Thursday, September 30, 2010

Maaf ye..saya Bz...

4 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan..

Hurgghh...mengeliat kejap...isk..dah lamenye xsentuh blog walaupun baru dua hari..huhu...lame ke.?lama la sebab tak tahu apa yang blogger lain gosip2 kan..tol tak..??sorryla korang..aku tak sempat nak update entri dan melawat blog korang yang cun melecun..hehe...

Actually aku dok BZ menyiapkan bende alah nih..nak tau aper..??jom aku tunjukkan gambarnye..hehehe...
1...
2...
3...


Inilah projek last sem aku..hehe...masih dalam process lagi..4 minggu lagi dah nak present..aku takut gile...adess...macam mana nak hilangkan gemuruh nih ekh..??aku takut tak jadi jerk yang macam dirancangkan..korang doa2kan la ye..aku dapat wat yang terbaik..huhu

ok..stop pasal kat atas...hari ni aku rasa agak tension..ermm..aku pun tak tau..mungkin sebab banyak tekanan kot..asemen yang melambak2...adusss....kepala sakit jerk...tadi pun telan ubat..B complex,Calsium dengan iron..ahhaha...cm parah jerk kan sakit aku..isk3.....kesian2....

kOrang...aku bosan la..ada cadangan tak nak buat apa..??hurmm..lapooonye..hahah...tengah-tengah malam ni, time nihla perot rasa lapar kan..huhu..okeyhla..aku nak hiburkan korang dengan 1 videoklip yang aku suka tengok..jom layan.....lagu korea... 



hehe..comelkan dorang...aku suke giler..lagu2 dorang pon besh...tarian dorang pon besh...adess..nak slim cmtuh bole..haha...okeyhla korang..slmt malam...daaaa..adios~!

Sunday, September 26, 2010

Mr.Pelangi yang Unik...

7 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan dan selamat berhujung minggu..

Hari ini aku tak tau kenapa rasa agak pressure sikit..mungkin sebab asemen yang tertungak..hahha..aku kan budak terbaik..asemen selalu buat last minute...bukan apa..aku tak fahamlah sepanjang belajar MicrOpRocessor...Lecturer mengajar kat depan..bila  fokus..makin fokus..makin aku tak ada kat situh..hahaha..aku punya roh dah pergi tempat lain...al-felikun...hahaha..

So..dari dok selak2 buku yang tebal ni..aku pun nak updatelah entri baru sambil dengan sinar.Fm On9..lagunya buat aku gelak jer..makin pelik sekarang lagu ye..adess....layanZZZ...so hari ini aku nak update pasal mr.pELangi aku..

saja nak tempek gambar dia..hahah..rindu ker..??
Excuse Me..dia pakwe i kan..mestilah rindu..hahaha..dah seminggu tak mcj beb...sadis tak..??kenapa..??isk..malu nak cakap.syuuhhh..yang tau tuh diam okeyh...hahaha...


Ini mR.Pelangi aku..aku suka panggil dia bucuk atau cuk..nanti dia cakap..
"sapa cuk..?"
aku cakaplah
"Bee la"
...tiba-tiba dia cium ketiak die..isk napa lak mamat nih...pastuh dia cakap.. 
"bee busuk sangat ye..??" 
aku pelik dah...blur jap...hahaha..baru aku faham..so aku cakaplah..
"taklah wangi jerk..bawu dashing..."
"..dah tuh..?nape panggil cuk?"
..pelik la mamat sorang nih..aku gelak la...
"sajalah nak panggil bee nih cuk..nampak sweet..hahahha"

tapi dia tak suka aku panggil dia camtuh.sebab dia segan bila member2 mengejek dia..panggil cuk..so aku stop panggil cuk dan maintain panggil Bee jerk..huhu..sorry ye my mucuk macham..tau bee malu..len kali tak panggil depan dorang..ehehe

Dia ni special..sebabkan susah nak nak meluahkan cintan cintun nih..isk..dah paksa and ugut pun tak jugak..bila aku tanya dia..

"sayang kite tak?"
"tak"
"cinta kite tak?"
"tak"
"isk die nih...tak jaga hati awek betol la..." sambil wat2 merajuk..
"hahahahha......betulla.." sambil buat muka selamba..

..see..die tuh cam mana...banyak kali tanya, itu yang dia jawab..ehhehee....adess..punyalah romantik habis pakwe aku nih..hahahaha...

