Thursday, December 17, 2015

Majlis perkahwinan B.I.L (part 1)

Assalammualaikum..

3/12/2015, Arisa dan En.Ketua Rumah bergerak pulang ke Johor lebih kurang pukul 5.30 petang. Buat pertama kali Arisa duduk dalam kereta tak bercakap dengan En.Ketua Rumah. Merajuk kekonon ( tolong jangan ikut perangai kite ye).. 

Haritu pulak jatuh hari lahir Arisa yang ke 26tahun. Yes, my birthday and he's didn't wish that day until now. Cettt...sedih tu memang xpayah cakaplah kan..tapi biasalah Arisa ni bukan jenis yang reti merajuk lama, kalau En.ketua Rumah buat muka comel dia..terus cair..haish..hati org pompuan ni Susah nak duga betul..cepat nau tergoda..nasib laki sndiri..

Macam mana boleh cair? Hikhik.. Pukul 8 lebih kitorang sampai di tol ayer hitam, kluang Johor. Lupa nak bagitau, En ketua Rumah memang berasal Dari kluang...Kluang-klang..cm kebetulan je..huhu..

Sebelum teruskan ke perjalanan ke rumah Mak Mertua, dalam merajuk tu tersenyum sebab En.ketua Rumah berhenti Kat kluang parade Yahoooo!! Plan menjadi..nak beli barang sikit ( Baju or skirt nak pkai time kenduri nanti). Malangnya tak jumpa berkenan..tp En ketua belanja satu Baju blause.. Happy baq hang!!!

Sampai je rumah ape lagi peluklah family in law...lama tak jumpa..Lebih kurang 2 bulan tak balik.Alhamdullilah.. Jumpa akak ipar sekali & kawan baik dia,Atiqah.

Dorang tengah siapkan barang-barang hantaran B.I.L. manisan & sireh junjung yang tak berapa siap lagi.. Arisa tolonglah ape2 yang patut..

4/12/2015, pukul 9 kami bergerak ke felda BUkit Rokan,N9. Harini hari pertunangan & pernikahan B.I.L. Jom tengok gambar 😁😁




*Mak Mertua sedang betulkan gubahan*

*Masa berarak untuk majlis pertunangan, lepas zohor hari yang sama untuk pernikahan*



*selesai sesi pertunangan*

Selepas asar, sesi pernikahan bermula...masing2 keluarga bersiap untuk majlis seterusnya..debaran B.I.L semakin terasa...muka pucat..hahaha..Alhamdullilah.. Dengan sekali lafaz sah menjadi suami kepada Haynie Nur Fatihah.






Alhamdullilah..selamat Sudah majlis pernikahan antara 2 negeri..
Johor-Negeri Sembilan..
Malamnya kami datang untuk majlis berinai pula.. :)





*arisa pun nak juga bergambar dengan husband, kata husband teringin naik pelamin lg*

*bergambar dengan husband,kakak iPar & Adik ipar*
Dan diakhiri majlis malam berinai dengan nyanyian Kwan kakak iPad,Atikah..sedap weyhhhh....



Bagi arisa memang sangat meriah..pertembungan 2 budaya..jawa & adat pepatih.
OK..next episode untuk majlis bersanding pulak!
Thanks for reading ye....

"A part of journey is marriage, feel it, explore the journey with full love"






No comments:

Related Posts with Thumbnails