Saturday, November 13, 2010

Kerana telur rebus..

5 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan

Hari ini aku nak berkongsi cerita dengan korang semua..aku dapat cerita ni kat facebook..so aku nak share la dengan korang...Hope korang terhibur bace cerite ni..
dah dekat 5x kali aku bace tergelak2..huhu..serius..korang mesti bace smpai habis...aku gerenti korang gelak gler2...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. 
Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. 
Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. 
Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. 
Pagi petang siang malam makan telur rebus.
Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini.
Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. . 
so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. 
akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak.
Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu...
ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus..
lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. 

Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba jekat rumah aku rasa amatlah kenyang.. 
maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. 
Sebelum aku masuk kerumah,i steri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. 
Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. 
Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan 
Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. 
Aku pun tahan ler... 
Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergimengangkatnya.
Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. 
Fuuuuhhh lega rasanya.... 
bau boleh tahan...
maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... 
Alamak.. 

ada lagi satu la.. 
aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi..
bunyinya PROOOTTT!! ... 
fuh bau jangan cakap beb.. 
aku pun tak tahan bau dia... 
aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... 
adalah macam bau telur tembelang sikit..
Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... 

hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprisedia ni. 
Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. 
aku kumpul dulu kasi padu.. 
lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... 
PRRROOOOOTTT! !!!...

fuhh lega... 
bergegar sikit meja makan dibuatnya...
peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. 
aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. 
mau mati bunga atas meja makan aku ni.. 
sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'.


Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. 
Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. 
lalu dia kata  
'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!
dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. 
laaa birthday aku hari ni le... 
camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... 
ALAMAK!!! 

Benda pertama aku lihat..
muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ?
jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku..
'dah lama ke pak sampai?'.

Dan pak mertua aku pun jawab.
'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!!

ish x sopannya...
nasib baik bapak mertua sporting...hahahahaha


 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Amacam kelakar tak..??hahahhaa...
selamat berhujung minggu semua..

Moral: kentut biarlah berpada-pada ye kawan-kawan..biarpun dalam gelap..waka waka eh2..

Friday, November 12, 2010

HaRI sAbTu dah menJelmA..

2 Jom komen-komen
Assalamualaikum kawan-kawan..


Dengar saja hari sabtu semua bersorak yeay~!
Kepada yang bekerja half-day..
jangan risau..esok korang pon boleh sorak yeay~!..
So,aktiviti hari sabtu yang pling aku tak tahan sekali..
haiyoooo..
sebab aper..
sebab banyak bende yang perlu dilakukan..
tak suke..tak suke..tak suke (sila ikut iklan cat tuh ye)
::picca dr google: keluasan umh kt ostel cmni ye ::

first sekali kena basuh baju..
mesti korang  kate..apelah minah ni..basuh baju pun kecoh okeyh..
haha..memang kecoh sebab nak basuh baju gune tangan ye kawan-kawan..
bukan seperti korang yang menggunakan mesin basuh..
mudahkan korang..
cet..sape yang pemalas sebenarnye.
.(nk cakap aku rajin tuh)
Teringat aku..
Bila time baju dah banyak sampai 2 beg plastik..
aku akn mcj kawan aku Farass..
"salam aai abby nak tmpang basuh baju"
hahaha...comel x..?
sbb rumah die ader mesin basuh ye..
nih kat ostel tau kawan-kawan...
bukan rumah sebenar..
kalo rumah sebenar tak ada mesin basuh parah tuh..
Mane nak larat basuh baju 1 family yang sekali taruk 2 minggu punya..
hahaha
::picca dr google: bukan rumah ak ye...::

Lepas basuh baju nak kne kemas lak kt depan..
Yelah kebanyakkannya barang yang tak diperlukan lagi..
Ruang tamu tuh tempat perlu dikemas.
tambah2 lagi rumah aku tak ada mop pulak..
haiyoo...
sedihkan..sape punya rumah ni..
miskin na..hahaha..

Okeyh2..tamoo bebel panjang
korang pon ader nakkeje nak kena buatkan time hari sabtu ni...
jom buat sesame okeyh....
Daa~!
selamat mengemas rumah semua..lalalalla

Hi My Sweetheart

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan..