Betullah kata dia..sayang dan cinta tak semestinya kena luahkan..cara kita ambil berat, perihatin dan bersama dengannya pun dah tunjuk rasa sayang..cuma tak terluah jerk..


dan aku paling suka dengar dia nyanyi walaupun lagu dia nyanyi mesti lari picing..hahaha..tapi dia relax jerk..jom tengok video dia...Lagu yang dia nyanyi lagu Mawi duet ngn M.nasir...apatah tajuk..korang layan ye...slmat berhujung minggu semua..papai..Adios~!

video

sidia memakai baju T-shirt berbelang tuh..sebelah tuh yeye..kawan dia.nih kat majlis perkahwinan abang si yeye dan pertunangan yeye sekali..hehehe..sorry ye kena teleng kepala..hahaha..rakam jauh dan beliau tidak tahu..sorry ye Bee..ahahah

p/s: wah..rindu kamu seyh..jom karok lagi..hehehe

Saturday, September 25, 2010

Digi iPhone 4 Real

0 Jom komen-komen
Assalammualaikum kawan-kawan...

Mesti korang nak termuntah kan..asyik-asyik aku post pasal Digi iPhone4 ni kan..aku dah tau dah..sebab korang tak boleh nak komen apa-apa kan...betul tak..?alorh..supportlah member sikit..hehehhe...bagi semangat membina dalam merebut Digi iPhone4 ni..bukan senang tau...
Hari ini aku dapat task 3..iaitu kena buat pasal Digi iPhone 4 Real...so,soalan cepumas dia..

Apa yang kamu suka tentang Digi iPhone 4 Plans??


 Kat atas nilah Digi iPhone 4plan..cuba korang perhatikan betul2 setiap pakejnya...menarikkan..?siap ada potongan lagi..iDigi Postpaid plan mempunyai3 pakej yang terdiri dari iDigi 88, iDigi 138 dan iDigi 238..so,korang boleh refer kat atas tuh dengan plan yang diberikan mengikut plan yang korang minat...

Kalau aku,aku prefer ambil plan yang pertama iaitu iDigi 88..kenapa..?sebab aku kan student..mana boleh ambil banyak2 kan...kena tunggu Nuffnang kasi bonuslah baru boleh ambil pakej yang lain..hahaha..

KalAu kita pengguna tetap rangkaian Digi..wah...memang meriahlah kan..banyak sangat keuntungannya..kita boleh berborak dengan yang tersayang selama 200 minit..haa..berbuihlah mulut korang ye...
then,kita boleh SMS sampai 200 mcj kepada family,kawan-kawan dan yang tersayang..banyak juga tuh 200 SMS dalam 1 masa...isk2...patah ibu jari aku..hhahaha.....tertarik tak..????

Tak..?isk..ada lagi...Kalau korang nak SMS atau buat panggilan dengan kawan-kawan korang yang guna maxis ker..celcom ker..korang hanya perlu spend 10sen dan 15sen seminit...Siap korang boleh activekan no 6 orang yang anda sayang yang mengunakan rangkaian Digi nih sebagai rangkaian termurah...wah..hebat..teruja aku..teruja tak korang..???huhuhu...
so apa lagi..rebutlah...

Aku dah berkenan pakej nih...tinggal dapat nih semua dari Cik Digi kita..hehehe...owh.. Digi iPhone4..u alwayz in my heart~!

"BERSAMAMU"

Kazen kecil yang kurindui....

6 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Aku nih agak poyo sikitlah kan..kenapa ye..?yelah konon2 tak homesick...ayat nak angkuh kan..hahaha..padahal dalam hati ni nak balik umah jer..sebab aku sangat rindu pada azib..siapa azib...??kekasih aku..??ekh..?salah lah..kazen kecik aku yang aku rindu sesangat...wah...azib dah nak masuk 5 tahun dah sekarang..dah pandai..

godek punya godek dalam lappy ni.terjumpa la video yang aku sempat rakam time umur die baru nak masuk setahun..hehehe...nak tengok...jom...

video

Comelkan..memang aku sayang dia kot..sayang sangat sebab aku dah yang jaga dia masa kecik..ehhehe..kalau balik jer klang...mesti dia jerit.".yeyeh kak bila balik..."..rindunya kat ko azib..

kalau time aku cuti..atau balik hujung minggu..nanti dia cakap.. 
"nanti kak bila nak bagi azib tengok upin ipin kat laptop kak bila kan"
 kadang-kadang tak sedar dah janji dengan dia nak bawak pergi taman permainan kat belakang rumah..aku yang tengah mamai tidur nih dikejutnya...
"kak bila..bangun..kak bila dah janji nak bawak azib dengan kakak pergi taman..bangunlah..." 

 tuhla dia sape suh janji dengan budak kecik...dorang ingat sampai mati punya..hahahha....tapi memang aku akan bawak dia kalau waktu terluang..dia ni kalau nak suruh buat kerja atau minta tolong boleh ajer..dengan syarat ader upah..cet...kenalah bawak pergi taman permainan sebagai upah..ugut ye...?.
aku ingat lagi 1 insiden ni kat rumah..memang kelakarlah dan buat aku dan family terkejut..sebab azib ni petah berkata-kata...baru nak masuk setahun kot...nak tau apa...haaa..begini ceritanya

Adalah 1 hari tuh, Azib ni dok lekalah main kat luar rumah dengan kakak dia..atok pulak tengah urut betisnya yang sakit tuh guna minyak gamat...sambil2 urut..tiba-tiba azib datang...dia pun urutlah sekali kaki atok...
tak sampai 5 minit dia sambung main balik..so atok pun jeritlah kat azib...

