Monday, December 28, 2009

SepI itU.....

0 Jom komen-komen
.........SePi.......

angin yang menderu dari luar jendela,
sedikit pun tak mengusik hatiku,
membiarkan sepi berlalu dari hidupku,
bersama bait-bait yang aku karangkan di buku penaku,
sejenak.....

***************************
(diam)

aku terpegun..
menyaksikan kerenah seorang kanak-kanak,
yang leka bermain dengan ketam2 batu di tepi laut,
tanpa memikirkan masalah walau sebesar huma,
mereka bebas,...
berlari,mengejar dan bersukaria,
panas terik tak dihiraukan,
hujan renyai tak diendahkan,
begitu indah sikecil berlari dan mengejar,
mengikut rentak alunan angin yang menderu-deru,
aku tersenyum memikirkan diriku...

ketika aku menjadi sikecil,
aku juga bebas seperti sikecil yang lain,
berbeza...
aku sikecil yang dibesarkan tanpa ayah,
tanpa kasih sayang seorang ayah,
aku tak kenal siapa ayah,
dan hidupku hanya untuk ibu..
aku dijaga dan dibelai oleh ibu,
diberi pakai dan makan oleh ibu,
sungguh..
aku amat bersyukur dikurniakan ibu seperti ibuku...
zaman kanak-kanak berlalu,
kini...
zaman aku menginjak ke angka 20..
erti kata lain,
aku semakin dewasa,cukup dewasa..
tapi benarkah aku dewasa...??
apa itu dewasa..?
matangkah aku untuk menghadapi setiap liku3 sepi
dalam hidupku..???
sepi....
aku biarkan berlalu lagi...
lagi....
dan lagi....

*********************************
(bisu)

dakwat pena ku titipkan lagi..
bersama hembusan bayu yang sayu menjamah pipiku,
mengembalikan aku ke alam nyata,
ku lihat si kecil masih disitu..
sungguh leka lagaknya,
akhirnya..
si kecil semakin jauh dan jauh dari pandanganku..
bersama sekeping nota di tanganku..
"ADIK SAYANG AKAK"
aku termanggu dan titisan air mata mengalir dipipiku
jua...

**************************


p/s: coretan isi hati dari insan yang sepi..




Sunday, December 27, 2009

MerrY cHRisTMAs...n NeW yEaR..

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum tawan2....



hARI ini ak menghapdetkan lagi blog..jeng3..naper ekh..??sjer jer..Sebelum terlambat..actually dah lambat sangat dah pun.. MERRY CHRISMAS to all people in Malaysia..hohohoho..(tiru ayat pakcik santa..)..http://emo.huhiho.com
kalo kte tengokkan memang meeriah sesangatlah rakyat Malaysia menyambut krismas..huhu..maklumlah,rakyat Malaysia berbilang kaum..semua meraikannya..huhu..tak kurang cam kita gak..sambut HARI RAYA AIDILFITRI & AIDILADHA...kalo ikutkan budaya melayu dorang bagi duit raya..lain pulak bagi yang meraikan budaya krismas nih..advance sikit..hadiah dorang kasik..wah..ingt burfday jer pat hadiah..krismas pon dapatkan..untung2...hehehe

Cakap pasal krismas..tetibe aku teringat pulak cerita "supernatural" semalam..sungguh menakutkan care sepasang suami isteri yang menyambut krismas dengan memakan manusia..kejam sungguh..eiii..http://emo.huhiho.com
gli la ble ingt balik..die cabut kuku, dan gigi serta disajikan darah manusia..wah..seramnyer..meremang lak bulu rome aku nih...isk4...Alhamdullillah..negara kita xmacam tuh..syukur sesangat!

sekarang stop pasal krismas..haaa..kte cakap pasal NEW YEAR lak..sedar xsedar dah sampai ke penghujung tahun da..hari ini 28 Disember 2009..lagi beberapa hari lagi jer nak masuk tahun baru..amacam..korang dah ready ker..dengan azam baru..??azam lame macam aner..?dah tertunai ker..??ahahhaaha...macam tak percaya kan..dlu mase mule2 masuk tahun 2009,macam mengeluh..lambatnye la...sekarang..tup3..dah nak msuk 2010..!Kalo kite imbas balik sepanjang 2009 nih..macam2 yang kite lalui..hurm..leyh wat novel nih..tol x..??heheheh
http://emo.huhiho.com

