Thursday, December 17, 2009

^SuRPrISe....^


Assalammualaikum tawan2....

firstly..aku nak mengucapkan salam Awal MUharam atau salam MaAL hijRah kepada semua umat islam dan juga pembace blog aku nih..huhu..sedar xsedar dah msuk awal muharam dah kan..buku amalan kite yang lama dah tutup..skunk ganti buku amalan yang bawu..wah..cam xsangke jer..amalan yang lame pon xterbaiki2 lg..huhuhu,,dah msuk buku bawu so..kne la ader azam bawu gak..tol tak..??hehehhe..azam bawu aku..?aper ekh..haaa...nk tambahkan amalan kebaikan..dah banyak sesgat dose aku wat nih..huhuhu..tak terkira dari aku "menguweekkkk" kt dunia nih smpai lah dah kenal semua benda.."semua benda"..??hehehehe ...dah nak ngarotlak aku nih..haa....

hari ape yang aku nak ceritakan adalah mengenai sesuatu incident yang aku ase cam terharu sesangat...nak tau ker aper dier..??hurmm..tol nih..nak tau..?tak nyesal nih..??ok2..aku tau korang xsabarkan..aku mulakan cerita...Tanggal 12 Disember 2009,aku,dayah dan aai telah pergi ker seremban 2 untuk meluaskan lg mate yang xcukup luas nih smbil2 mencuci mate..setelah seminggu start kelas di sem yang baru..so we decide to hang out together..kebetulan pagi tuh,MR.RaBbIt telah menalipon aku tok memastikan aku tak kemana2..katenya nak datang melawat aku kat kolej..huhu,tapi oleh sebab aku dah dibooking dlu oleh kengkwan aku..so,aku xdapat la nk jmper Mr.RaBBit pada mulanya...Akhirnya,aai dan dayah membenarkan MR.RaBBit mengikuti kami ker seremban 2..tapi ktaorg nek bus kolej la..dan mY Mr.rAbbIT nek moto PaSolA die...Mr.RaBBiT lak datang lambat sikit sebab ader hal.so aku tak kisah...first destinasi..aku,aai dan dayah adalah food court...aduss..pewot lak terasa lapoo yang amat..ktewg pon makan la sizzling...wah..dah lame xase tau...hehehe...masing2 mkn sizzling tapi berlainan jenis la..aku amik sizzling rice,dayah amik mee sizzling manakala aai amik yee mee sizzling...memg sedap la ...dah pewot lapoo kn..xsdap pon tetp sedap..hahahhaa..

:: yEE MeE sIZzLIng::::Mee sIZZliNG::

::rice sIzzLiNG::

Lebih kurang la cm kt gambar tuh..tp sume tuh aku serch kt google..hehehe..xsmpat mek gambar sebab dah lapoo tahap GABAN!hhehehhee,selepas tuh kterang teroskan perjalanan..jalan dari 1 kedai ke kedai yang len..smpailah di kedai buku popular..aku belilah sedikit barang sambil menunggu kedatangan MR.raBbIt..akhirnya MR.RaBbIt cmpai..hehehee...lepas g Popular g MPh lak..smbil2 mencari arah tuju..huhu..nk dipendekkan cerita..aku minx izin aai dan dayah tok menemani si buah aty mucukku makan..huhu..then aku teros g ke destinasi len dan berpecah dengan diorang..mula2 aku agak terasa dengan sikap mereka berdua seperti menyorokkn sesuatu dari aku..ermm..bile aku tanya kenapa..dorang juz cakap tak ada papa..so..merunsingkan fikiran aku,dan aku membuat keputusan untuk ke nilai bersama MR.rAbBiT tok menyumbangkan suara pada tempat2 yang memerlukan..hahhahaa..

Tit..tiitt...tiit...haa...suspens ku bermula..aku dapat mcj dari aai.."abby kenapa kol dari td xdpt..??"
tiit..tiiittt...tiit....mcj kedua.." abby balik t kol baper..??ader hal sikit kat kolej..urgent!!"
tiiitt..tiiit....tiiiit......mcj ketige lagi menyuspenkan aku.."Abby balik segera ada hal kt kolej,bawak syafiq sekali,urgent!!!aai nak kirim topup maxis rm10 sekali.." lebih kurang la mcj die cmtuh,aku pon xingt sebb pnjang..yg pasti membuat aku resah...jntung aku dah berdenyut kencang da...cam nak tercabut..aku pandang mke MR.RaBBiT..die cakap..xperla..mgkin ader bende penting..ktewg pon balik dengan hati berdebar...

Sampai2 kat umah aai..msing2 buat muke ketat..aku dah dapat rasekan..msti aku ader wat salah td atau sebelum2 nih..adusss..mkin gelisah..aku tengok ady pon ader..then aku balik amik helmet ady yg aku pinjam sblum ni..hehehe...lupe lak nak pulangkan..aku dah ase cm nk terbuang saham besau dah..Mr.rAbbIt POn bertanya"apa hal yang Urgent sangat tuh?"muke my mucuk pon dah ketat..aduss...aai juz ckp.."tggu dayah keluar..settlekan semua sekali"..apa dalam fikiran aku msti nk meluahkan segala ketidak puas aty tuh..adusss...wayar di arterii aku dah tercabut sebentar..tetibe....

HAPPY BURFDAY TO YOU....





wah..buat aku semakin terharu...kuwang asamnyer member..wat aku ase kecut semua yang aku ader..paperpon thanks wat member tersayang..aai,yana,mel,dayah dan ady..jase korang memg aku xkn lupa...huhuhu...surprise...sesgt...hahahhahaa....tuhla..aku dan MR.RaBBit TeRkejut la..di berikan kek dan nama ktewg kt atas tuh..aduss...meyayat hati aku tgk...xtau la nk ckp aper...terkedu..nk nanis..tp dok than jer...huhuhu...walaupon berfday aku dah lepas..3 disember...

Aku tol2 xsgke lah kan..huhu..tuh jerk my story today..huhuhu....thanks korang..frewn forever....huhuhu..mmmuuuaaahhh cyg korang...
^_^

p/s: thanks kepada penaja kek dan adiah2..huhu...and thanks sebab lakonan korang berjaya dan boleh menang anugerah festivel di hollywood..cayalah...

5 comments:

Ery Is Me :p said...

urghhhh.. lapo sudah tgk menu makanan nie suma.. Slurrppp!!!!

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

ahhahaha.....

ane leyh...nk adiah dri andy...pat2...

^_^

dayah said...

aby!!!

maceh aw tlg tandakan attdnce huks :')
terharu la =p

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

ahahaha...syuuuhh..jgn ckp kuat2..hahahhaa

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.

Related Posts with Thumbnails