"Azib..mana tutup minyak gamat ni?azib amik ke..?"
"tak"
"azib letak mana..hish budak nih...meyh cari sat kat atok"
si Azib nih datanglah tolong cari..tiba-tiba
"tuh kat tangan atok tuh...buta ker..?"
tercengang 1 rumah...apa dia cakap..BUTA KER??pastuh boleh gelak2...isk2..budak nih...memang nak kena kan..hahahahha...pastuh 1 rumah gelak....
amboi2...bukan main ayat diakan..nasib baik cucu kesayangan..kalau aku yang cakap mahu kena makan penampar sulung..bila fikir balik budak2 memang dorang tak tau apa yang dorang cakap dan maksudkan...

Banyak benda yang buat aku teringat kat azib nih..dia sanggup teman aku pergi bandar klang even tak ada sapa nak teman aku nak beli barang..maka jalanlah aku berpimpin tangan dengan dia..orang ingat aku mak dia...what...???

"umur dia berapa?" tanya seorang makcik ni
"tiga tahun setengah cik.."aku tersenyum
"owh..anak ker..??dah besar dah...comel pulak tuh.."aku tergamam..what..??anak..??abislah..jatuh saham aku..muka cam mak budak...tak boleh jadi nih...huhuhu...
"taklah makcik nih sepupu .."aku tersenyum tawar..dalam hati mengutuk diri sendiri..
"ooo..kecik lagi..."sambungnya..
kebetulan bas dah sampai..lege aku..ahahahhaa

Time jaga Azib ni tak banyak kerenah..dia suka minum air kosong..dia suka makan sup dengan nasi..dia suka telur rebus..dia suka bende yang orang lain suka jugak..yang paling penting..mee goreng..kalau pedas cam mana pun dia tetap nak rasa dan makan jugak..paberet dia...dia nih tak cerewet..tak macam kakak dia..huhu..pening nak jaga...

::si kakak::
 
::si azib::
 ::time setahun::
 
::tak suka ikat rambut si alia nih...::
::aku dan azib..time nih dia baru 8 bulan kot::
::kazen kembar yang pandai..baby dan angah::
::si kembar dan alia..serta baby sitter mereka..2008 at langkawi::

cukupla ye..kang termuntah pulak tengok gambar banyak sangat kat entri nih..hehehe..doranglah yang aku sayang..si kembar nih namanya NURLISS NATASYA(angah) dan NURLISS NAFISA(baby) yang sangat comel serta pandai..dorang nih saling berlumba dalam pelajaran kat skola..hehehe...

ini saja entri untuk hari ini...dah ngantok..penat sesangat...selamat malam..adios~!
p/s:perasaan rindu semakin menebal..korang datanglah dalam mimpi ye malam nih..nak peluk2 korang..

BE bilalah kamu nak menyinggah ke akaunku..??

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Hari ini sudah banyak blog yang aku Blogwalking dan kebanyakkan mereka mengepostkan mengenai buffered Earning atau panggilan manjanya BE..what is that??sepanjang aku berblogging aku tak pernah lagi menerima BE dari cik Nuffnang..kenapa ye..??

wahai cik Nuffnang, tidak kesiankan anda kepada saya ini yang comel lote ini menunggu BE kamu yang tak kunjung tiba..dimanakah anda menyorok..???seriously i'm vey over jelouses with my frewn..she already got 3 BE from Nuffnang...wow....but me...sobsob..still disappointing..where i was wrong all this time..??

so..anybody know..how to get BE???blogwalking..?i already do BW..everyday..posting??huhu..how..how...how..???please.. somebody help me....huhuhu.....ok..i need to do something..maybe next time i update new post...papai... =)

::lukis sendiri kat paint..hehehe..::

Digi iPhone 4 Play...

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum...kawan-kawan..

Entri sebelum ni pasal Digi iPhone 4ME telah aku buat dengan jayanya..so ader lagi 3 task yang aku kena siapkan..so..ni task yang kedua untuk Digi iPhone nih...aku masih mencuba nasib..hehehe...jom ikuti apa yang dorang nak untuk task ni...

tell us which App from the iTunes App Store that you have seen/tried out is your favourite, and why.?

Seperti yang kita tau kan..iPhone 4 ni mempunyai aplikasi yang menarik dan luar biasa..apa yang aku tertarik dengan aplikasinya yang super duper banyak...antaranya aku suka :

Photography -
memandangkan aku nih addicted to camera so..the important thing..My handfown must have a high and best quality camera..so..bila menggunakan iPhone 4 ni..aplikasi kamera dia luas..sebab menggunakan 5MP..memang puas sangat dan tambahan pula dalam folder nih ader pelbagai jenis software kalau nak edit tak payah susah nak transfer kat lappy or pc..juz use this gadget..very easy and sempoi..wah..tak sabarnya nak memiliki.. '



News-
aku seorang yang sangat terlepas isu semasa..so dekat hostel aku susah nak tengok Tv..bila ada iPhone4 nih..lagi mudahlah aku nak menyaksikan berita sensasi..sama ada dalam negara atau luar negara..kita boleh tau isu-isu semasa dengan mudah dan senang..easy and simple only one click in finger...hehehe..