Sekarang nih,aku dah mule Bizi dengan asemen yang xla banyak tp mencabar..hurmm..paperpon..chayok3...kite boleh..heuhuhuhu...ok la...next tyme ak update lg..daaaa...salam semua...

p/s:pengarang dah kehabisan idea..gara2..seketul batu menghempap mate..huhu..
(tidoq ler..)

Saturday, December 26, 2009

CinTA..?

0 Jom komen-komen

selamat tengahari dan selamat petang..sebab da nak menginjak ke angka 1lebih..huhu..harinih..tak ada pape yang aku nak talis kat entri ini..cume aku tertarik pada satu petikan yang aku search kat Google..sje jerla tangan ni gatal sangat nak mencari gambar2 yang howt..huhuh..ok2..hayati sesame ekh..http://emo.huhiho.com

Kalo tak dpt bace dengan terang click jer kt gambar tuh..huhuh...http://emo.huhiho.com

ok la..nak smbung wat asemen..daaa....salam...http://emo.huhiho.com

p/s: penulis berase lapoo lak...

.

Tuesday, December 22, 2009

^TAk SeNGAje^

0 Jom komen-komen

Apa yang aku nak cerita pagi nih..adalah....wawawawwaawaw..aku terlepas pergi kelas...actually this morning class,i want to recheck my assignment in pass level with my lecturer,MR.VERAIYAH..but i'm oversleep..wawawaw... http://emo.huhiho.com...uhuk3....my class surpose in 10a.m. but i woke up in 10.45a.m...wah..that too late to go to class..Me and frewn dayah... was same!

lorh..so our attendance today is zero..no.....!!!!!dah burukkn rekod dah nih..adusss....cm aner nih...http://emo.huhiho.com..hurm..xperla..t kne ganti balik la cmnih..aduhai...tuhla..gara2 siapkan asemen smpai xtdo...jd cmnih la..huhuhu...amik pengajaran ea tawan2...

Ptg nih ader kelas lg..so..aku kne pergi..huhu...xmoo dah ponteng2 kelas..melaenkan sakit yang tol2 cam dah nazak..huhuhu....ea ker..??http://emo.huhiho.com..whatever la...k la tawan2..aku gerak dulu la ea..banyak lak keje nk wat jap g..siapkan asemen dan.....hehehhee..makan kot..huhu..k..take care..see you in next entri...http://emo.huhiho.com...salam...



p/s: memikirkan mase depan yang xpasti..aduhai...

Thursday, December 17, 2009

^SuRPrISe....^

5 Jom komen-komen

Assalammualaikum tawan2....

firstly..aku nak mengucapkan salam Awal MUharam atau salam MaAL hijRah kepada semua umat islam dan juga pembace blog aku nih..huhu..sedar xsedar dah msuk awal muharam dah kan..buku amalan kite yang lama dah tutup..skunk ganti buku amalan yang bawu..wah..cam xsangke jer..amalan yang lame pon xterbaiki2 lg..huhuhu,,dah msuk buku bawu so..kne la ader azam bawu gak..tol tak..??hehehhe..azam bawu aku..?aper ekh..haaa...nk tambahkan amalan kebaikan..dah banyak sesgat dose aku wat nih..huhuhu..tak terkira dari aku "menguweekkkk" kt dunia nih smpai lah dah kenal semua benda.."semua benda"..??hehehehe ...dah nak ngarotlak aku nih..haa....