Semalam aku sempat menghabiskan drama Taiwan "Hi My Sweetheart" sebanyak 14episod..
memang besh gler la tgk..dari mula2 aku tengok tergelak2...
memang kelakar dan ade jugak adegen sedih..
memang menyentuh perasaan aku lah..
korang mesti tengok..
rugi sape yang tak tengok..

Disebabkan aku dah terdampar sorang2 kat hostel..
so keje aku layan muvie jerk la...
Ni pon pinjam CD dari dayah..
die dah balik dah tinggalkan aku sorang2..
sobsob..sedih la pulak.
yelah kan..dah abis belajar kan..
so semua pulang ke kampung halaman la..
aku jerk yang tak balik lagi sebab ader hal..

Keje aku kat sini,
makan dan tidur jerk..serius..
Hari ini aku telah berjaya hantar report projek..
alhamdullilah..selesai sudah.so..merdeka....~!

pelakon mereka yang comel dan ensem.


Sinopsis cerita :

Xue Hai ( Show Lo) seorang yang sangat Lurus bendul dan berpewatakan pelik, tidak digemari rakan-rakannya ketika belajar di Hangzhau. 
Sehinggalah dia bertemu dengan Buo Zhou (Rainie Yang) yang telah menyelamatkan dia dari dibuli oleh rakan sekolahnya dan membuatkan dirinya jatuh cinta pandang pertama. 
Setelah beberapa tahun kemudian, berlaku perselisihan faham dalam kisah cinta mereka yang membuatkan mereka terputus hubungan sekembali mereka ke Taiwan. 
Xue Hai menyangka Bou Zhou membuangnya dan mencarinya semula untuk membalas dendam.
Dimanakah kesudahan cinta mereka?


::show lo::

::Rainie Yang::

Ha..nak tau..??klik link bawah ni kalau nak download cerita ni..memang korang tak kan rasa menyesallah tengok..serius.. =)


Cerita ini sebenarnya adalah drama Taiwan bersiri.. 
Agak banyak gakla sebab ade 14 siri tapi memang besh..
sapa yang selalu tension or tak pernah nak keluarkan air mata, haa
aku sarankan tengok cerita ni..
Memang terapi yang sesuai buat korang..
 =)

Oklah nak sambung cerita taiwan lain pulak..
Nanti aku cerita lagi ye...


p/s: pelakonnye memang encem dan comel2..hehe..sobsob..sedih..sorang kat rumah..
hari ini hari ape ye..??gulp....jumaat..?

Sunday, November 7, 2010

i Miss U sisTA~!

1 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan...


Tadi adik aku datang dengan kazen aku..dorang datang amik balance barang-barang aku..yelah kan..dah abis belajar..haruslah bawak balik semua barang yang ada...


Lebih kurang 8 kotak gakla yang aku dah kemas..ader lagi sebenarnya barang-barang..takpela maybe yang lain aku nak gunakan..

so..lepastuh, ktorang g la makan kat kedai shaheera..berdekatan dengan kolej aku jerk..sebab senang dia nak hantar balik..opss..kenapa aku tak ikut balik klang..?sebab asemen projek aku delayla sayang..repotnye xsiap lagi..

nAk balik..sobsob~!

Bila adik aku dah nak balik..time salam2 tuh..tiba2 sebaklah hati ni..adess.dah rindu bangat sama kamu sis..kamu adik yang terbaik yang pernah aku ada..tak sah kalo tak gaduh bersama..dan ko gak yang tolong aku susah senang..

Aku nak balik....wawawawa..sedihnye....tapi sechedule lak penuh sampai bulan 12 ni..so netap jerk la kat kolej ni..orang lain semua da balik tau..sape nak teman...

Serius sangat rindu korang la...
nak borak2,
gelak2..
nak men geletek2
..nak bergaduh
...merajuk sampai ko suh aku tidur luar
..ko kunci pintu
...sobsob.....
walaupun ko ganaz..
tapi hati ko baik.
kita adik beradik..
dunia akhirat...
JANJI~!