Social Networking-
Ini yang paling aku suka dan suka dan suka...sebab apa ..aku memang suka luaskan lagi pergaulan melalui Facebook,skype,myspace,yahoo messenger dan lain2..so.this application the most important to me..usually i used lappy to connect all of this network...so very difficult if i want to bring it anywhere and everywhere because we know that lappy is a heavy hardware...the best choice we use this iPhone 4 to connect very past and easier to get along and keep in touch with all my social friend network..


SO..only that a favourite application i like in this iPhone 4....
tak sabarnya nak menggunakan application kat iPhone 4 ni...thanks to digi make me addicted and struggling with this contest..ehhehe..hope i win.. =)



GUA TAU ITU SIAPA CONTEST

3 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Thanks kepada Qasehteha..kerana mengajak aku menjoin contest lagi...wadusss....saje jerk kan nak watkan assignment ni tergendala...hahahha...jom tengok contest aper...??


"GUA TAU ITU SIAPA"
BY 


so..jawapan aku adalah :

aku rasa yang dok sebelah hamzah tuh adalah kakak beliau yang tengah dok makan kueh mueh kat atas meja....

Mangsa tag :


Nak join..jom..klik sini untuk tengok syarat-syaratnya...
settle...adios...~!

Friday, September 24, 2010

Kenapa saya tak suka hari sabtu..??

4 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Selamat hari sabtu dan berhujung minggu kepada semua..kepada blogger yang cuti pada hari sabtu, selamat berehat saya ucapkan..dan kepada blogger yang bekerja halfday...selamat bekerja..mulakan hari anda dengan senyuman...hehehe..sorry ye..hari ini penggunaan ganti diri aku kepada  saya agar lebih sopan...kui4x.. *sopan ke.ke..ke...*

Ha..hari ini nak buat soalan subjektif..korang suka tak..?haha..tak suka ye..isk..tak bolehla macam tuh..korang kena suka jugak..dah alang2 masuk blog nih kan..baca sampai habis ye...

Kenapa saya tak suka hari Sabtu???

1-Disebabkan dari isnin sampai jumaat adalah hari bekerja belajar..so,banyaklah baju yang terperuk dalam baldi..bukan 1..malah 2..walawey...banyak siot..tak terlarat saya nak menyentalnye..,maklumlah tak ada washing mashine kan..so,tertunggeng la dalam bilik air tuh..tak suke3x *sila buat spt iklan cat..hehhee*

2-kemas rumah..?adess..paling kurang suka..bukan pemalas ye..kurang suka..haaa..besau kasik tulisan tuh..sebab ape..?saya seorang yang sangat sangat sangat allergic habuk..bila dah terkumpul,
1 bersin terhasil dan akan berlanjutan berhari2 lamanya...kesian tak..? tsk..tsk...tsk....

3-Lipat baju..bila dah basuh baju mesti ade adegen meliuk lentokkan jari-jemari dengan melipat baju ye dak..?huhuhu...bila bajunya sikit semangat kita berkobar-kobar nak buat senaman jari tuh..bila dah macam gunung everest..mangai,...maunya..dibungkus terus ye dalam selimut..haaha*ops....jangan tiru aksi ini....lipatlah dengan penuh kasih syang ye*
4-duduk sesorang kat hosel..haa..kebiasaannya kawan-kawan akan pulang ke kampung halaman masing-masing..so..walaupun rumah aku dekatlah juga dengan tempat belajar tapi aku bukan orang yang sangat sangat homesick ye.hahaha...so..teramatlah bosan...nihla jadinya..dok tengok lappy..lappy tengok saya balik...seronok kan...?*ayat sedih..tangkap pilu..sebab member pergi KL hari ini..hahaha..*

5-Faham2 ajerlah..nila dah masuk hari bercuti ni segala assignment,tutorial, testlah semua nak kena siapkan..adess..tension makngah..huhuh..memang tak boleh berpisah..tambah2 lagi kalo date due die dah dekat..memang jadi cacing kepanasan lah kan...hhuhu..tak nak buat boleh..atau..buatkan boleh..?huhuhu...*malasnye nak buat....*

Ha..cukuplah alasan saya yang munasabah tuh ye...hehehe...tapi time hari minggu ni mesti ramai buat jemputan kawen kan..wah..seronoknye..kan...korang dah tengok video yang besh..majlis perkahwinan anak pengasas NAZA..meriah....klik entri ini untuk lihat..korang mesti terharu sesangat....hope enjoy...
::tak ade motip..sebab terkejut dah ari sabtu ye..heheh::

selamat berhujung minggu semua...adios~!

Digi iPhone 4 Me...

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan

So..entri hari ini adalah pasal iPhone 4 yang memang diidamkan oleh setiap pengemar dan peminat gadget yang canggih..including me..wow..what a surprise if someone give this gadget to me..?superbb...yezza i want..i want...!!
so..anybody want to volunteer  give me iPhone4 as my present..?huhu...


