Saturday, June 26, 2010

"Happy hOliday semua"

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan dan selamat petang..


Nampak tak..?betapa excited-nyer aku nak menghapdet blog nih..kenapa..??haha..yesss..aku dah start cuti semester..sekarang berada dirumah...yesss..sekian lama kunantikan...ahahaha....kelakar x..??cm bataq pon ader kan3..almaklumlah..dah lama tak balik rumah..padahal bukan jauh mane..nun..kat klang jerk..haha..sengal jerk...

sebelum terlambat..aku nak wish..happy holiday to all myfrewn yg study kt Lagenda Group of Education(ceyh..ak xske sebut name kolej nih sbnarnya...bluweekks) sekarang nih dah tak tension sangat..buat masa nih..kene relax2..t mingu depan dah nak start balik sem baru...sekejap jer an..nak buat cm mane..namepon kolej an..hahah

Tak kisah la asalkan happy..dah tak ngadap sesangat buku...nih pon on9 curik2 gne broadband adik aku..maunye die tau..aku kene kepak cm tulang ayam...huhu..die kuar..aku curik jap...jangan tiru au..hahaha...ader cerita kelakar..

sejak aku balik nih..semua aku masak tak kena...kenapa ekh..??hahaha....terlebih garam...mak oits....kenapa lak terlebih garam..??dah nk kahwin ker..??muahahaha..yeyeh..nak kahwin..hahahahah...geli mak-nyah!!!
umur bawu 21 tahun tak genap...ader hati nak kahwin ek..???ermm...ops...member2 aku dah kahwin..dah ader anak...ak..??wahh....lmbt lagi kot...hahahah..nk enjoy lu....muahahaha...aper da..ngarut3 nih...


oklah...aku sebenarnya nak cakap aku dah cuti oit...ahahhaa..tuh jerk....dan sekarang sume gile bola....ak yang tak minat bola..hanya sokong yang mana menang jerk..hahaha..giler dasyat..hahahah.okla..happy holidayh sume..daaa..salam..


Monday, June 21, 2010

Selamat ulang tahun sayang....

1 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

pembuka bicara..semestinya korang pernah dengarkan lagu dendangan IMRAN AJMAIN-SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG..so hari ini adalah hari special antara aku dan sidia...nak nyanyi la sikit tok sidia..hhehehhe....

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu


Sedar tak sedar hari ini genap setahun hubungan aku dan MOHD SYAFIQ MOHD SAPUAN menginjak ke angka setahun..mungkin ada sesetengah orang mengatakan aku agak poyos...huhu..tapi inilah  kemanisan percintaan yang aku rasakan...jika sebelum nih pasrah dengan yang berlaku pada cinta yang lepas...sekarang aku bangkit dengan azam baru...

Kasih dan sayang yang tulus darinya..membuka kembali pintu hati aku menerima cinta dan kasih sayang dengan ikhlas...insya-ALLAH..jika diizinkan tuhan..kami ingin membawa hubungan ini hingga ke alam perkahwinan...doakanlah ea...mudah2an..

kepada sidia:
"Bee thanks for everything...thanks sebab snggup layan kerenah sayang yang entah paper..wat bee marah..wat bee sakit hati..tapi bee tetap jaga hati sayang...thanks pada kasih dan sayang yang penuh ikhlas dan tulus dari hati bee...setiap yang berlaku dalam hubungan kita ini adalah rencah untuk kita lebih bersedia menghadapi dugaan seterusnya...walau aperpon berlaku kasih dan cinta sayang tak kan luntur untuk bee..melainkan maut dan takdir yang mengubah segalanya...mudah2an hubungan kita akan terus diberkati oleh-NYA dan menjadikan kita pasangan yang mendapat keredhaan-NYa..AMIN"

sungguh hati aku berasa gembira dengan kehadiran dirinya yang mengisi kekosongan hatiku sejak setahun yang lalu...."HAPPY ANNIVASARY SAYANG" ..walaupun tak dapat sambut berdua...ingat mengingati dah mencukupi buat aku dan sidia..alhamdullilah... ^_^

::aku cinta kamu::

Tuesday, June 15, 2010

Sudah berlalu seketika...

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan....


Hari ini adalah kesempatan aku untuk menghapdet blog nih..macam-macam lah terjadi..maklumlah..asemen yang berlambak tuh..gara-gara tertungak sekian lama...aduhai..nasib2...per lagi semalam aku bantai la tido lena..hahahha....bak kate orang tido macam orang mati kene tembak..mane taknya memang tak sedar langsung la katekan..

Sepanjang dua minggu yang berlalu aku pun nak story sikit kat korang...