hari ape yang aku nak ceritakan adalah mengenai sesuatu incident yang aku ase cam terharu sesangat...nak tau ker aper dier..??hurmm..tol nih..nak tau..?tak nyesal nih..??ok2..aku tau korang xsabarkan..aku mulakan cerita...Tanggal 12 Disember 2009,aku,dayah dan aai telah pergi ker seremban 2 untuk meluaskan lg mate yang xcukup luas nih smbil2 mencuci mate..setelah seminggu start kelas di sem yang baru..so we decide to hang out together..kebetulan pagi tuh,MR.RaBbIt telah menalipon aku tok memastikan aku tak kemana2..katenya nak datang melawat aku kat kolej..huhu,tapi oleh sebab aku dah dibooking dlu oleh kengkwan aku..so,aku xdapat la nk jmper Mr.RaBBit pada mulanya...Akhirnya,aai dan dayah membenarkan MR.RaBBit mengikuti kami ker seremban 2..tapi ktaorg nek bus kolej la..dan mY Mr.rAbbIT nek moto PaSolA die...Mr.RaBBiT lak datang lambat sikit sebab ader hal.so aku tak kisah...first destinasi..aku,aai dan dayah adalah food court...aduss..pewot lak terasa lapoo yang amat..ktewg pon makan la sizzling...wah..dah lame xase tau...hehehe...masing2 mkn sizzling tapi berlainan jenis la..aku amik sizzling rice,dayah amik mee sizzling manakala aai amik yee mee sizzling...memg sedap la ...dah pewot lapoo kn..xsdap pon tetp sedap..hahahhaa..

:: yEE MeE sIZzLIng::::Mee sIZZliNG::

::rice sIzzLiNG::

Lebih kurang la cm kt gambar tuh..tp sume tuh aku serch kt google..hehehe..xsmpat mek gambar sebab dah lapoo tahap GABAN!hhehehhee,selepas tuh kterang teroskan perjalanan..jalan dari 1 kedai ke kedai yang len..smpailah di kedai buku popular..aku belilah sedikit barang sambil menunggu kedatangan MR.raBbIt..akhirnya MR.RaBbIt cmpai..hehehee...lepas g Popular g MPh lak..smbil2 mencari arah tuju..huhu..nk dipendekkan cerita..aku minx izin aai dan dayah tok menemani si buah aty mucukku makan..huhu..then aku teros g ke destinasi len dan berpecah dengan diorang..mula2 aku agak terasa dengan sikap mereka berdua seperti menyorokkn sesuatu dari aku..ermm..bile aku tanya kenapa..dorang juz cakap tak ada papa..so..merunsingkan fikiran aku,dan aku membuat keputusan untuk ke nilai bersama MR.rAbBiT tok menyumbangkan suara pada tempat2 yang memerlukan..hahhahaa..

Tit..tiitt...tiit...haa...suspens ku bermula..aku dapat mcj dari aai.."abby kenapa kol dari td xdpt..??"
tiit..tiiittt...tiit....mcj kedua.." abby balik t kol baper..??ader hal sikit kat kolej..urgent!!"
tiiitt..tiiit....tiiiit......mcj ketige lagi menyuspenkan aku.."Abby balik segera ada hal kt kolej,bawak syafiq sekali,urgent!!!aai nak kirim topup maxis rm10 sekali.." lebih kurang la mcj die cmtuh,aku pon xingt sebb pnjang..yg pasti membuat aku resah...jntung aku dah berdenyut kencang da...cam nak tercabut..aku pandang mke MR.RaBBiT..die cakap..xperla..mgkin ader bende penting..ktewg pon balik dengan hati berdebar...

Sampai2 kat umah aai..msing2 buat muke ketat..aku dah dapat rasekan..msti aku ader wat salah td atau sebelum2 nih..adusss..mkin gelisah..aku tengok ady pon ader..then aku balik amik helmet ady yg aku pinjam sblum ni..hehehe...lupe lak nak pulangkan..aku dah ase cm nk terbuang saham besau dah..Mr.rAbbIt POn bertanya"apa hal yang Urgent sangat tuh?"muke my mucuk pon dah ketat..aduss...aai juz ckp.."tggu dayah keluar..settlekan semua sekali"..apa dalam fikiran aku msti nk meluahkan segala ketidak puas aty tuh..adusss...wayar di arterii aku dah tercabut sebentar..tetibe....