Nak kenal ngan adik aku..?jom..add die kat Fb die.. Farah Najihah 
 she still single right now..haha..sape nak jdi bakal adik ipor..dipersilakan..huhu..

aku ader 1 video yang die men gitar..korang nak tgk..??jom2.hehehe..

video

amcam??
sila abaikan condition bilik yang bersepah dan suara pengacaranya  yang cm itik tercekik sudu..
hahaha..

korang terperasan ye rambut adik aku tuh len macam sikit..ha..
tuh kerja aku la tuh..ahahahaha....
tp die tetp comel..
kate nk macam emily kan..ok la tuh..haha

Papai..
xoxo 
kamu 
sis..
=)

Terima kasih......

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan...

Ini post yang kedua untuk hari ini..mesti korang pk..giler la minah nih,dalam 1 hari nak hapdet sampai 10 entri bagaikan..haha..biola..blog aku kan..ader susahkan korang ke.?

hamboi..kasau tak ayat..ampun2..bukan niat nak berkasau ye..janganla terkecik aty..susah den nanti nak bosau kan balik aty korang yo..hehe


Bila aku Blogwalking dari 1 blog ke blog lain..melawat rumah2 yang cantik dihiasi kata-kata indah...cewaahh..ayat nak bermadah bagaikan..muahaha..

sambung balik..

aku tetibe terasa besh gile bace info kat rumah2 dorang..wah....bila aku tengok rumah aku ni ha..haiyooo..tarak info yang bepekdah...halohaloh2...sobsob..sedih la pulok.. =(

Walauapapun thanks kepada semua blogger yang datang menyinggah blog aku yang serbe kemerengan dan serba serabut ni..thanks juga kepada blogger yang tak henti-henti bagi komen..

setiap komen korang memang aku simpan dalam kepala otak ni..kalo yang berguna simpan terus dalam hati..kalo yang bise2..aku smpan kt post komen jerk la..muhahaha...


Actually blog ini pon blog personal..tempat luahan rasa hati jiwang halus dan kudus...muahaha....perumpaan sendiri nih..apa yang berlaku around me, i juz wrote it...

Kadang2 bila meluahkan nih lebih selesekan...hehehe...walaupun aku tak kenal korang secara am nya..tapi memang enjoyla dengan korang yang banyak memberi support..hehhe..

aku rasa dunia maya aku nih lebih hidup..wah..dah berhantu pulak berblogging ni ye..Sampai ader yang terlupa makan dan minum semate nak berblogging..haiyooo...kalo aku lapar tetap lapar..xder kate tidakkk~!
hahaha..

Dan yang paling penting..Nuffnang yang sentiasa memberi semangat aku nak hapdet jerk..alalalala..korang tau kan kenape.?hahahahaha..syuuuhhh..

selain tambah pendapatan.boleh gak kadang2 belajar tengok sesuatu dalam industri perikanan..periklanan kan..even though not my course..hehehe


Okeyhla..cau cen dol..tau kalo panjang2 tak de sape nak bace..muaahaha..
orait...selamat menjamu jemput2..lalalala... =)

Memudakan muka dengan ketawa....

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum..dan selamat berhujung minggu..

Hari ini aku nk update bende besh.lalala..
Sjer  nak upload video yang bagi aku agak kelakar la..
kalo korang rase kelakar..ikut ak gelak tau.
kalo tak.korang nmpak kan kt hujng tuh "x"  click jerk..
aku tak marah..eheheh...

video  yang first pasal video sorang budak yang wat lawak..nyanyi lagu banana fown..korang
pnah dgr x..??haa..xpernah..??jom dengar sesame..kalo yang pernah tuh..wat x la ye..
lagu ni lagu sesame street tuh..katooon tuh..kalo xtau gak g google ye..ehehe


comel tak.?haha..bapak die relax jek..agaknye dah biase kot..lalalala
next video..


siyes..ingt aper la td..rupanye pintu..ahahha.....adess..kecian2..
nk lg..??hihihi

video ni agak 18sx..hahah..lucah sikit2 jerk..ahah..adess.sengal jerk..nk tgk..amboi tang ni cepat kan korang kan...isk2...jom3x..

