ak nih msih kliru lg tntg clutch,gear n myak...hahahahaha....gilew x..dah la stereng diew sush nk kwal..last2 ak da bleyh kit2..epynyer la...huhuhuhu..

bg ak..walupon nih 1 skali...tp ak anggp pglmn pling bhrge...dlm idop ak..huhuhu..hope ak dtg..ak leyh bwak kete ngn bek2..jd pmandu bhemah..hahahaa

p/s: agak2 lpas x..t lesen P akn dtg..takotnyer la nk kne JPJ t...aduhai.....


Tuesday, July 14, 2009

♥Gue di TAggED oLEyh Cik LiNOOr....♥

1 Jom komen-komen
AssAlAmmUaLaIKum..

kali nih ak mjawab tagged yang CIK LINOOR bg...huhuhu...
ikuti la ea...huhuhuh...CIK LINOOR..Bace la ea...


5 FAKTA PEMBERI AWARD:

♥Die nih seorang yang baik bile bkwan..xloket ilmu..yg pling pntg..diew sowang yang manje...(jg2 kang adew leyh tgode lak..)

♥sowunk yg simple tp ske wat owg thibur..kelakar...n sowunk yg pndai kt klas..walupon kekdg nih nmpak cm blur2..tp cepat pick up kalo bljr..(huhuhu...tol..xtipo...)

♥die nih kerap tetgal mate diew kt umah(ostel)...apew tuh..cermin mate diew..kalo kt kelas diew xleyh salin nota kalo xdew mate nyer itu..hhehehehe..tian diew...

♥sowunk yg setia..napew ek..sbb walaupon "buah aty" jauh di nun sane..diew tetap sbar menanti...memg gilew la..da bpew lme xjmpew "buah aty" diew tuh...sush nk pcye..tp itu kyataan diew...(hope kekal la ea..)

♥die nih minat men bola jaring tp takoot nk men...huhuhu....nape ek..adew citer dsebaliknyer..(diew takoot pd bende yg mnuju laju kearahnyer...hehhehee..)


10 FAKTA TENTANG BLOG AUTHOR:

♥AmAt ske la sgt2 pd kaler biru..pendek kate..baju.towel..mouse laptop,baldi...n yg len2 sume wane biru...tmasuk la cadar tilam di ostel...(fanatik glew kn...??)

♥AmAt ske la patung2 teddy bear cm POOH..walaupon xpat memiliki..apaper jnis patung..adew 1 jew patung tddy pmberian seseorang...kngn jew...(agk2 adew kew sapew2 nk bg teddy kt ak ek..?kowunk yg bek aty derma la sikit2 kt ak wat bli teddy...huhuhu)

♥KeLeMAhaN AK nih...xleyh tgk owg yg tsyg dlm keadaan sush..cm family,adik2..kwan2...n yg tsyg..t cpat sdih n simpati..ak seboleh2nya nk bg dowunk epy..xkisah la pew care pon..(ermm....bende plg pntg dlm idop ak nih la....)

♥kAlo nk tido,ak ske men2 rmbut kasik cmpai adew bunyi..pintal2 rmbut..bawu leyh tdo..ataw kalo kt kelas kalo buhsan..ak ske bunyikn ketas..cmpai membr ak ckp bising..huhuhuh...cm da jd rutin..sbb tuh dr kcik cmtuh..(hehehhe...sowie ea tawan2)

♥Aku NIh kalo xtaw nk ckp paper lbih ske DIAMKAn dri...n ak nih mmg ske sgt TERMENUNG smpai kekdg xsdar apew yg blaku...(ermmm...bAd habIt)



FaCT PENERIMA AWARD:

♥Kepada sesape yg mpunyai blog n dah bce blog ak nih..haaa..."ANDA TELAH DITAGGED OLEH SY"..SO kne la kn jwab soklan2 tagged tuh..huhuhuhu..hemo2...pdan mke kowunk..!


♥Kepada yg mgikuti pkembangan tagged ak gak..ak nk ckap gak...
"ANDA TELAH DITAGGED OLEH SY".....
so...fham2 la ea....

huhuhhuh..last but not least...tq for my frewn..n nih jew la tagged yg pat sy jwabkn tok CIK LINOOR kite...
hope CIK LINOOR puas aty ea...kuang3x...


::KeTEnaNAgaN yaNg AbAdI..::

Thursday, July 9, 2009

MY pOiNter veRy2 Bad..HAte iT!!!

21 Jom komen-komen
Assalammualaikum semua
...arinih ak nk kgsi ksedihan ak yg melampau..ak blik ostel awal dr membr2 ak sbb ad hal yg perlu ak lakukan..so pg nih..ak g la regsiter tok sem 6 nih..apew yg ak dapat arinih begitu mdukacitakan...my pointer was drop..really2 bad..arrrgggghh!!!!sdihnyer..kowunk xtau ksdihan ak yg mgilew nih..ak ase cm nk wat keje glew...sdih sgt2 sbb mghampakan amanah org yg ak syg sgt...nenk,atok..adik2 n ArwaH IbU..maafkan NABILA...ermmmm...ak xtaw la napew ak ase bodo sgt tyme nih...bodo glew2..kwan2 ak sume dapat pointer ygbek2..tp ak..???argghhh!!!

ak ase cm lmah sgt2..xdew kudrat lg nk truskan sume..memg la ppeptah melayu ckp "GAGAL SEKALI TAK BERMAKNA GAGAL SELAMANYA.." tapi ak da gagal byak kali...ak malu pd kawan2 ak..ermmmm..ntah la..ak ase memg ak kwan2,anak n kakak yg xbgune...wawawwaawawawawaawawaw...
tyme ak taip cter nih..mkin lbat lak air mata ak...ntah la,ak ase sdih glew2..ak ase nk bwak dri..memg ak nekad..pas nih ak nk g PD bwak dri tok tnangkan pkran ak yg serabut n cari blik smgat yg ak tlah tgalkan dlu..ak akn cube wat yg tbek tok sem nih n xmoo tlampau bgantung pd kwan2..insya-allah..ak akn cube pbaiki ksilapan dri nih..."YA ALLAH,KAU BANTULAH HAMBAMU NIH..DARI SEGALANYA..KERANA KAU SAHAJA YANG MEMAHAMI ISI HATI HAMBAMU YG LEMAH DAN KERDIL INI..MOGE KAU PERMUDAHKAN HIDUP AKU AKAN DATANG"

K la tawan2..ak nk kmas brg tok bwak dri nih..t ak smbung lg...huhuhu..paperpon..xsmstinyer kne sdih jew kn..kne la epy2 gak..ok..doakan ak dapat ketenangan disana...

daaaaa....cau cen doLL...

::Kesepian,kesedihan, dan kemurungan yg melanda driku::


Related Posts with Thumbnails