Kalau kita tengok iPhone4  nih..mesti sangat teruja..mana taknya seiring dengan peredaran zaman yang sedang membangun gadget yang canggih ni memang menjadi kegilaan ramai..memandangkan sekarang gadget ni masih "panas" di pasaran..berkemungkinan harganya agak demand sikitkan..so..
bagi student macam aku..contest macam ni yang diharapkan untuk melunaskan impian..hehehe..


Bentuk dia pun dah buat orang teruja kan untuk memilikinya..apa yang menarik gadget ini mengandungi :

* 16GB and 32GB in both white and black
* 9.3MM thick – 25% thinner than existing iPhone
* 4X better screen resolution than current iPhone (Retina Display)
* Scratch proof glass on front and back of phone
* Improved processor (A4)
* Quad band HSDPA 7.2
* 802.11n WiFi
* Dual microphones
* 2 cameras (one front facing) with 5MP, LED flash, 5x digital zoom
* 720HD video recording at 30fps, tap to focus, built in video editing, one click sharing
* Multitasking with new 4.0 software
* Micro Sim
* 7 hrs of talk time
* Video conference calling over WiFi

intresting right?? So..i hope so i can get this one..huhu..love u iPhone4...damn much..~!

so,why i want this gadget damn much..??

1- it slim and easier to bring anywhere..i always wear a tight jeans..so,my fown now it very heavy and difficult to put in pocket..compare with  Digi iPhone4,it make me crazy to bring it anywhere..

2-it has 4x better screen..wow..very impressive..it can make me super duper satisfied with the picture and watched movie using this Digi iPhone4

3-i can call unlimited with my family and my beloved one..because this Digi iPhone4 can make me call 7hours talk time..so wonderful right..??i like it...


4- i like take pictures so.. this phone with 2 camera bring me high quality and maximum satisfaction to take a lot of picture unlimited as well.


Hope can get it soon~!

Nak MaCam Ni boleh tak sayang...?

2 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum..

Actually tak ada apa yang nak hapdet juz nak sharing some video with u all...hope enjoy it..
to my sweetheart...
I nak macam kat bawah ni boleh..
nak photograher yang leyh wat hari bhgia kita kenangan terindah
setiap kenangan dan detik di rakamkan..
saat bahagia tersimpul rapi disemadikan...
opss..terjiwang sekejap..korang layanlah ye...
nih pon amik dari blog eeshaheera
*pssst...lame lagi ye kamu tuh nak kawen..jangan nak berangan...huhu..*


terharu tak korang..??hahaa...aku tau dah..hehee..so bakal2 pengantin..hope korang berbahagia..ye...
smile awlayz =)

Lynn's First Lucky Draw..

2 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan

Saat mata meninjau ke shoutbox, aku tertarik pada seseorang yang meng"invite" aku menjoin lucky draw yang dibuatnya...hehehe...*cakap jerkla da addcited to lucky draw kan..*..thanks kepada tuan blog si cik Lin Azlina
yang menjemput aku dengan rasa hormat untuk menjoinkan diri..

Then bila aku bukak jerk blog beliau..fuh..sangat menarik...bak kate lagu ruffedge*betol ke eje?* cantik menarik tertarik ko memang de bomb..hehee..warna pink beb...memang mempunyai nilai2 kewanitaan yang sangat tinggi..bagus....kat sini dah boleh lihat tuan blog seorang yang lemah lembut dan ayu..phheeewiiit....nak ngorak ker..?ops.....tuan blog sudah berpunya ye..harap maklum *melepaslah kamu wahai jejaka melaya*


Rules of this lucky draw..click here..

i'm your 224 follower :


Hope aderlah rezeki kan lucky draw nih..walaupun aku hanya suka2 masuk..tapi kalau menang nih kira ader semangat nak meneruskan join contest dan luckydraw..Hadiah yang diberikan agak lumayan dan besh..tapi kalau aku menang aku nak hadiah ketiga..alarh yang tampal2 kat kaki tok tengok toksik tuh..ehehhe....
nak tengok hadiahnye...klik sini

so..marilah kita men'join'kan diri..support blogger kita...okeyh...daaa...adios..~!

Transform to be good....

0 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Selamat berisitirehat kawan-kawan...sekarang angka jam menunjukkan angka 21.14 pm..tiba-tiba hati aku terasa nak hapdet luahan isi hati yang dah lama sangat terpendam dan terendam..huhu..bukan kisah jiwang ye..ini kisah aku yang nak buat transformation..haaa..transformation aper ye..?

Sejujurnya aku nih masih belum puas untuk freehair...tipulah aku katakan aku tak pakai tudung langsung..aku pakai..cuma ader seteng-seteng tempat aku tak pakai..aku akui memang wajib seorang perempuan menutup aurat terutamanya makhkotanya yang cantik tuh yang hanya untuk tatapan sang suami dan mahramnya sahaja....


Aku masih cuba untuk berubah dan melakukan yang terbaik..thanks kepada yang menasihati aku tak kiralah dari blogger atau juga kawan-kawan..dan yang paling utama keluarga aku..Aku akan cuba berubah tapi bukan secara drastik..secara perlahan-lahan..