1.aku rushing menghantar dan menyiapkan asemen
2.presentation design project

::gambar buruk ketika belajar..muke malas kn3?::

Apa yang menyedihkan bagi aku ialah..time presentation..aku rasa seperti tiada yang berlaku..lecturer seperti malas hendak mendengar kitaorang nyer presentation..kenapa..??

sebab 1 lagi supervisor dah balik.then die suh tangguh pada minggu depan..aku dan kumpulan aku dah decide tok abiskan arituh gak..sebab leyh settlekan yang belum siap lagi..sebab dah penat2 mengafal..

tup2....kne present mggu depan..so...akhirnya..kata sepakat..present la arituh...tapi kne redha la kalo markah dapat pass ajer...hurmm..sedih kot..hhuhu

Tapi tak apalah..dah settlekan..luperkan jerk la..walaupun tuhla penentu mase depan..huhu..cyaok3...thing + ..tol x?huhu..sekarang nih hanya tinggal 2 asemen..iaitu..report design n electrical power asemen 2.

so...mggu nih kne abiskan jugak..sebab..next week i have final examination..uhuhu..wish me all the besh..seb baik 1 paper jer..tuh pon killer paper..huhu..chayok2..abby..huhu..ok la kawan2...daaaa..salam...

Tuesday, June 8, 2010

BAju Itu...baju kesayanganku...

2 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

aku terasa sangat sedih..mana tak nya baju faveret aku dan menjadi kesayangan aku selama beberapa bulan ini telah rosak..??rosak..??hurm..erti kata lain luntur warna dek kerana baju yang lain...aku sangat kecewe dan sedih sebab baju tuh pemberian dari insan tersayang...

apa yang membuatkan aku paling sedih..ermmm..aku dimarahi oleh sang buah hati..dan menyuruh mengantikan baju yang baru dan serupa baju tersebut...
"maaf Bee,...sayang tak tahu nak buat macam mana lagi.."

dah puas nangis...sedih sesangat...bila sang buah hati begitu marah..serba salah aku dan terasa seperti aku tak menghargai pemberiannya...ermmm....nak beli baru..yang serupa...adakah lagi..??ya allah..aku terasa seperti nak nangis sekali lagi...baju tuh bewarna putih dan sekarang bertukar menjadi warna pink..adesss..cam mana nih...
::hanya contoh..tapi seakan2 begini gmbrnya::

Apa yang mampu aku hanya melihat baju tuh dengan hati yang pedih...ermmmm.....ntah lah nk nangis lagi rasanya...even taruk clorox pon xkan hilang warna tuh..selama nih aku begitu jaga baju tuh tnpa sebarang luntur dari warna baju2 lain..hurmmm....mungkin aku memang layak dimarah kerana tak menghargai pemberiannya......maafkan aku....
p/s: sedang memikirkan ayat memujuk hati sang buah hati.....

Kesuntukkan Masa..

1 Jom komen-komen



First at all...aku dah lame tak menghapdet blog...bukan kerana tak nak..tetapi kesibukkan sejak akhir2 nih..buk3.....(bunyi tok pukul diri sendiri)..aku sekarang nih tengah kejar dateline...takutnye...

presentation DESIGN PROJECT...


::LusA::

Submit assignment this Friday...

subject:

+ Electronic +
+CLS +
+Electrical Power +

::LasT dAte::

Apa pun yang hanya terfikir sekarang..macam mana nak settlekan semua nih dalam waktu yang sama..huhu..
adess....aku dah buntu la kawan-kawan..ada cadangan tak..??huhuu...
ok2...aku kena start malam nih  gak..mesti..hahahha...ok la kawan-kawan wish me all the besh..huhu....t aku ceritakan pengalaman presentation tuh nanti..daaa..salam..   

Friday, June 4, 2010

kenape biru?

2 Jom komen-komen

suka sangat2...

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

kenape biru?

0 Jom komen-komen

sbb biru itu cantik..

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

What did you eat for breakfast today?

0 Jom komen-komen

ermm..keropok iklan "sy suka lobang"..hahahaha

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

Who and when was your first kiss?

0 Jom komen-komen

erm...when i was born..my mum kiss me..haha

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

How would you describe yourself in 3 words?

0 Jom komen-komen

1.frewnly
2.simple person
3.giler2....kot

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

When you were a kid, what did you want to be when you grew up?

0 Jom komen-komen

pilot..wah..gler kan..siap panjat2 pokok bagai..then terjun..jadi pilot..ahah

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

What was your favorite toy to play with as a child?

0 Jom komen-komen

hahah....toy story toy..hahah...

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

What would your dream job look like?

0 Jom komen-komen

teacher kot..??engineer kot??haa...suri rumah jerk la sesuai..

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

If you could eliminate one thing you do each day in the bathroom so you never had to do it again, what would it be?

0 Jom komen-komen

sume ak wat..xleyh kate tak..hahaha..dlm blik air ekh..??huhu...ops....pndai nk korek ea..