HAPPY BURFDAY TO YOU....





wah..buat aku semakin terharu...kuwang asamnyer member..wat aku ase kecut semua yang aku ader..paperpon thanks wat member tersayang..aai,yana,mel,dayah dan ady..jase korang memg aku xkn lupa...huhuhu...surprise...sesgt...hahahhahaa....tuhla..aku dan MR.RaBBit TeRkejut la..di berikan kek dan nama ktewg kt atas tuh..aduss...meyayat hati aku tgk...xtau la nk ckp aper...terkedu..nk nanis..tp dok than jer...huhuhu...walaupon berfday aku dah lepas..3 disember...

Aku tol2 xsgke lah kan..huhu..tuh jerk my story today..huhuhu....thanks korang..frewn forever....huhuhu..mmmuuuaaahhh cyg korang...
^_^

p/s: thanks kepada penaja kek dan adiah2..huhu...and thanks sebab lakonan korang berjaya dan boleh menang anugerah festivel di hollywood..cayalah...

Sunday, December 13, 2009

haNG oUT!!!!!!!!!

0 Jom komen-komen

Selamat malam pada semua..huhu..saje jer aku menghapdate bende nih malam2..tgah2 sejuk dan buhsan nih..otak aku mengeluarkan idea untuk menghapted blog nih..so...jom bace aper yg ak nak cerite..huuhu...pada tanggal 5 Disember 2009...aku telah keluar menemui teman2 lama..huhu..kwan mase skola tknik dlu..saper ekh..haaa...MAHIRAH ZULIKAH (MEK),FATEHAH (FARTEIH) DAN AMALINA(AMAL)

...setelah hampir 3taun tak berjumpa..almaklumlah..lepas skola sume bawak dri msing2...
Ada yang keje dan ade yang smbung blajr...nak mengejar cita2 masing2..ternyata..kengkawan aku nih sume lari kos mase kt tknik..ak jerk yg still setia ngn kos aku..huahuahua....



Berbalik kepada cerite asal..kiteorang decide g Tymes square..huhuhu...kebetulan tyme tengah sales..huhu..aku pun pada mulanya nak pergi bawak lah my Mr.RaBBiT..tp membr aku lak cakap..nak spend tyme kn..NO MAN!..hehehe xkisah...so aku ikot jerk la..disebabkan aku nyer tren delay lebih kurang sejam..aku pon lmbat la sampai..aku jmperla Mek kt klsentral sebab pergi dengan dia..wah..sume kawan2 aku dah berubah..dah cantik2..huhuh..ak jerk xbubah2,..hahahaha...



smpai jer klsentral..aku dan mek bertolak la ker tymes menaiki monorel yg ala2 roller coster tuh..heheheh..cm2 ktewg borak..wah..faham2 la dah lme xjmpe kan..so..mulut nih xbrenti jerk la nk popet..hhahaha...apa yang melucukan membr aku yg lagi dua orang xleyh cm aku...hahhaa..sebab dlu aku kan kurus..pastuh dah chubby cmnih..saperla pasan..hahahhaa..aku ah bantai gelak da...tapi memg besh....ktewag jejalan jerk kt tymes smbil tgkap gmbr..paperpon aku harap ader lg la mse tok kuar dengan dorang..wahh..smpai membr aku menangis..rindu punye pasal la..hahhahahaa....memg lawak..



Setelah dipujuk oleh mek..aku bermalam dirumh die kat klang...huhuh..sekali sekali per salahnyer kan..aku nih xleyh ble org pujuk2...isk..lemah betoll...maklumlah syg membr...hahahahhaa..paperpon aku enjoy ngn dorang..nih ak selitkan gmbar2 ak dengan dorang...walupon xbanyak..tp tetp jd kenangan yg manis...cyg korang!

::Aku dengan mEk::

::MeK n fAteH::

::We::



lAstly..keeskkn harinye..bila aku balik ker nilai..mR.RaBbIt Amik kt ktm BaTAng BeNAr then g melalak...hangout ngn die lak..huhuhu....thanks au cyg...epy ngn die...huhuh..mmmuaaaahhzz..! that my story...huhuh....

p/s:Penulis berterima kasih kpd Mahirah zulIKhA krne mnjd penaja utama makanan dan tambang...hehehheee


Related Posts with Thumbnails