Bagi aku..sekali aku dah memakai tudung biarlah dengan kerelaan hati dan kerana ALLAH S.W.T..aku semakin bersedia...cuma menunggu masa sepenuhnya untuk aku melakukannya...Tiada yang terbaik dilakukan selain cuba merubah diri sendiri jadi yang terbaik..betul tak..?


Aku harap bila aku dah betul-betul bertudung dengan sempurna...aku dapat membuatkan diri aku lebih tenang dengan perubahan diri sendiri..doakan yang terbaik untuk aku ye kawan-kawan...
bukan senang untuk menjadi baik...dan bukan susah untuk menjadi jahat...ye tak..??

Oklah..selamat malam semua...aku nak sambung buat assignment....
thanks for reading =)

Candid Camera Contest..

4 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

Hari ini jejalan kat blog cik fatin..lawat-lawat contest yang dia masuk..tertengoklah kot2 ader lagi tag yang tak diambil..almaklumlah before this rase lazy giler kot nak buat semua tuh..huhu..Nak hapdet pun rasa hampeh jerk..sekarang ha...jom join....nih tag yang terjumpa..sorry ye cik fatin terlepas pandang...

candid Camera contest
by

syarat-syaratnya klik link atas ye..

Gambar yang dipertaruhkan adalah....:
|
|
|
V


kisah disebalik gambar tersurat :

Gambar nih dah lama ye..time belum pakai tudung sepenuh masa..hehe..time nih keluar ngan member stayback 1 ari kat KL..nih tyme balik keesokkan harinya..masing-masing dah penat jalan 1 KL..so..dalam ramai-ramai kat tren tuh aku dan member amek keputusan nak dudk jerk kat mana2 bhgian yang boleh duduk..kate sempoi kan..haaha...so mse nih aku tak tau Yana amik gambar curi..aku tengah jawab panggilan dari member lame...tengah fokus ler tuh..ahhaha...so..aku xperasan bila dia amik dan banyak okeyh..so..nih jerk la yang aku pertaruhkan...

mangsa tag :


hadiahnya besh sebab dapat "piala pin boling"
nak tengok hadiahnye..klik sini..
unik tak..?tak pernah orang bagi kan..hehehe...
=)

Siapa nak Hadiah Free...???

4 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

Actually dah lama tak join contest nih sebab malas giler...so..harinih terajin pulak nak buat contest ni bila dah di tag oleh cik fara yang cun dan comel nih,thanks sayang...huhu...jom kita tengok aper contest dia..??
check it out..


so, macam setiap contest yang lain ader syarat2nya :

1. bt entry "Sape nak hadiah free? =)" 
and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog 

2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korg 
dan link kan terus ke entry ni ye. klu pic besau sngt, korg tlg kecikkan ye.

3. mnjadi follower blog ni.

4. tag 3 org blogger 
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag!

5. dan last sekali, 
jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korg kat 
kotak komen entry "Sape nk hadiah free? =)" ni ye.
solutionnya :
1-done
2-done

3- i'm your 122 follower

4-tag 3 orng blogger



5-done

Hadiah beliau memang besh..kalau nak tau lawatlah blog beliau ye...so..kepada yang dah ditag tuh..sila jawab ye..ehehe..amiklah award nih dengan rasa happy...huhu..jangan mara...

last date :
1 October 2010, 10:00 am.
jom try ong! mane tau korg bernasib baik.

Thursday, September 23, 2010

Petua menjaga wajah...

3 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

Salam pagi jumaat semua..hari ini terasa segar jerk kan..pagi2 dah hapdet blog..hari ini nak berkongsi tips sedikit..kongsi tips aper..?haa...nak tau..??jom...

Tips-tips menjaga Wajah anda...
Menghapuskan Jerawat
 
Untuk membersihkan muka dan menghapuskan jerawat, sila amalkan salah satu petua ini:-
  1. Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.
  2. Setelah muka dibersihkan, tutup muka dengan kain tuala yang lembab. Dekatkan muka ke wap nasi atau air panas selama lima minit. Ulangi beberapa minit. Kemudian pakai penyegar muka.
  3. Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Kemudian cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari hingga jerawat berkurangan.
  4. Jika jerawat masih sukar hilang, rebus beberapa helai daun teh warna hijau. Ketika suam, lekatkan pada jerawat dan biarkan sehingga ianya kering.
  5. Tumbuk segenggam bunga melur bersama sedikit air hingga lumat. Sapukan ke muka dan biarkan kering. Kemudian cuci dengan air kelapa muda.
  6. Basuh muka dengan air basuhan beras. Setelah kering, cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.
  7. Rendam segenggam beras hingga kembang. Toskan airnya. Tumbuk beras ini bersama segenggam biji betik muda hingga lumat. Campurkan dengan sedikit air. Gentelkan kecil-kecil dan jemur hingga kering. Apabila hendak memakainya, bancuh dengan air dan tempelkan di muka.
  8. Hancurkan beberapa helai daun pucuk jambu batu. Campurkan dengan besak sejuk. Tempelkan di muka sebelum tidur. Amalkan setiap hari.
  1. Rendamkan sehelai tisu ke dalam dua biji putih telur. Tampalkan tisu tersebut pada tempat yang ditumbuhi bintik-bintik hitam. Setelah kering, tanggalkan. Basuh muka dengan air bersih dan pencuci muka. Lakukan dua kali seminggu.
  2. Lumatkan sehelai daun nangka yang agak tua dengan sedikit air. Sapukan pada muka yang telah dibersihkan. Setelah kering, bersihkan muka dengan menggunakan air suam.
  3. Campurkan beras pulut dengan kulit kayu manis. Kemudian goreng tanpa minyak hingga kekuningan. Kisar dan gosokkan pada muka dua kali seminggu.
  1. Tumbuk beberapa helai daun jambu batu hingga lumat. Bancuh dengan air suam. Apabila sejuk, sapu pada muka. Lakukan setiap malam.
  2. Campurkan sedikit bedak sejuk dan beberapa titik air limau nipis. Bancuhkan bersama sedikit air kemudian sapukan ke muka. Kulit akan terasa pedih sedikit. Amalkan dalam masa seminggu untuk melihat perubahannya.
Menghilangkan Parut di Muka
 