Nak lagi..??tak sabor ye..ok2..kali nih biase jek..maybe mamat ni ingat tuh tmpat stand minuman kot..hahahahhaa....

ok2..yang ni last..mesti korang penat tenung2 kan..haha..nih kasik pencuci mulut...standby..amaran kat cni cuba jangan gelak tau..tahan jer ketawa..bio sampai terkentut pon xper au...ready2...??1..2..3...lalalala
JANGAN GELAK,KETAWA,ATAU SENGEH2...KENE TAHAN YE.....




hehhe..adooii..penat la gelak hari ni..okeyh2...smpai sini jerkla..
kalo ader lagi aku upload..ehehhe...slmt berhujung mnggu kawan2..daaaa
=)

p/s::dok ngadap ni sebab xkuar kan..so dok men gelak sorg2 kat blik..kesian kan.. sobsob.. =(

Saturday, November 6, 2010

Lagu Maher zain versi MALAY

0 Jom komen-komen
Assalammualaikum.. dan selamat pagi..

Hari ini arisa jejalan kt blog LAnuN sEPEt..ternampak lagu maher zain versi melayu.
.wah..menarik..nih yang nak kongsi dengan korang..
Jom layan...




Hensem gak kan Maher Zain ni..heehehe..lagu die pon besh2..
=)
slmt mendengar semua.. alalalala

Semua tak kenalah..kenapa...?

1 Jom komen-komen
Assalammualaikum..


Serius hari ini tak tau nak buat apa..dari pagi sampai ke malam..kerja Arisa tidur dan makan..
entahlah nak buat semua tak kena..tak tau kenapa..aiyooo....nih dok pk nk blajr makeup..
xsemengah lak tuh arisa makeup..risau gler...
kenapa ekh arisa dok sibuk2 nk makeup..??

Ha..nak tau ke.?actually arisa nak g interview kt KLIA..
keje aper..?alarh.biase2 jerk..tp syaratnye kne pandai makeup la..
dah la xreti nak makeup..
yang simple jerk arisa tau..

Kalau kuar pergi jejalan pon..arisa pakai nih jek..nak tau per...
1.Olay natural white..
ni step pertama sekali..wajib bg arisa..
then...

2 Bedak asas dari maybelline clear smooth 

ni yang ke-2 pakai lepas olay tuh..

3 .Eyeliner
Biasenye pakai warna hitam..kadang pakai warna cokelat dan purple..hehe

4.Lipbalm & Lipgloss
bibir arisa kering sgt..so pakai ni dulu and then baru lipgloss...
arisa pakai yang tutp die merah tuh..eheh..cntik color die..huhu..
credit picca to google..

tuh jerkla kalau keluar arisa pakai...adess..yang lain xderla pakai..kadang2 kalau rajin baru pakai maskara...
adess...cam mana ye..??interviewnye ari rabu...
sobsob..risau gler beb... 

ha..lagi 1..pasal resume..arisa ni mane lah pandai nak wat resume..sedihnye...xreti kan..memalukan jerk...
Dah google pon xmembantu langsung..aiyoo...ader sape2 ader sample x..
nakla...
hehehe..wat rujukan mase depan..
kerjasama anda amatlah dihargai..huhu..
please anyone help me... <3<3

psssiiit..nk tau x..1 secret..haha..ni dr tadi arisa dok dpn cermin makeup..haha..xjadi..
nak upload..tp hanfown kan rosak..
owh..xtau ekh..haa...nk bgtau..handfown ksygn rosak..aduss..xpat nk interfrem gmbr bawu..hahah

oklah kawan2..nak rehatlah penin pale..dok makeup xjadi..ahaha..
papai...daaa..~!
 ble tgk gmbr nih cm cino lak mukenye..ahhaa...

p/s: haha..dah comot la makeup..ader sape2 nk volunteer makeup..meyh2..hehhe 

Friday, November 5, 2010

Gojes With Shawl Contest..

4 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan dan selamat petang...