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

siapa awak :D hehe. nice to meet you!

0 Jom komen-komen

sy adalah manusia yg kejam..wah...nk bkenalan ker..??muahahha

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

If you could date any celebrity, who would it be?

0 Jom komen-komen

awal ashari..huhu....

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

If you could have the starring role in one movie what would it be?

0 Jom komen-komen

ermmm..???

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

arini pki spender x??hhahaha..kaler pe?

0 Jom komen-komen

meyh la datang tengok..agak2...warne aper yg mengacam...siot..

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

Thursday, June 3, 2010

Have you ever been fired? If so, why?

0 Jom komen-komen

erm..nope..

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

What was the most interesting place you've traveled to?

0 Jom komen-komen

genting highland kot...ntah..

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

Who inspires you the most?

0 Jom komen-komen

any volunteer..??

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

Would you rather work at a large company or a small one?

0 Jom komen-komen

wah...xlarat den..bosau pun sush..kocik pon sush..kosik somak palo..bosau..xcukup kudrat..hahaha

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

halloww :D

0 Jom komen-komen

erlow2.....testing2...fown sy rosak la awak..xdgr..hehhe

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

If you could instantly become fluent in another language, which language would you pick?

0 Jom komen-komen

chinese,korea,japanese,german and arabic...hahaha..banyak lak..tergeliat lidah den.

Tanya SaMPai LeBAM...lalalla

Tuesday, June 1, 2010

Gambar itu....okeyh..?

2 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan dan selamat petang..

::wow..sangat besau spek saya ea...??::

::Renunglah mataku...dan ikuti kata2 ku::

::saya nak berpurdah..tapi...saya pakai ini boleh...huhu?::

::Nak cari lesung pipit kat pipi...tapi xjumpa lak..die sembunyi..huhu::

::Kawan saya memang comel..tgk lah aksinya...hehee::

::Muka Si nakal yang terserlah kenakalannya..amboi..besa die...babap kang..?::

::Love this picca..cam ibu n anakkan..??huhu...::

Ha..macam mana..??nak termuntah tak layan gambar2 diatas..?huhu..tak adalah kejam sangat kan..saja mengupload gambar2 yang bagi aku sangat sweet dan melucukan...hahaha....terkenang nostalgia lama..aiseh...ahahaha...ok2...tuh jerk sebenarnya nak wat kat entri kali nih..daa...salam..

Hipokrasi

0 Jom komen-komen
 Hipokrasi


Sakit mata melihat panorama hipokrit manusia
Didepan mengatakan semua baik
Didepan pijak semut pun tak mati
Ayat-ayat memuji sebagai jampi serapah
Menjadikan kita terleka seketika dengan hipokrasi tadi

Berjalan diserata terdengar umpatan sengketa
Memberi satu bangkitan amarah jiwa
Belakang dikutuk sekejam bisa
Manisan mulut bencana dunia

sanggupkah..?
relakah..?kita dipijak sesuka hati?
Membiarkan diri diumpat keji
Sebagai barang dagangan cerita sensasi
Seperti artis dikerumuni paparazi

argh...persetankan semua..
janji kita bahgia..
berdoa dengan sekudus hati
agar manusia hipokrasi bangkit berdiri
Menyedari kesilapan dan kenaifan diri
Kemaafan dijadikan galang ganti
bersama seribu penyesalan yang abadi

karya: arisa funabashi.....(sendirian berhad)

tertunggak lagi..

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum dan selamat pagi..

Semangat pagi nih tetiba jadi luntur..mengadap pelbagai perkara yang berkaitan pelajaran..aduss...penat...penat memerah otak..??yep..memang penat memerah otak bila banyak lagi perkara yang tak settle-settle...aper die..?check list..??

->assignment logic 2 (11 june 2010)
->assignment electronic 2 (11 june 2010)
-assignment electrical power 1 (6 june 2010)

-->Design Project report and presentation (8 june 2010)

susah nak memikirkan semua perkara diatas..yang mana satu yang nak didahulukan..??kesemuanya susah2 belaka..adess..
 ::simulation::
 ::simulation2::

sebelum nih haa...rasa malas nak buat assignment tuh.bila date due dah dekat..baru nak mengelabah mencari..pastuh..jadi macam sekarang..menyesal tak sudah..

nak buat macam mana kalo..nasi dah jadi bubur...kalo kite orter pon sedap gak an..huhu..

ok la..dah melalut sesangat lak..mate dah letih..jiwa dah kacau..hahaha...daaa
salam..

::sila abaikan gambar cumei saya..yang memikirkan masalah...huhu:

p/s:gambar diatas sekadar hiasan..tiada kena mengena sama  dengan cerita novel atau drama melayu...sekian..
Related Posts with Thumbnails