Jerawat yang sudah kering akan meninggalkan parut di muka. Ada beberapa cara unuk menghilangkannya.
  1. Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air.
  2. Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Keesokkannya, cucilah menggunakan air suam.
  3. Kisar timun dan tapiskan airnya. Tampalkan hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci bersih dengan air suam.
  4. Rendam beberapahelai daun senduduk, sedikit cekur dan segenggam beras. Kemudian giling hingga lumat. Sapukan pada parut muka dua kali seminggu.
  5. Tumbuk sepuluh helai daun sirih muda. Tempelkan pada muka terutama pada bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.
  1. Parutkan seketul ubi kayu dan tempelkan pada muka. Biarkan hingga kering. Selepas itu cuci muka dengan air suam. Amalkan pada setiap malam.
  2. Campurkan parutan lobak merah, kuning telur, sedikit air limau nipis hingga sebati. Sapukan pada muka dan bairkan kering. Cuci dengan air bersih tanpa sebarang pembersih muka.
  3. Sapukan muka dengan putih telur dan biarkan selama 30 minit. Setelah itu, cuci dengan air biasa. Lakukan tiga kali seminggu.
  4. Kisar kulit telur hingga halus. Campurkan dengan air suam dan bedak sejuk. Sapukan campuran tadi pada muka. Urutkan kulit muka perlahan-lahan. Biarkan hingga bedak kering. Kemudian basuh dengan air suam.
  5. Parut sebiji kentang. Perah airnya. Sapukan pada muka. Apabila separuh kering, cuci muka dengan air.
  6. Kisar lima kuntum bunga cempaka dan lima kuntum bunga melur hingga halus. Campurkan dengan bedak sejuk. Sapukan pada muka pada setiap malam.
  7. Campurkan tepung sagu dengan air. Sapukan pada muka seperti memakai bedak sejuk. Lakukan setiap hari.

Melicinkan Kulit Muka
Jika anda memiliki wajah yang kasar, jangan cepat putus asa. Cubalah petua ini:-
  1. Campurkan sedikit tepung pulut dengan sedikit air. Sapukan pada muka sebelum tidur. Keesokkannya cuci muka dengan air suam. Amalkan seminggu sekali.
  2. Campurkan satu sudu besar madu lebah dengan satu sudu besar susu tepung. Sapukan pada seluruh muka dan biarkan sebentar. Kemudian basuh muka dengan air suam. Amalkan dua kali seminggu.
  3. Campurkan bedak sejuk, asam jawa, serbuk kunyit serta sedikit air. Sapu dan gosok perlahan-lahan pada muka selama beberapa minit sebelum mandi. Kemudian cuci dengan air suam. Lakukan setiap hari.
  4. Giling tiga sudu besar kacang hijau. Campurkan dengan sedikit air. Sapukan pada muka dan bairkan kering. Cuci dengan bersih.
  5. Gosokkan serbuk teh yang telah digunakan ke muka. Biarkan selama 3 minit sebelum dicuci dengan air suam.
  6. Kisar dua biji buah tomato, gula dan air. Tapiskan dan minum air setiap pagi. Lakukan selalu sehingga kulit muka kelihatan licin.
  7. Setiap kali mandi, gosokkan tawas pada muka. Lakukan setiap pagi atau malam. Muka anda akan menjadi halus.
Mengekalkan Seri Wajah
 
Wajah pengantin menjadi tumpuan ramai pada hari pernikahannya. Untuk menyerikan lagi, cubalah petua ini :-
  • Goreng secawan beras tanpa minyak sehingga kekuningan. Kisar sehingga lumat.
  • Campurkan dengan sedikit putih telur, air limau nipis dan satu sudu teh air kunyit.
  • Tempekkan pada muka kecuali bahagian mata. Insya-Allah, wajah akan berseri pada hari persandingan.
  1. Gosokkan halia pada kulit yang berpanau. Biarkan seketika, kemudian bilas dengan air biasa. Lakukan 3 kali sehari.
  2. Tumbuk dua helai daun gelenggang hingga hancur. Sapukan pada kulit yang berpanau.
Kulit Muka Berminyak
 
Parut buah epal hingga halus. Kemudian sapukan pada muka, bairkan selama 15 minit. Kemudian cucilah dengan air suam. Lakukan 3 kali seminggu.