Hari ini hari jumaat...tengok jam pukul 2.40 ptg..bosannya la kan..tak tau nak buat apa..so.jalan2 melawat teman lama..so tiba2 terbeliak bijik mata kena tag join contest..so dengan rasa senang hati nak amiklah kan...hehehe..
Thanks CIK FATIN mengetag arisa yang kiut miut nih..ahakz~!

Klik sini untuk syarat-syarat penyertaan

So kat sini nak menjawab slogannya..

''saya nampak gojes pakai shawl ni sebab........''
1- first time bawak jejalan nih
2-first time wat ala-ala datuk siti..huhu..nk glamor kan..
3-first time sidia puji chanteq..halohaloh...sweet sekejap..haha
4-yang paling penting ase selese..huhu..
so..this the picca....skroll ekh..
|
|
|
v

so..nak tag 3 orang

Sila amik ye..huhu...okeyhla...daa....
hope ader rezki la kan..hehe..
=)

Thursday, November 4, 2010

Tentang aku..

2 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan..

Perut rasa kenyang sangat-sangat..padahal makan meggi plus telur jerk.motip..??..huhuu...alhamdullilah..rezki hari ini kan..dari tak dapat makan langsung..tol x..??

Hari ini aku story mory sikit pasal diri aku..hahaha....actually tak ada yang istimewa pon..saje2 nak buat soalan tok diri sendiri..haa..nampak na la kan bosan terlampau..sampai buat soalan tok diri sendiri.haha..
Kalo nak tau tentang aku..meyh2..bace kat bawah nih...

1. Siapa nama kamu??

-Aiseh..macamlah ader orang herankan ngan name aku..huhu..tapi takpe disebabkan ader insan yang prihatin..so aku bagitau la nama aku..nak penuh ke..??okeyh2...nama yang tercatat dalam IC ialah Farah Nabilah bte Mohd Ridzwan..haa...amacam panjang tak..??huhu..

2. Umur kamu??

-Ha...kalo bab yang ni.memang aku ni malu nak cakap..sebab ape..??perasan sangat2lah muda..ahhaha..kalo ikot bulan ni..umur aku baru 20 tahun 11bulan 28 hari..tapi kalo ikot taun..21 taun la..hahaha....muke muda kan2x..cakap ye..kalo x,xmoo syg korang..ahhaha

3. Tabiat buruk??

-Aip..besa ye nak tau nih...nih yang tak nak citer...kang korang ejek..huhu..tp lumrah alam kan..
semua orang ader tabiat buruk...cam aku suka bau bantal bucuk..ehhe.
-pastuh kalo tidur mesti men rambut cmpai bunyi2..
kadang2 rmbut adik aku jadi mangsa..
-kalau kat kelas lak..memang tak tensionlah sape duk ngn aku..aku suka main bunyi2kan kertas..fhm ke..?hehe..boleh bygkan x..??hehe

4. kamu seorang yang.....??
  • Kuat makan- dah macam tong drum kalo tengok badan..huhu..memang genetik kuat makankan..cam mane...huhu
  • Kuat tidur- ha..yang nih xbleyh elaklah...kuncila jam macam mana pon..kalo memang xder event hari tuh..memang xbangun..huhu..tapi kan kalo ader event jerk..xpayah kunci jam trus bangun..pelik2x...mind set bleyh cmtuh..haha
  • Kuat jelez- yepp...sorry to say..tapi jelez yang berguna ye..macam kawan2 pointer bgus..isk..xbleyh..kne up gak nih..kalo adik bli baju baru..isk..xbleyh..kne bli gak nih..hahaha..kalo pakwe ader usha awek lain..haa..memang up2 menempah maut la kan..haha..
  • Mudah mengalir air mata - Haiyak..ini amoi ha..manyak sensetip..nengok muvie sedih pon nanis..tgk budak kecik nanis pon nanis..nengok kucing kne langgar pun nanis wooo...aty manyak suci ooo..hahaha
5. Perkara yang tak boleh lupe ?

-Actually a alot of thing..coz my life full of tragedy..huhu...first thing i never and ever to forget is my mum passed away.really make me feel down...

