Wednesday, September 2, 2009

......REhAt SEbEntAr BerSaMA......

MySpaceassalammualaikum....tawan2...kali nih aku nak rehat sebentar bersama lawak2 yang xberapa nak lawak la..hayati ea...huhuh

1. ""Alkisah... .. Seorang lelaki islam ponteng sembahyang Jumaat. Sebaliknya dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia terhendap2 di dalam semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang lena tidur. Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu tergelungsur kedalam jurang. Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke atas batu dan KRAKKKK! Kedua2 kakinya patah. Jangan risau .. ini bukanlah berita buruk ok. Ada lagi .. Berita buruknya adalah HARIMAU tadi terus menghambatnya, sedangkan dia dah tak boleh bergerak lagi. "Ya Allah," doa lelaki tersebut,"Ampunilah dosaku kerana ponteng sembahyang jumaat berjemaah pada hari Jumaat yang mulia ini .. Ampunilah aku ya Allah ...makbulkan hajat ku ini .. jadikanlah HARIMAU yang memburuku HARIMAU yang beriman .. tolong ya Allah! Aminnn.." Tiba2 guruh berdentum! HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan lelaki tadi.Harimau itu bertukar menjadi seekor harimau yang beriman dan bersopan santun. Sambil menadah kedua2 kaki depannya ke langit .. HARIMAU tersebut pun berdoa, "Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina azzabbannar. Amin! "

::hamba allah didalam gambar telah meninggal dunia setelah dibaham harimau jagaan di zoonya..sama2 kita sedekahkan al-fatehah::

2. Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya Utara Selatan, kelihatan sebuah Kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik Kancil tu sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tidak ada sebuah kereta pun berhenti. Tiba-tiba datangla sebuah kereta Evo7 berhenti di sebelah Kancil tadi. "Ada apa nie pakcik, kereta rosak ke?" tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an. "A'ha rosak " jawab pakcik tu simple aje.... "Ok, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol" mamat nie bagi idea. "Worrait gak tu...tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam". "Ok pakcik".. Mamat nie pun ikatlah tali kat kereta Kancil di depan dan huju hujungnya diikat dibelakang bumper Evonye. Dia pun jalan la...dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit, apalagi pakcik tu pun hon dan bagi highbeam Mamat tu pun slowkan balik... Tiba-tiba ada sebuah Ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat Evo7. Apa lagi, jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Ferrari nie...lupa la pulak dia dengan Kancil orang tua yg diikat kat belakang kereta dia. Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Mamat Evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pulak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan. Vrooommm......bedesup peginye... "Ini dah lebih speed limit nie..." kate polis. "Nie..cecah 250kmj memasing nie..." Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie... "Over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah Ferrari, sebuah Evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah Kancil putih tengah cucuk Evo7 tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!




3.."Pada satu masa ada 2 ekor anjing.anjing A dan anjing B.Mereka berdua tinggal di sebuah pulau bernama pulau Bobo.Setelah agak lama di situ mereka merasa bosan dan berhasrat untuk pindah ke tempat lain. lalu si anjing A nie pun mencadangkan perkara itu kepada rakannya. Setelah persetujuan di capai anjing A tadi mengadakan latihan dengan belari 20 kilometer sehari,angkat berat dan berjogging ( iya la menguatkan stamina untuk berenang ke seberang ).Tapi anjing B tadi buat selamba je...tak ada persiapan langsung..Lalu anjing A nie tadi bertanye "eh..kau tak buat persiapan ke? rileks je? Anjing B menjawab "tak payah buat persiapan semua dah siap". Anjing A nie hairan dan berkata pada anjing B.."lantak kau la. " dan terus dengan latihannya.. .Maka hari yang di nantikan pun tiba..maka berenang la si anjing tadi ke seberang..dia menyangkakan yang kawanya sianjing B masih lagi berada di pulau Bobo...tetapi alangkah terkejutnya dia bila mendapati yang rakannya anjing B telah sampai dan sedang rileks di tepi pantai je..lalu si anjing A nie bertanya pada anjing B " Macamana kau bleh sampai dulu?" Lalu jawab si anjing B.. AKU KAN ANJING LAUT!!!




p/s: sekadar lepaskan tension...huhuh


1 comment:

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.

Related Posts with Thumbnails