Melembabkan Muka
 
Bersihkan muka dengan air suam. Panaskan madu hingga menjadi suam-suam kuku. Sapukan madu ini pada muka dan urutkan perlahan-lahan. Biarkan setengah jam dan bersihkan.


jom cuba..manalah tau elok untuk kita kan..lagipun petua orang tua nih memang elok...hehe...selamat mencuba kawan-kawan..

:: bajet muka suci..hahah::

Bila Cinta.....

2 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan...

wah...tajuk entri bila cinta ye..amboi2...hari ini terasa nak menjiwang pulak..hahaha..
Dah lama tak hapdet ni...terukkan..xper2 hari ni update n BW....sebenarnya aku nak post pasal cerita yang aku tengok kelmarin kat rumah Farass...kitorang tengok muvie kat lappy die...rajin tau kawan aku sorang nih mendownload..ehhee...
Cerita Lagenda budak Setan...korang dah tengok.??dah..?so..rating yang korang bagi berapa..??hehe...kalau aku la kan..boleh la bagi dalam 3 setengah bintang..ada sapa2 pernah baca novel die tak..?haaa...menurut sumber2 yang telah membaca novel nih..dorang cakap jalan cerita lebih kurang sama cuma dalam novel lagi besh la kan..sebab banyak part yang besh...tapi tengok muvie die macam kurang sikit..so..aku sarankan..belilah novel nih...novel nih kawan aku dah baca masa form 1 lagi..so...nak beli jugak..haa..carilah ye..hahaha..
 
::bArisan pelakon:

Hehehe...comel kan lisa..alololo..isk..kalo dapat jadi adik angkat die pun jadi la..ehhe...actually aku suka watak yang dipegang oleh penganti lisa dalam tuh..pandai pengarah cari..orang yang suara dan gaya lebih kurang lisa jek..cuma kulit sigadis manis tuh agak gelap sikit..hehehe....

Sekarang nih tunggu sambungan muvie tuh..harap lebih bagus penceritaannya..kalau boleh biarlah sejibik dalam buku tuh..barulah feel...kan3x....
oklah..cukup2...nih aku kongsi dengan korang lagunya..jom nyanyi sesame petang nih...lalalala...


Bila cinta..

Bila cinta kini 
Tak lagi bermakna 
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa 
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan Manisnya janjimu 
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku 
Bila engkau pergi tinggalkanku
 
**Hilangnya cintamu
menusuk hatiku..
Hinggaku memilih cinta yang fana..
perginya dirimu merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
 
tinta pena :dah lama tak baca novel...adess...rindunya..

Tuesday, September 21, 2010

what i feel now....??

0 Jom komen-komen
Bosan....
               sakit...
                           pelik....
                                        sensetif...
                                                    rindu...
                                                                       benci...
                                                                                   marah..
                                                       menyampah...
                                                                                                                       mereng... 
                                                                                                                                          sayang....


kOrang rasa mana 1 yang aku rasa sekarang..??arggghhh~!

 grrrrrrr....~!?????

Sunday, September 19, 2010

tAk siHat~!

5 Jom komen-komen
MySpaceAssalammualaikum kawan-kawan..

Location : hostel Kolej
Mood : Not Happy becoz..sakit perut terlampau

Dah dekat 3 hari tak update blog..sebab aper..?pergi tlg member wat openhouse rumah die..hehe..tlg member beb..syg tak kat member..?sayang kan..tapi tuhla..penatlah jugak..walaupun tukang potong2 bahan jerk pon..

Nih bila bukak blog tak tau nak hapdet aper..ermm..mood memang malas dan tak sihat..mana taknya..majlis open house nak bermula malam sabtu kelmarin..perut lak wat hal..last2..tido jerk la..heheh..sorry ye tuan rumah...tertido..kesakitan yang melanda tetibe..

Aku tak tahulah kena food poisoning ke atau aper..aku rasa masuk angin..yelah..dari hari jumaat tak makan paper..hambik ko..padanlah muka aku ye..kenalah masuk angin perut kesayanganku ini..nak makan aper pon xselere walaupun makanan kat depan mate sedap tak hengat dunia..alahai...

Korang doakan kita cepat sembuh ye..nih pon..makan sikit..termuntah2..adess....ase sia2 jerk makan sedap2..terkeluar balik...argghhh~!hokeyhla kawan-kawan..esok dah start kelas....haha..bagi aku jerk la..
actually dah start dari minggu lepas tapi nak cuti raya lelame..ponteng seminggu...adesss...
jangan tiru budak ini ye..tarak baik..ehheh

selamat malam..nunite semua...salam...adios~!

muncung akak dgn adik..saper lagi comel..haaha
Related Posts with Thumbnails