6. Benci pada..??

- Peperangan..
-pergaduhan..
-Hipokrasi..
-sikap putus asa dalam diri..
-sikap gemuruh yang tinggi..
- perasaan yang mudah jatuh cinta..hehe..pantang orang layan bek2..mulalah ase jiwang lebey..bhye ok.
- Penantian sebuah jawapan...
-Penipuan dan penindasan...

7. Sayang pada..?? 

-Diri sendiri
-Keluarga
-MOHD SYAFIQ MOHD SAPUAN
-kawan-kawan
-kucing dan arnab
-kanak-kanak dan baby

::ini adalah aku.haha..gemukan byang2 aku..huhu::

Huish..banyaknye soalan..haha..tuh jer yang dapat simpulkan..yang lain2 nanti2 la ye..eheheh...korang pulak macam mane..?nak tau gak pasal korang..ehehehe.....okeyhla.mau titon..daaa, selamat malam semua..~!

Monday, November 1, 2010

Award Dari kak Nora Shahaira

4 Jom komen-komen
 Assalammualaikum kawan-kawan...

Sejak 3 hari lepas..Arisa tak berkesempatan nak update blog dan blogwalking..so, hari ini nak balas dendamlah kan..hahaha...Actually hari ini bukan la hari terindah...banyak bende hari ini berlaku..tapi takper..lupekan sume tuh dulu..sekarang nak berkongsi cerita dengan korang...nak tau aper..?

Hari ini arisa dapat blog award..yeay~! sukanya..ni nak berkongsi dengan korang nih...Arisa dapat dari kak Nora Shahaira...nak tengok tak..?


Cantik tak..?cantik kan..ader bunga-bunga lagi...fhewwiiit....huhu...tapi kena jawab jugak soalan dia bagi...aiseh..macam tau2 jerk baru lepas exam.nih...nak kasi fresh balik ye jawab soalan..hehehe...

1.aurajarinora.blogspot.com di mata kalian...(belum tengok, sila blogwalking..)
-sangat cantik background dan suasana desa disana..heheh...simple tapi kemas...truskan usaha ye akak..
2.nama blog anda dan kenapa letak nama tu
-Hanya sehelai kertas..?sebab hanya dengan sehelai kertas kita boleh tulis apa2 kan..tak kisahlah lakar ker...cerita ker..so,arisa memaknakan dengan sehelai kertas..maksud yang mendalam..

3.nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu
-name url :Thebluekiller sbb aper..?arisa sangat fanatik warna biru..serius..dan kbanyakkan barang2 berwarna biru..so..arisa terpikir3..name tuh yang  keluar..hihi..bukan maksud "blue" ye...aip..

4.apakah method dalam penulisan blog anda 
-methodnye..?biase jerk..kebanyakkan cerita luahan isihati dan berkaitan dengan hidup arisa..jika ader petua arisa kongsi..bergitu juga tips2 yang menarik..huhu 

5.apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kdg-kdg blog sendiri cantik tp.merendahkan diri) 
-sangat teruja..bila tengok blog orang cantik.mula terfikir..macam mana nak buat cntik..hehe..tapi..yg ada sekarang dah cukup..uhu..

6.bilakah blog anda diwujudkan 
-dah lama jugak..1 tahun 7bulan 3hari..tp nak bagi specific date tuh...jenuh nak flash back..ehhe

7.siapakah orang yang pertama tahu dan menjadi follower blog anda 
-my college frewn..farass.. 

8.sila tag 5 nama lain untuk menerima award tersebut dan forwardkan syarat2 di atas
-so arisa nak tag 5 orang dan pemenangnye... 

Okey h..tahniah semua..jawab ye soklan nih..lepas dapat award...
  1. thebluekiller.blogspot.com di mata kalian...(belum tengok, sila blogwalking..)
  2. nama blog anda dan kenapa letak nama tu
  3. nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu
  4. apakah method dalam penulisan blog anda
  5. apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kdg-kdg blog sendiri cantik tp.merendahkan diri)
  6. bilakah blog anda diwujudkan
  7. siapakah orang yang pertama tahu dan menjadi follower blog anda
  8. sila tag 5 nama lain untuk menerima award tersebut dan forwardkan syarat2 di atas
 Daa...adios~!
Related Posts with Thumbnails